Terug naar overzicht

Dodentocht in zicht: wat eet en drink je het best?

Week 0108 bestanden (3)

Op vrijdag 12 augustus is het zover. Dan starten zo'n 13.000 sportievelingen aan de 53ste editie van de Dodentocht . De Dodentocht is een niet-competitieve wandeling van maar liefst 100km waarbij het de uitdaging is om deze in minimum 10 uur en maximum 24 uur af te ronden. Hierbij geven we graag wat tips om je goed voor te bereiden (én de tocht te overleven!)

Doe jij mee aan de Dodentocht? Dan heb je vast al een flinke voorbereiding achter de rug. Dat is belangrijk, want voorbereiding is alles en zeker als je in andere periodes net iets minder sportief aangelegd bent. 

Praten over jezelf voorbereiden op de Dodentocht is nu niet helemaal op zijn plaats, want volgende vrijdag is het al zover. Natuurlijk kunnen we wel nog de tip geven om je schoenen voldoende in te lopen en de komende dagen je limieten te kennen wat training betreft. Neem voldoende slaap de dag voorheen opdat je spieren goed ontspannen zijn en je hoofd fris is. 

Maar wat eet en drink je best tijdens de Dodentocht?

Begin enkele dagen voorheen met je lichaam op te laden met koolhydraatrijke voeding, maar kies voor de goede suikers. Om je uithouding te verbeteren kan je enkele dagen vooraf starten met onze un-beet-able formule. 

Je lichaam heeft daarnaast veel energie nodig om zo'n lange afstand te kunnen wandelen. Het is een intense uitdaging voor je lichaam en geest. Alles begint bij de juiste voeding opdat je krampen vermijdt en voldoende energie aan je lichaam geeft.

Zorg dat je voldoende drinkt tijdens het wandelen. Je lichaam voorzien van vocht is erg belangrijk tijdens een intensieve inspanning. Drink op regelmatige tijdstippen. 

Tip: leng je water aan met 'Concap elektrolyten met ORS 55-11 drankpoeder'
Deze vult het zoutgehalte van je lichaam aan en helpt vloeistoffen in evenwicht te houden tijdens fysieke inspanningen met een heerlijke tropical smaak!

Om krampen tegen te gaan, zorg je best dat je voldoende magnesium opneemt. Onze magnesium is verrijkt met vitamine B6 voor een vlotte opname. 

Ook energierijke snacks op zak hebben zoals onze energierepen of energiegels doet wonderen. Zo krijgt je lichaam extra energie en ervaar je minder snel een vermoeid gevoel tijdens het wandelen. 

Wist je dat we ook energieshots hebben? Ideaal voor een snelle en geweldige boost als de vermoeidheid toch op de loer ligt!

Na de finish

Uiteraard is nazorg ook belangrijk. Na de vele voorbereidingen en de heftige Dodentocht, hebben je lichaam en je spieren nood aan rust en herstel.

Rust voldoende uit en luister naar je lichaam. Hiervoor raden wij jou onze Concap recuperatiereep aan. De reep ondersteunt het herstel door de aanvulling van koolhydraten en eiwitten. Alsook ondersteunt de recuperatiereep de spiergroei. Daarnaast heeft deze een preventieve werking tegen spierafbraak. Dit is heel belangrijk!

Heb jij nog vragen voor je aan de tocht begint? Aarzel dan niet om langs te komen of ons te contacteren!

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.