Terug naar overzicht

Ontdek onze Concap energiegel finale + amino 40g!

Concap artikelen (80)

Concap heeft heel wat verschillende energiegels in het assortiment. Deze hebben naast een verschillende smaak ook een verschillende samenstelling. In dit artikel kom je meer te weten over de Concap energiegel finale +amino 40g en ontdek je of je deze gel ook voor jou een goed idee is. Voor wie deze gel minder geschikt is, geven we de verschillende alternatieven mee uit ons assortiment energiegels en  energierepen. Zo kan ook jij jouw favoriete energiebron voor onderweg vinden.

Energiegel finale + amino

De Concap Finale + Amino energiegel werd met zijn fruitige smaak ontwikkeld om de puntjes op de i te zetten tijdens de finale inspanning. Hij is uitermate geschikt om tijdens het laatste uur tot half uur nog de nodige dosis energie te leveren om op een natuurlijke manier jouw training of wedstrijd met een goed gevoel te beëindigen. 

Maar ook voor korte explosieve inspanningen is deze gel erg geliefd. Denk bijvoorbeeld aan motorcross, sprinten, bmx, e.d. 

De gel heeft heel wat extra werkzame ingrediënten in verhouding tot een basic gel. De belangrijkste ingrediënten met hun bijhorende functies in het lichaam zetten we dan ook graag voor je op een rijtje. 

  • L-Taurine komt voornamelijk uit eiwitrijke dierlijke producten, maar kan dus ook via onze gel opgenomen worden. Deze voorkomt schade en stress tijdens de inspanning. Daarnaast is er ook na de inspanning een positief effect op het herstel van de spieren. Een ideale toevoeging bij deze energiegel dus. 
  • L-arginine is een semi-essentieel aminozuur. Het is een belangrijke schakel in het lichaam voor een goede werking van ondermeer de hartspier, de longen, het zenuwstelsel, enzovoort. 
  • BCAA's (Branched-Chain Amino Acids) zijn 3 essentiële aminozuren namelijk L-ceuline, L-isoleucine, L-valine. Deze aminozuren met vertakte keten kunnen door ons lichaam niet zelf aangemaakt worden en moeten bijgevolg via de voeding opgenomen worden. BCAA's zorgen ondermeer voor een minder snelle verzuring van de spieren en het herstel van het lichaam. Ze hebben een positieve invloed op de uithouding, spiermassa, spierkracht en spiercoördinatie van een sporter.
  • Cafeïne zorgt voor een mentale en fysieke boost vrijwel meteen na inname van onze energiegel. Dat komt zeker in een finale inspanning van pas. 
  • L-carnitine is een niet-essentiële aminozuurachtige verbinding die een betere hersenfunctie ondersteunt, de vetverbranding in het lichaam verbetert en zorgt voor extra energie tijdens het sporten. Het zorgt ervoor dat je langer kan trainen omdat L-carnitine de manier waarop je lichaam vet als brandstof gebruikt optimaliseert. Ook zorgt het voor een positief herstel in onze weefsels na de inspanning. 1
  • Guarana is een extract dat na zijn opname geleidelijk aan energie vrij geeft. Zo kan je  energiepieken en -dalen vermijden en genieten van een langdurige energie. Op die manier behoudt jouw lichaam ook zijn energie tot op het einde van de inspanning.

Gebruik

Gebruik de gel bij voorkeur voor de finale van de inspanning ter ondersteuning van de prestatie en uithouding, en dit 50 tot 30 minuten voor het einde van de inspanning. 
1 gel per 45 tot 70 minuten. Aanbevolen dosis niet overschrijden. 

Alternatieven

Concap Energiegels

Nood aan een finale gel maar toch niet zo gek van onze Concap Energiegel finale + amino 40g? Dan haal je jouw portie cafeïne en guarana uit onze Concap Energiegel Carbo +. Deze gel meer liquide waardoor ook mensen met slikproblemen hem makkelijker kunnen gebruiken. De heerlijke bessensmaak maakt dat ook jij snel fan wordt. 

Voor wie moeilijk cafeïne verdraagt of ook bij langere inspanningen nood heeft aan energie, hebben we natuurlijk ook energiegels zonder cafeïne. Elke energiegel komt met een eigen samenstelling en verpakkingsgrootte zodat ook jij jouw energie zal weten te vinden. 

Concap Energierepen

Ook hebben we bij Concap verschillende kwalitatieve energierepen in de rekken. Sommige energierepen hebben eenzelfde samenstelling maar komen in verschillende smaken zoals onze energiereep banaan en citroen of onze Fruity bar lemon en strawberry. Hieronder geven we een overzichtje van ons uitgebreide assortiment:

Weet jij niet wat kiezen of wanneer je best welk product gebruikt? Kom gerust langs in onze winkel of vraag advies op maat via ons formulier onderaan de contactpagina. 

Bron 1

Voedingssupplement. Niet gebruiken zonder medisch advies tijdens de zwangerschap en bij minderjarigen. Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.