Terug naar overzicht

De voordelen van probiotica voor sporters

Week 0509 bestanden (7)

Weet jij wat probiotica is? Dit supplement heeft veel voordelen voor sporters maar niet iedere sporter weet dit. Het zorgt voor minder ziekte tijdens het sportseizoen, een betere uithouding op lange termijn en ook verschillende gunstige effecten op aandoeningen zoals diarree, luchtwegeninfecties, Parkinson, ... Lees hieronder verder!

Wat is probiotica?

Probiotica is een product dat  goede bacteriĆ«n voor de darmen bevat. Dit is juist het tegenover gestelde van antibiotica. Dit is vooral gekend bij personen die maag en darmklachten hebben. 

X-Nutri Balance is een product dat een must-have is voor sporters maar ook voor personen met een westerse eet-en leefgewoonten. Het supplement mag je 1 capsule per dag gebruiken. 

De voordelen van probiotica

 1.  Sporters zijn minder vaak ziek
  Bij topsporters wordt het immuunsysteem onderdrukt door de druk op het lichaam om altijd tot het uiterste te gaan. Hierdoor kan je als sporter sneller ziek worden, maar hier is een oplossing voor. Als je preventief probiotica gebruikt, zorgt dit ervoor dat je minder snel ziek wordt, dit is uit onderzoek bewezen. Ook zorgen gezonde darmen voor een betere opname van voeding en krijgt je lichaam als gevolg meer energie tijdens het sporten. 
   
 2. Uithouding verbeterd
  Uit onderzoek is gebleken dat sporters baat hebben bij het consumeren van probiotica. De sporters in het onderzoek presteerde niet specifiek beter, maar wel langer wat wil zeggen dat probiotica wel een goede invloed hebben op de uithouding van de sporters. 
   
 3. Gunstige effecten op aandoeningen
  Probiotica zorgt voor een preventieve werking tegen luchtwegeninfecties. Het verkleint de kans op luchtwegeninfecties bij volwassenen en kinderen. Ook voor sporters is dit een groot voordeel tijdens het sportseizoen. Moet jij antibiotica van de dokter gebruiken? Dan zou het kunnen dat je ontregelde darmen hebt of hierdoor diarree krijgt. Probiotica is juist goed tegen de diarree of kan ook preventief gebruikt worden. Zo kan je dit in de toekomst vermijden. 
  Dit zijn niet de enige aandoeningen er zijn nog onderzoeken bezig rond het effect van probiotica op Alzheimer, Parkinson, diabetes type 2, overgewicht, enzovoort. 

Wil jij graag advies op maat? Kom dan langs in onze winkel!

Bronnen: onderzoek Science For Health, onderzoek rond supplementen 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.