Terug naar overzicht

Vitamine B12 tekort: wat zijn de gevolgen?

Week 1605 bestanden (3)

Vitaminen zijn noodzakelijk in ons leven. Zonder vitaminen kunnen we niet leven. Ze zorgen er namelijk voor dat we gezond blijven en dat ons lichaam blijft functioneren.
Vitamine B12 is een belangrijke vitamine voor de energiehuishouding van alle cellen in je lichaam. Een tekort aan vitamine B12 brengt dan ook nare gevolgen met zich mee. 

Vitamine B12. Je hebt er vast al wel eens van gehoord, maar wist je dat een tekort aan deze vitamine kan leiden tot geheugenverlies, spierzwakte en nog veel meer? Je vindt vitamine B12 voornamelijk in dierlijke producten. Denk dan maar eens aan melk, melkproducten, vlees, vis en eieren. Tegenwoordig is het ook terug te vinden in sojamelk, vegetarisch gehakt, boter en nog veel meer.

Symptomen vitamine B12 tekort

Een tekort aan vitamine B12, merk je niet zo snel op. Het kan tot een jaar duren voor dat je de eerste symptomen ondervindt. Dit komt omdat je lichaam deze vitamine kan opslaan. Maar ook deze voorraad kan op geraken.

Je merkt dat je een tekort hebt aan B12 als je minder energie hebt of wat vergeetachtig wordt. Ook tintelingen of een verminderd gevoel in je vingertoppen kunnen de eerste symptomen zijn van een tekort aan vitamine B12.
Onverklaarbaar vallen (Ataxie) of niet op je woorden kunnen komen (Afasie)? Jawel, het zijn allebei symptomen van een tekort aan vitamine B12. Het tekort zorgt niet alleen voor neurologische klachten.
Ook ondervind je een somber gevoel en duiken er nog meer lichamelijke klachten op. Haaruitval, duizeligheid, spierkrampen, hartkloppingen en nog wat meer.

Een tekort aan vitamine B12 zorgt voor veel negatieve gevolgen voor jou en je gezondheid. Daarom is het heel erg belangrijk om je lichaam steeds te ondersteunen. 

Zorg voor je gezondheid met onze producten die vitamine B12 bevatten!

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.