Terug naar overzicht

Byebye vakantiekilo's - Hello fit body!

Week 1508 bestanden (2)

Na 2 jaar opgesloten te zitten horen we van vele mensen dat het sociale leven deze zomer net iets te veel van het goede was. Een BBQ hier, een feestje daar, een all-in vakantie met familie of vrienden, ... Als ook jij extra vakantiekilo’s zag verschijnen, ben je dus niet alleen. 

Waarom kom je aan tijdens de zomervakantie?

In de zomervakantie laat je jouw vaste leefritme en eetpatroon even los. Je slaapt langer, eet wat vaker buiten huis en slaat al wel eens een sportsessie over door het warme weer of een drukker agenda. Hierdoor eet je vaak meer en vaak ook ongezondere maaltijden. De gemiddelde Belg nuttigt daarnaast ook meer frisdrank en alcohol.

De impact van overgewicht. 

Voor een sporter is de impact van overgewicht nochtans nog groter dan bij een minder actief persoon. We zien immers dat naast de verhoogde kans op ondermeer diabetes, leververvetting, verhoogde cholesterol en verhoogde bloeddruk, een sporter met overgewicht ook meer kans heeft op blessures doordat de gewrichten extra belast worden. 

Daarnaast zijn er ook meer ongemakken: de conditie gaat er vaak niet op vooruit en elke kilo die je mee op je fiets neemt, maakt het jouw concurrenten makkelijker om voor jou die berg op te raken of de finish te bereiken. Je slaapkwaliteit kan er ook op achteruit gaan door de ontwikkeling van slaapapneu. 

Tijd voor actie: Enkele tips om de gezondere versie van jezelf terug te verwelkomen!

 1. Eerste stap
  Die is al gezet door verder te lezen in dit artikel, super! 
 2. Duursport VS krachttraining
  Door het beoefenen van duursport (cardio) krijg je een groter uithoudingsvermogen en verlies je vet op korte termijn. Krachtsport (spiertraining) bezorgt je meer spieren en verbrandt vet op langere termijn. Met duursport verbrand je dus algemeen meer energie, dan met krachttraining. Dit komt omdat je bij duursport jezelf over een langere tijd inspant. Tracht je trainingsschema daarom af te stemmen op jouw doelen. 
 3. Voldoende energie
  Opnieuw je gezonde levensstijl omarmen, vraagt energie en motivatie. Kies opnieuw voor je oude, gezonde eetgewoonten met voedingsmiddelen die je lichaam langer van energie kunnen voorzien. Denk maar aan vezel- en eiwitrijke producten. Ook voldoende slaap is zeker ook erg belangrijk.
 4. Noteer je doelen
  Wat wil je graag bereiken? Schrijf je ideale gewicht op, noteer je vooruitgang en maak enkele foto's voor en na. Maar zeker ook heel belangrijk;  werk met concrete doelen en daarom ook een datum. Zorg dat je dit doel goed voor ogen hebt en ga er voor de volle 100% voor! Om je doel sneller te behalen kan je werken met onze afslankcaps van X-Nutri. Deze capsules bevatten framboos ketonen, appelazijn, grote veenbes extract en natuurlijke cafeïne. Kortom, de ideale mix om snel en gezond de vetverbranding extra te stimuleren. 
 5. Samen sterker
  Sporten in een groep kan gezellig zijn en motiverend werken! Stimuleer elkaar en verwelkom opnieuw je oude, gezonde levensstijl! Zoek personen met eenzelfde mindset waar je je goed bij voelt, zo zal je minder snel gemotiveerd zijn om een sportsessie over te slaan. 
 6. Vallen en opstaan
  Heb je je toch eens laten gaan, laat je hoofd dan niet hangen en geloof in jezelf. YOU CAN DO THIS! 
Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.