Terug naar overzicht

Boost je uithouding met deze 5 tips

Week 2507 bestanden (1)

Je kent ongetwijfeld dat vermoeide gevoel ook wel eens: buiten adem zijn na een stevige fietstocht, een intensieve training, maar ook na traplopen of na het rennen om een trein te halen.

Dat heeft allemaal met je uithoudingsvermogen te maken. Uithoudingsvermogen staat voor de capaciteit van het lichaam om een inspanning langdurig vol te houden.

Er kan gezegd worden dat je uithoudingsvermogen de basis vormt van je prestaties. Het is dus belangrijk om je basis uithouding te versterken om zo beter vol te kunnen houden en je prestaties te verbeteren. 

We geven je daarom graag enkele tips om je uithoudingsvermogen te boosten en langer vol te kunnen houden.

Wil jij ondersteuning van supplementen hierbij? Bekijk dan deze producten:

Concap Duration+, Concap un-BEET-able, Concap Oxi + of Concap Oxi Fuel

Hoe verbeter je je uithoudingsvermogen?

TIP 1: Beweeg op regelmatige basis

Het is aangeraden om drie tot vijf keer per week aan een gemiddelde intensiteit te trainen dan slechts één keer alles te geven. Op deze manier wordt je uithouding verbeterd en houd je langer vol.

TIP 2: Doe eens aan intervaltraining

Bij intervaltraining wissel je van tempo tijdens je work-out.

Bijvoorbeeld: Je jogt 300 meter aan een rustig tempo om vervolgens 100 meter te sprinten en dit herhaal je aan aantal keer.

Je hartslag versnelt maar neemt na het sprinten weer een rustig tempo aan als je vertraagt. Het is aangeraden om een intervaltraining in te lassen tot maximum twee keer per week.

TIP 3: Gun je lichaam ook rust

Ook rusten is belangrijk bij het verbeteren van je uithoudingsvermogen. Houd rekening met je lichaam maar kriebelt het toch om iets te doen. Maak dan een wandeling om je spieren te laten rusten en herstellen of doe een rustige hersteltraining.

TIP 4: Ondersteun je lichaam (!)

Tijdens het intensief bewegen is het belangrijk om je lichaam te ondersteunen met voldoende voedingsstoffen maar ook supplementen kunnen je bijstaan. Zo kunnen die zorgen voor een maximum aan energie en extra uithouding! Ideaal!

Bonus tip: je uithoudingsvermogen opbouwen doe je niet in één dag. Het is een proces dat tijd vraagt. Houd dus vol en ga voor de verbetering!

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.