Terug naar overzicht

Back to basics!

Concap artikelen (46)

Concap heeft intussen een heel assortiment aan sportvoeding en voedingssupplementen in het aanbod. Toch blijven onze allereerste producten Concap Forte en Concap Sport nog steeds onder de bestsellers. Back to basics; waarom zijn deze producten ook voor jou een must-have? 

Nadelen koffie

Er wordt in de sportwereld regelmatig aangeraden om koffie te drinken voor een wedstrijd of inspanning maar niet iedereen verdraagt dit even goed. Bovendien kan het lichaam ook nadelen hiervan ondervinden.

In 1 kopje koffie zit gemiddeld 80 miligram cafeïne. Een groot nadeel van cafeïne is dat na de energiepiek, er plaats gemaakt wordt voor een leeg gevoel. Daardoor kan je soms al te vroeg pieken tijdens de inspanning en moet je tijdens de eindsprint opgeven omdat je jouw energie al volledig hebt opgebruikt.

Daarnaast is het overmatig gebruik van cafeïne ook vaak nefast voor jouw belangrijkste spier - de hartspier - en kunnen onderstaande zaken optreden bij een te hoog cafeïnegebruik: 

  • Hoofdpijn 
  • Beven
  • Duizeligheid 
  • Suizende oren
  • Hartkloppingen
  • Rusteloosheid 
  • Prikkelbaarheid
  • Slaapproblemen
  • Angstgevoelens

Reden te meer dus om ook eens naar een goed alternatief te kijken. Let's meet: Concap Forte en Concap Sport. 

Vele voordelen in kleine capsules 

De Concap Forte of Sport zijn bij haast elke Concap fan terug te vinden in de kast. Dit is namelijk de basis die jij zoekt om jezelf te ondersteunen. 

Het gepatenteerde verwerkingsproces van de koffiestruik zorgt ervoor dat het extract dat in deze capsules zit jouw lichaam fysiek maar ook mentaal sterker maakt. Je zal snel merken dat de concentratie versterkt en er voelbaar meer energie aanwezig is. Die extra energie zal ook tijdens een inspanning voelbaar zijn. Je kan ervoor opteren om enkele (extra) capsules voor de inspanning te gebruiken, al dan niet naast een dagelijkse inname van 4 tot 8 capsules per dag (verdeeld over bijvoorbeeld 3 innames).

Het Concap extract draagt bovendien ook bij tot een verlaging van de bloeddruk, waar het gebruik van verbrande koffiebonen zoals bij een klassieke koffie deze net verhogen. Bovendien zal je niet de pieken in energie ervaren zoals bij een kopje koffie, maar wel een langdurig aanwezige energie genieten.

Ook wie regelmatig last heeft van ontstekingen heeft baat bij het gebruik van Concap Forte of Sport. Bepaalde stoffen van de koffiestruik werken ontstekingsremmend en dat voor zowel uitwendige als inwendige infecties. Door een dagelijks gebruik kan je daarom ontstekingen vaak voorblijven wat jouw lichaam ten goede komt. Ook bevorderen deze producten het herstel van het lichaam.

Een ander voordeel is dat een dagelijks gebruik van Concap Forte of Sport de bloedsuikerspiegel stabieler kan houden door de aanwezigheid van chlorogeenzuur, een krachtige antioxidant die ook de lever ondersteunt bij de verwerking van vetzuren. Daardoor zal er ook minder neiging tot het gebruik van zoetigheden zijn wat een gezond lichaamsgewicht mee bevordert. Ook het cafeïnezuur dat aanwezig is, ondersteunt het afslanken doordat het de vetzuren uit het opgeslagen lichaamsvet vrijmaakt en weer omzet in energie. Je voelt je hierdoor ook helderder en fitter. 

Verschil tussen Forte en Sport

Doorgaans, bij ongeveer 8 op 10, is Concap Forte meer geschikt voor personen met bloedgroep A en Concap Sport voor bloedgroeptypes O. Bij een bloedgroep B is het iets moeilijker te zeggen, maar meestal is Concap Forte de gebruikte variant. Je zal geen negatieve effecten ervaren bij een “foute” keuze, maar gewoon een meer voelbaar effect ervaren bij de meer geschikte variant.

Concap Forte en Concap Sport hebben dezelfde gebruikswijze:
Dagelijks 4 tot 8 capsules gedurende minimaal 4 tot 6 weken.
Sporters mogen 4 tot 6 extra capsules 45 tot 30 minuten voor het sporten gebruiken.

Voedingssupplement. Dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden zonder medisch advies. Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht en buiten het bereik van jonge kinderen.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.