Terug naar overzicht

De functies van de B-vitamines

Concap artikelen-14

Zoals de meeste mensen wel weten, bestaan er verschillende vitaminen B. Een tekort aan deze vitaminen kan voor verschillende symptomen zorgen. Bij sommige mensen duurt het jaren voor ze te weten komen dat ze lijden aan een tekort van vitaminen. Lees hieronder meer over de functies van de B-vitamines uit onze X-Nutri B-complex.

Vitamines B

Er zitten in onze X-Nutri B-complex verschillende B-vitamines: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12. B11 is beter bekend onder de naam foliumzuur.

Uit voeding kan men bovenstaande vitamines uithalen, maar niet iedereen neemt vitamine B goed op. B12 kan je uit dierlijke producten halen zoals melk, eieren, vlees en vis. B3 kan je uit vlees en vis halen maar ook uit verschillende groenten.

Een tekort aan B12 kan zich uiten in verschillende symptomen. Dit kan gaan van evenwichtsproblemen tot tintelingen in het lichaam. Ook vermoeidheid kan hierdoor naar boven komen.

Functies van de vitamines

Elke vitamine B heeft invloed op ons lichaam. Wij halen de belangrijkste functies of invloeden aan.

Onze X-Nutri B-complex zorgt ervoor dat je minder vermoeid bent en je energie stijgt. Het helpt om de weerstand van jouw lichaam terug op te bouwen of te onderhouden. Daarnaast zorgt het voor de groei van nieuwe huidcellen en haren. Ook het zenuwstelsel en geheugen worden door deze vitaminen ondersteund. 

Invloed op een sporter

In het algemeen ga je bij een tekort van vitaminen voelen dat een sporter minder energie heeft. Daarom is het belangrijk om regelmatig bij de huisarts jouw bloedwaarden te laten nakijken. Zo kan je direct inspelen op tekorten.

Een tekort aan B12 zorgt voor een slap gevoel en krachtverlies. Dit is natuurlijk als sporter niet ideaal. Daarom hebben wij hiervoor de Phar-mi-lan Ijzersiroop +vitamine C + B12 + foliumzuur. Sporters hebben ijzersiropen nodig om hun ijzerwaarden op peil te houden. Dit in combinatie met de B12 en foliumzuur zorgt voor 2 noodzakelijke benodigdheden binnen een sporterswereld en zeker bij tekorten!

Wil jij graag advies bij het gebruik van jouw supplementen om tot het gewenste resultaat te komen? Kom eens langs in onze winkel of contacteer ons .

Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen. 
Voedingssupplementen vervangen geen gezonde en gevarieerde voeding en levensstijl.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.