Terug naar overzicht

Sporten bij warm weer: waar moet je op letten?

Week 905 bestanden

Met de warme dagen en de zomer op komst, is het nog belangrijker om voldoende te hydrateren. 
We leggen je graag even uit wat het belang is van hydratatie. 

Tijdens het sporten komt er energie en warmte vrij.  Je lichaam probeert af te koelen via de afscheiding van zweet. Bij warm weer is het gauw al wat lastiger voor je lichaam om de warmte te verwijderen. 

Als je sport bij warm weer, scheidt je lichaam 3 tot 10liter per dag af aan zweet. Hierdoor daalt het bloedvolume in je lichaam en moet je hart sneller slaan. Maar nee, dat is niet goed voor je lichaam. Dit kan namelijk leiden tot uitdroging, hittekrampen, uitputting of zelfs tot een hitteslag. 

Welke factoren spelen een rol?

De hoeveelheid afscheiding van zweet hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Denk dan maar eens aan de kledij die je draagt, de omgevingstemperatuur, de soort inspanning maar ook de structuur van je huid enzoverder. 

Vochtgehalte

Het is belangrijk om meer te drinken dan dat je dorstgevoel zelf aangeeft. Het is de bedoeling om je verlies aan vocht weer bij te vullen. Het is erg belangrijk om naar de noden van je lichaam te luisteren tijdens het warme weer.

Want wist je trouwens dat het menselijk lichaam voor maar liefst 70% uit water bestaat? Je moet dus echt wel gehydrateerd blijven om je algemene gezondheid niet in gevaar te brengen. En dat zeker tijdens het sporten in warm weer. 

Zorg dat de behoefte van je lichaam prioriteit is tijdens de warme dagen!

Ondersteun je lichaam tijdens het sporten in warme temperaturen met onze producten met ORS!

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.