Terug naar overzicht

Alternatieven voor Statines

Concap artikelen (3)

Statines zijn cholesterolverlagers die mensen gebruiken wanneer ze een verhoogde cholesterolwaarde hebben. Helaas - net zoals bij veel ander langdurig medicatiegebruik - ondervinden veel gebruikers diverse bijwerkingen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook natuurlijke producten die de cholesterolwaarden verbeteren en onder controle houden. Denk maar aan supplementen X-Nutri Rode rijst & minerals, X-Nutri Co-enzym Q10 of  X-Nutri Omega 3. Ook een gezonde levensstijl is een hulpmiddel om de cholesterol te verlagen. Lees hieronder meer. 

Cholesterol

Je hebt de goede en de slechte cholesterol. Goede cholesterol werkt beschermend tegen hart- en vaatziekten, terwijl een te hoge slechte cholesterol ervoor zorgt dat jouw slagaders vernauwen. Cholesterol is dus nodig in het lichaam maar de slechte cholesterol mag niet te hoog komen om vernauwingen te vermijden. Vaak krijgen personen met een te hoge cholesterolwaarde statines voorgeschreven. Deze verlagen de cholesterol in het lichaam. 

Statines: bijwerkingen en nevenwerkingen

Statines hebben helaas vaak heel wat bijwerkingen. Hieronder benoemen we er enkele voor je. 

  • Maag- en darmklachten zoals diarree, constipatie en winderigheid. Door statines te gebruiken, kan de eetlust verdwijnen. Het spijsverteringsstelsel kan helemaal ontregeld worden. 
  • Vermoeidheid door statines komt voor doordat Q10 normaal door het lichaam zelf wordt aangemaakt, maar het gebruik van statines remmen deze aanmaak af waardoor men zich vermoeid kan voelen of te maken kan krijgen met spierpijn. Q10 zorgt voor energie in het lichaam.
  • De leverfunctie kan negatief beïnvloed worden, wat in sommige gevallen tot nierfalen kan leiden. 
  • ... 

Gelukkig bestaat er een natuurlijk alternatief om jouw cholesterol te verlagen. 

Alternatieven voor statines

De voorbije jaren werd stevig geïnvesteerd in supplementen die verleden tijd moeten maken van de bijwerkingen van (langdurig) medicatiegebruik. Zo ook in natuurlijke supplementen die ervoor zorgen dat jouw cholesterol daalt. De X-Nutri Rode rijst & minerals zorgt ervoor dat jouw cholesterolwaarde genormaliseerd wordt. Het is volledig natuurlijk en zonder bijwerkingen door de mineralen die gecombineerd worden met de rode rijst gist. Daarnaast is het gebruik van X-Nutri Co-enzym Q10 en X-Nutri Omega 3 zeer aangeraden bij een te hoge cholesterol. De X-Nutri Co-enzym Q10 is een stof die het lichaam zelf aanmaakt maar in mindere mate naarmate men ouder wordt. Dit zorgt voor energie en door de werking van statines wordt deze stof minder aangemaakt in het lichaam. Dus heb jij een aanvulling nodig dan ben jij goed met dit supplement. De X-Nutri Omega 3 zorgt voor een betere balans tussen beide cholesterol niveaus en zorgt ervoor dat de slechte cholesterolwaarde zal afnemen. 

Naast supplementen kan er ook gewerkt worden aan een gezonde leefstijl. 

  1. Dit houdt in gezonde voeding gebruiken waarbij je tracht een gezond gewicht aan te houden. Overgewicht vergroot immers het risico op een hoge cholesterolwaarde. Een dieet volgen om overgewicht weg te werken kan dus aangewezen zijn. 
  2. De overheid raadt aan om minimaal een half uurtje per dag te bewegen. Dit kan zijn wandelen, joggen, fietsen, ... Neem op jouw werk de trap in plaats van de lift. Moet je een aantal dingen halen bij de printer? Verdeel het over 2 à 3 keer en wandel een aantal keer op en neer. Dit zijn kleine dingen die je gemakkelijk kan toepassen.  Ben je fysiek in de mogelijkheid om meer te doen? Prima! 
  3. Niet roken is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Roken zorgt voor een verhoging van de kans op hart- en vaatziekten. 
  4. Nuttig maximum 1 glas per dag of zelfs geen alcohol. Meerdere glazen per dag doet de cholesterol vaak toenemen en dat willen we juist niet. 

 

Denk jij een te hoge cholesterol te hebben? Contacteer een arts. 

Dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden zonder medisch advies. Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht. 

Wil jij graag advies op maat? Kom dan gerust eens langs in onze vestiging en wij helpen je met alle plezier verder!

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.