Terug naar overzicht

Als sporter is X-Nutri Collagen+ jouw beste vriend

Concap artikelen (40)

De + in onze  X-Nutri Collagen+ capsules staat voor heel wat interessante ingrediënten die ervoor zorgen dat jouw botten, spieren en energieniveau ondersteund worden zowel tijdens als naast een inspanning. Daarnaast bevatten ze natuurlijk ook kwalitatieve Collageen die zorgt voor soepele gewrichten in het lichaam. Naarmate men ouder wordt, maakt ons lichaam dit mineraal minder aan. Suppletie is daarom een goed idee! 

Lees verder om de voordelen van onze X-Nutri Collagen+ voor sporters te leren kennen en onze gebruiksadviezen te ontdekken.

Ingrediënten van X-Nutri Collagen+

Hieronder kan je de verschillende ingrediënten terugvinden. Ook informeren we jouw graag over de alternatieven die we in ons assortiment aanbieden. 

Collageen

Collageen zorgt voor ons bindweefsel in het lichaam. Een gemiddeld lichaam maakt slechts voldoende collageen aan tot de leeftijd van 25 à 28 jaar. Hierna vermindert de productie naarmate men ouder wordt. Collageen is nodig in onze pezen, botten, kraakbeen, .... kortom in heel wat lichaamsdelen die we als sporter goed onderhouden willen zien om te kunnen bewegen. Het eiwit kan men ook uit supplementen halen zoals onze X-Nutri Collagen+ om de hoeveelheid aan te vullen vanaf de leeftijd van 25 jaar. 

Calcium

Calcium heeft in het lichaam verschillende functies. Zo zorgt het voor het behoud van onze sterke botten. Daarnaast is het een belangrijk mineraal voor een normale werking van de spieren. Ook activeert het je natuurlijke energie in het lichaam. Deze energie is als sporter natuurlijk gewenst tijdens jouw inspanningen. Heb jij extra nood aan mineralen zoals calcium? Calcium zit ook in onze X-Nutri Minerals en de X-Nutri Minerals met rode rijst

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat voor de vermindering van vermoeidheid zorgt. Het draagt ook bij aan de instandhouding van sterke botten, wat een must is voor sporters! Daarnaast speelt het ook een rol bij het behouden van soepele spieren. Magnesium ook heel effectief om preventief te nemen tegen spierkrampen tijdens het sporten. Heb jij een tekort aan magnesium of wil jij deze preventief aanvullen? Dan hebben wij magnesium met één van de sterkste formules in huis! De X-Nutri Magnesiumfles is heel effectief en werkt heel snel bij spierkrampen. We hebben ook een formule verkrijgbaar in handige shots die gemakkelijk mee te nemen zijn.

Vitamine B3

Vitamine B3 is een vitamine die goed is voor het concentratievermogen. Zeker als sporter heb je hier nood aan tijdens moeilijke parcours en wedstrijden. Daarnaast ondersteunt het mee jouw energieniveau tijdens een inspanning. Het vermindert in het algemeen de vermoeidheid en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Vitamine A

Deze vitamine ondersteunt de afweer van het lichaam. Belangrijk dus om tekorten te vermijden als je jouw seizoen niet door ziekte aan jezelf wil zien voorbijgaan. Vitamine A draagt bij tot een normaal metabolisme van ijzer en het behoud van een goed ijzergehalte in het bloed. IJzer is ook één van de belangrijkste mineralen voor een sporter. Immers, bij een tekort zal je slechter presteren, ben je vermoeid en voel je je vaak erg verzwakt. Daarom is het belangrijk om ijzer zeker als sporter op regelmatige basis bij te nemen. Hiervoor hebben wij onze Phar-Mi-Lan ijzersiropen die geen tandverkleuring geven!

Combinatie met andere supplementen

De X-Nutri Collagen+ kan met verschillende supplementen gecombineerd worden zoals bijvoorbeeld met onze Concap Total Vits multivitaminen om tekorten in het lichaam te vermijden. Ook Omega 3 is een goede aanvulling om bij de X-Nutri Collagen+ te gebruiken. Lees bij gebruiksadvies verder om de functie van Omega 3 te ontdekken.

Wanneer je een vitamine D tekort hebt, kan je lichaam jouw eigen collageen afbreken. Daarom is het belangrijk om een tekort aan Vitamine D tijdig aan te vullen. Wij hebben hiervoor 2 goed opneembare producten: X-Nutri Vitamine D3 K1 E en X-Nutri Vitamine D3 Liquid. Het gebruik van deze 2 producten is hetzelfde. Elke dag 1 capsule of ampule gebruiken na de maaltijd met een groot glas water of gebruik volgens advies van een professional. 

Gebruiksadvies

Volgend gebruiksadvies zal bijdragen tot een goede ondersteuning van de botten en bloedvaten. Het protocol helpt in de strijd tegen artrose en zorgt voor een verlaging van de vetten in onze aders. Omega 3 zorgt voor een vermindering van ontstekingen wat ook als sporter cruciaal is en stimuleert de aanmaak van collageen in het lichaam. Ook zorgen deze vetzuren ervoor dat er (vooral bij tekorten) minder spierpijn en zelfs vermindering van spierafbraak is. Alleen maar voordelen voor jou dus! Hieronder zie je het gebruik van deze 2 producten.

  • Dagelijks 2 keer 2 capsules van onze X-Nutri collagen+ na de maaltijd gebruiken met een groot glas water.
  • Bij de maaltijd neem je 2 capsules per dag van de X-Nutri Omega 3

Wil jij graag persoonlijk advies bij het gebruik van jouw supplementen om tot het gewenste resultaat te komen? Kom eens langs in onze winkel of contacteer ons .

Bron 1, Bron 2 , Bron 3 en  Bron 4

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.