Terug naar overzicht

De ideale energiesnack: een banaan of een energiereep?

Week 2803 bestanden (31)

Wat is nu eigenlijk beter? Een banaan of toch een energiereep?
Er wordt vaak gezegd dat je een banaan moet eten als je graag wat extra energie in je lichaam hebt. Een banaan bevat namelijk, van alle fruitsoorten die er bestaan, de meeste koolhydraten. Het is dus de ideale voedingsbron voor extra brandstof lijkt zo. 
Maar een banaan gaat jou niet tot aan de top krijgen. 

Hoewel een banaan wordt gezien als de ideale energie snack, red je het niet alleen daarmee. Als we een banaan vergelijken met onze energierepen, merken we dat je gemakkelijker energie opneemt met onze repen. Een gemiddelde banaan bevat namelijk maar 121 kcal energie in vergelijking met 184 kcal van onze Concap energierepen.

Als we dan kijken naar de tijdsduur van de boost, dan duurt het bij onze energierepen een goed uur. Om dezelfde hoeveelheid energie te verkrijgen, moet je maar liefst 3 bananen per uur opnemen. Je hebt dus 3 bananen nodig om aan je energiebehoefte te komen.

Omdat onze energierepen lange koolhydraten leveren, die geleidelijk aan worden opgenomen door het lichaam als energie, blijft de suikerspiegel ook stabiel.
Maar dat is niet het enige. Naast de optimale samenstelling bevatten onze energierepen ook vitamines, mineralen en extra eiwitten. Dankzij de extra eiwitten worden de koolhydraten ondersteunt naar de cellen. De aanwezige eiwitten dragen ook bij aan het herstel en opbouw van spierweefsel. Ideaal dus bij een lange en zware inspanning. 
Een energiereep heeft dus wel degelijk meer voordelen dan een banaan.
En geen zorgen voor de liefhebbers van de smaak van bananen. We hebben ook een bananen energiereep! 

Na het intensief sporten is het ook steeds belangrijk om je lichaam opnieuw te voorzien van zijn noden. Vergeet daarom zeker niet te recupereren met onze recuperatiereep! 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.