Terug naar overzicht

Het belang van magnesium tijdens de zomermaanden

Week 2006 bestanden

De start van de zomer is een feit en dat betekent warme temperaturen. In de zomer kosten fysieke inspanningen je meer magnesium dan in de winter. Dit komt door het zweten. Magnesium is betrokken bij de aanmaak van vitamine D en daarom vooral tijdens de zomermaanden oh-zo belangrijk.

Wist je dat magnesium bij meer dan 350 processen in ons lichaam een rol speelt? Zo helpt het onder andere onze botten en tandglazuur sterk te houden, zorgt het mee voor het goed functioneren van ons hart en ontspant het onze spieren. Magnesium is te vinden in onze voeding maar jammer genoeg kampen nog steeds veel mensen met een tekort door de verarming van de bodem.

Een tekort kan negatieve gevolgen met zich meebrengen. Daarom is het erg belangrijk om voldoende magnesium op te nemen. 

Waarom is magnesium zo belangrijk?

Magnesium is onmisbaar voor de aanmaak van hormonen en enzymen, die op hun beurt weer onmisbaar zijn voor allerlei processen in ons lichaam. Door een tekort aan magnesium kunnen bloedstolsels ontstaan. Als een stolsel in je ader blijft hangen en vervolgens de bloedtoevoer belemmert, kan je een hartaanval of een beroerte krijgen. 

Verder kan bij een tekort aan magnesium meer adrenaline vrijkomen. Hierdoor gaat je lichaam overreageren alsof je continue in gevaar bent in de vorm van stress. Adrenaline is alleen bedoeld om snel alert te zijn in gevaarlijke situaties.

Het vernauwt je bloedvaten, verhoogt je bloeddruk en laat je hart sneller kloppen.
Niet gezond als dat langdurig aanhoudt dus. 

Hoe herken je een tekort?

Een tekort aan magnesium kan je niet meten met een simpele bloedtest. Dit komt omdat het voornamelijk wordt opgeslagen in spierweefsel en onze cellen. In ons bloed bevraagt het nog minder dan 1%.

Een tekort kan je het gemakkelijkste merken aan volgende symptomen:

Kramp, spierpijn, snel en chronisch vermoeid, futloos, hoofdpijn en/of migraine,

koude voeten, een gestrest of onrustig gevoel, prikkelbaarheid, duizeligheid, hartkloppingen.

Ervaar je zulke symptomen? Dan betekent dat niet meteen dat je een magnesiumtekort hebt, het zijn echter veelvoorkomende symptomen in het geval van een magnesiumtekort.

Wil je zelf zo snel mogelijk je magnesiuminname op peil houden? Probeer dan zeker onze magnesium + vitamine B6!

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.