Terug naar overzicht

Wat jij nu nodig hebt is een boost van jouw immuunsysteem!

Concap artikelen (10)

De winter: het seizoen van de griep en verkoudheden. Wil jij graag ontsnappen aan deze virussen? Wij geven je graag een aantal tips mee en de werking van een aantal supplementen. Heb jij al gehoord van X-Nutri Immune Defense of X-Nutri Vitamine C? Of de X-Nutri vitamine D als vervanging van de zonnestralen die we nu moeten missen? Lees hieronder enkele tips en meer over deze supplementen.

Enkele tips

Een frisse neus

Door 1 of meerdere keren per dag kort te gaan wandelen, verwijder je jezelf even van de bacteriën en virussen die in de lucht hangen. Nu het kouder wordt, wordt er vaak minder goed en minder vaak verlucht en zitten de meeste mensen graag wat meer binnen. Probeer daarom minstens eenmaal per dag kort even buiten te gaan wandelen, bijvoorbeeld tijdens jouw middagpauze. Wanneer je dit in de middaguren doet, heb je bovendien de meeste kans om een paar zonnestraaltjes mee te pikken. Deze zorgen voor de aanmaak van vitamine D in het lichaam. Vooral in de herfst- en wintermaanden hebben mensen hieraan snel een tekort. Een tekort aan vitamine D kan tot vermoeidheid leiden. 

Slapen 

Door te weinig slaap zijn mensen sneller vatbaar voor ziekte. Zorg er daarom voor dat je op tijd in bed ligt. Hiervan ondervind je niet enkel voordelen voor het immuunsysteem. Door meer slaap kan je productiever zijn doorheen de dag en sta je op met een goed humeur. Fijn voor jou én je omgeving dus! Ook voor je gewicht heeft dit bovendien voordelen. Reden genoeg dus om vanavond op tijd onder de wol te kruipen!

Supplementen

Zelfs wanneer je in de herfst of winter regelmatig het zonlicht opzoekt, heb je vaak nog een tekort aan vitamine D. Het gebruik van een vitamine D3 supplement zoals onze X-Nutri Vitamin D liquid of X-Nutri vitamine D3 K1 E  boost je energie en ondersteunt je lichaam. De liquid verwijst naar de toevoeging van rijke olijfolie zodat deze in-vet-oplosbare vitamine erg vlot opgenomen wordt door het lichaam. De andere variant bevat dan weer een toevoeging van vitamine K1 en vitamine E. Vitamine K zorgt voor een goede bloedstolling en de botaanmaak. Vitamine E werkt als antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, ogen, organen en weefsel. Zeker in de zogenoemde R-maanden (maanden waarin de letter R voorkomt) is het gebruik van vitamine D aangeraden. 

Daarnaast is het gebruik van een multivitamine-supplement zoals Concap Total Vits multivitaminen of de Concap Total Vits +B multivitaminen een goed idee. Door een dagelijks gebruik van 2 capsules ondersteun je de weerstand en voorkom je tekorten. Je energieniveau zal daardoor ook veel hoger en stabieler liggen. Ben je een sporter of actieve persoon? Dan mag je de dosis verhogen tot 3 capsules per dag.  We hebben ook een vloeibare variant voor mensen die niet graag capsules nemen. 

Heb je zieke personen in jouw omgeving en wil je jezelf hiertegen beschermen? Dan kan je bovenop de multivitaminen gebruik maken van de X-Nutri Vitamine C. Als sporter is het aangeraden om extra vitamines te gebruiken wanneer je zware inspanningen op je schema hebt. Bij intensieve inspanningen gaat de energie naar de inspanningen in plaats van naar het immuunsysteem. Dit zorgt ervoor dat jouw immuunsysteem verzwakt bij zware trainingsweken of wedstrijden die kort op elkaar volgen. 

Je weerstand boosten doe je daarnaast ook met onze X-Nutri Immune Defense capsules. De mix van kurkuma, gember, zomeralsem en artisjok ondersteunt niet alleen jouw weerstand, het is ook een super product om alles met maag- en darmklachten tegen te gaan. Ook werkt het ontstekingsremmend en heeft het een goede werking op de beenderen en gewrichten. 

Wil jij graag advies op maat? Kom dan langs in onze winkel en ontdek welke sportvoeding en sportsupplementen het best geschikt zijn voor jou!

Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen. 

Dagelijks aanbevolen dosis niet overschrijden. 

Voedingssupplementen mogen niet gebruikt worden ter vervanging van een gevarieerde en gezonde voeding.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.