Terug naar overzicht

Hydrateer jezelf, ook tijdens de wintertraining!

Concap artikelen (2)

Als sporter denk ook jij misschien dat je in de winter veel minder vocht verliest. Niets is minder waar! Je vochtbalans moet je zomer én winter op peil houden tijdens jouw trainingen.
In de winter kleed je jezelf als sporter immers warmer aan. Jouw lichaam heeft daarnaast meer energie nodig om de lichaamstemperatuur op peil te houden ook, enz.. Daarom gebruik je dus best een goede sportdrank voor de aanvulling van je koolhydraten zoals onze Concap Fast Energy of onze Concap Isotonic drankpoeder.

Kleding

In de winter doe je warmere en winddichte kleding aan en indien kwalitatief,  neemt deze jouw zweet goed op. Hierdoor krijg je de indruk dat je minder vocht verliest. Door de verschillende lagen kleding valt het dus minder op dat je zweet. Hierdoor hebben sporters de neiging om minder te drinken! Tracht toch evenveel te drinken als tijdens een zomertraining, dit zal je prestaties ten goede komen. 

Tip: probeer in laagjes te werken. Als je het te warm hebt, kan je een laagje uittrekken. Hierdoor voorkom je dat je het te warm krijgt tijdens het sporten en nog meer gaat zweten. Aan het begin van je inspanning zal je immers nog niet voldoende opgewarmd zijn. 

Extra energie

Daarnaast moet je lichaam ook nog eens extra energie gebruiken om de lichaamstemperatuur op peil te behouden, zeker als je bijvoorbeeld denkt een fietstoer of looptocht te doen rond het vriespunt.  Het is daarom heel belangrijk om ook in de winter de juiste sportdrank en -voeding te gebruiken. Als sporter heb je in de winter dus effectief voldoende extra koolhydraten nodig. 

Sportdranken of sportvoeding

Drinken is dus ook belangrijk in het winterseizoen! Hiervoor kan je gebruik maken van Concap Isotonic drankpoeder in de verschillende smaken die we aanbieden; lemon, orange en watermelon. Je kan de smaken ook combineren voor wat afwisseling. Onze isotone dranken kunnen daarnaast ook gecombineerd worden met onze Concap Fast Energy, deze bevat een hogere hoeveelheid koolhydraten. Een half schepje isotone en een half schepje Fast Energy in de drinkbus. Ben je iemand die veel zweet, dan kan je ook gebruik maken van onze Concap Elektrolyten met ORS 55-11 met een tropical smaak.

Verkies je een indoor training of heb je in de winter voldoende aan een korte inspanning? Kies dan voor onze hypotone dranken

Naast sportdrank is ook sportvoeding onmisbaar.  Daarbij bieden onze Concap energierepen een goede uitkomst. Ze zijn beschikbaar in verschillende smaken zoals  banaan, citroen of classic. Probeer zeker onze nieuwe Concap energiereep nougat met extra mineralen die zorgen voor een aanvulling bij het transpireren.

Wil jij graag advies op maat? Kom dan langs in onze winkel en ontdek welke sportvoeding en sportsupplementen het best geschikt zijn voor jou!

Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen. 
Dagelijks aanbevolen dosis niet overschrijden. 
Voedingssupplementen mogen niet gebruikt worden ter vervanging van een gevarieerde en gezonde voeding.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.