Terug naar overzicht

Phar-mi-lan ijzersiroop, een unieke en ijzersterke formule

Concap-phar-mi-lan

Vermoeidheid nog voordat de dag begint? Phar-Mi-Lan biedt de perfecte oplossing en is uniek in zijn soort!

Door het aanbieden van onze ijzerformule in een siroop, is deze veel beter opneembaar ten opzichte van bijvoorbeeld capsules en tabletten die verkrijgbaar zijn op de markt.
Bovendien geeft Phar-Mi-Lan courante nevenwerkingen zoals constipatie, andere maag-darmproblemen en tandverkleuring geen schijn van kans, wat uniek is voor een ijzersiroop.

Het belang van ijzer voor het menselijk lichaam

Ijzer is een essentieel mineraal om het menselijk lichaam goed te laten functioneren. Een tekort aan ijzer brengt heel wat ongemakken met zich mee, en kan zelfs bloedarmoede veroorzaken.

Wie is gevoeliger voor een ijzertekort?

Adolescenten, personen met een actieve hobby of beroep, zwangere vrouwen en vrouwen tijdens hun menstruatieperiode hebben meer kans om een tekort aan ijzer te hebben. Bevindt u zich in deze groepen, wees dan extra alert voor de symptomen.

Hoe weet ik of ik ijzer nodig heb?

Heel wat mensen hebben een te lage ijzerwaarde zonder dat zij hiervan op de hoogte zijn. Kwalen zoals vermoeidheid, hartkloppingen, duizeligheid, bleek zien, zweten, hoofdpijn, rusteloze benen en het hebben van een kort lontje zijn veel voorkomende symptomen van een ijzertekort. Echter worden ze vaak toegeschreven aan een drukke levensstijl zonder de echte oorzaak te kennen, terwijl deze net kunnen wijzen op een tekort in het lichaam.

Ook als uw sportprestaties ondermaats blijken, kan dit door een ijzertekort in de hand gewerkt worden.

Wilt u meer zekerheid over de exacte waarden? Een regelmatige bloedanalyse waarbij niet alleen het ijzer serum niveau, maar ook het ijzerreserve, de zogenaamde ferritine-waarde gecontroleerd wordt, is de beste methode om zeker te zijn over de ijzerwaarden in uw lichaam. Een analyse vindt in de meeste gevallen best 3-maandelijks tot halfjaarlijks plaats voor een sporter, en halfjaarlijks tot jaarlijks voor een minder actief persoon.

IJzersterk gebruiksadvies

Phar-Mi-Lan ijzer is speciaal ontwikkeld om de tekorten op een eenvoudige manier weg te werken. Een voedingssupplement mag slechts 28 mg ijzer per dosis bevatten, wat niet altijd volstaat om een tekort weg te werken. Daarom is het in sommige gevallen noodzakelijk om meerdere dosissen per dag te nemen. Het meest aangewezen is dan om een dosis nuchter en een dosis voor het slapen gaan te nuttigen. Bij acuut ijzergebrek loopt dit op tot 3 dosissen per dag, telkens 30 minuten buiten een maaltijd om. Hierdoor is er snel resultaat waarbij het ijzerniveau normaal in minder dan 6 weken terug op peil staat.

Tijdens de menstruatieperiode adviseren we dames tevens 3x een dosis Phar-Mi-Lan te nuttigen gedurende 3 tot 6 dagen afhankelijk van de duur en de intensiteit van de menstruatie. Het ijzerverlies zal hierdoor opgevangen worden en gekende kwalen zoals hoofdpijn, futloosheid en het gevoel van rusteloze of futloze benen zullen ook achterwege blijven.

Sporters die hun uithouding willen boosten gebruiken 1 uur voor het sporten een dosis Phar-Mi-Lan. Een extra dosis is aan te raden voor sporters die kampen met ijzertekorten, zijnde een extra dosis nuchter en een dosis voor het slapen gaan.

Volwassenen die duursport beoefenen, zoals profsporters, gebruiken in aanloop naar een wedstrijd tot 3 dosissen Phar-Mi-Lan. Idealiter wordt hiermee 2 tot 3 dagen voor de wedstrijd aangevat, als boost voor hun uithouding. Hierdoor verkrijgt men een extra grote zuurstofopname in de spieren en wordt de uithouding maximaal benut. Dit protocol werkt onmiddellijk en is zeer doeltreffend.

Ook 65-plussers kampen vaak met tekorten van ijzer. Vaak volstaat het om 1 dosis nuchter te nuttigen om de pijnlijke benen weg te houden, kleur op de wangen te houden en energiek te blijven.

Ervaar het verschil en ontdek de krachtige voordelen

Phar-Mi-Lan ijzersiroop is een uitermate kwalitatief product dat voor velen onder ons een absolute meerwaarde genereert voor het algemeen welbevinden. Bovendien is ook de smaak erg aangenaam!

Phar-Mi-Lan ijzersiroop is beschikbaar in 2 uitvoeringen.
Enerzijds de versie met vitamine C, foliumzuur en vitamine B12 (NUT 1329/2).
Phar-mi-lan ijzersiroop + C + foliumzuur + B12 | Concap: kwalitatieve supplementen voor dagelijks gebruik – Ondersteuning bij gewichtsverlies & algemene gezondheid
Anderzijds de versie met vitamine C (NUT 1329/1).
Phar-mi-lan ijzersiroop + C | Concap: kwalitatieve supplementen voor dagelijks gebruik – Ondersteuning bij gewichtsverlies & algemene gezondheid

Verkrijgbaar in de apotheek, bij uw favoriete Concap-verdeelpunt en online te bestellen via onze webshop

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.