Terug naar overzicht

Wat zijn aminozuren en welk effect hebben ze op je training?

Kopie van Week 2706 bestanden

Wil jij je training naar een hoger niveau brengen? Dan spelen aminozuren een belangrijke rol. 
We vertellen je graag wat aminozuren zijn, welke werking ze hebben en hoe je ze bij je training kan gebruiken.

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn voor ons lichaam noodzakelijk: ze vormen de basisbouwstenen van alle eiwitten, waar we niet zonder kunnen.
Ze zijn, net als eiwitten zelf, van belang voor het herstel en de opbouw van spiermassa. Daarnaast kunnen ze ook bijdragen aan het verbeteren van je sportprestatie. 

Om ons lichaam goed te laten functioneren, heeft het 22 aminozuren nodig. Negen daarvan zijn essentieel. Dit betekent dat we deze aminozuren via onze voeding moeten binnenkrijgen. Daarnaast zijn er zes semi-essentiĆ«le aminozuren. Deze aminozuren kan het lichaam normaal gesproken zelf aanmaken. 

Bij intensief sporten kan ons lichaam behoefte hebben aan extra aminozuren. Als je doel is om spiermassa op te bouwen, dan kan je aminozuren aanvullen via een supplement.

De werking van aminozuren

Aminozuren hebben de eigenschap ons lichaam tijdens de training te beschermen tegen spierafbraak. Bij grote inspanningen haalt het lichaam energie uit aminozuren die anders uit de spieren zouden gehaald worden.

Ze bevorderen ook een snel herstel van je spieren na de training en dragen ook bij tot de instandhouding van de spiermassa.

Zeker een meerwaarde voor sporters dus!

Voorkom spierafbraak bij intensieve trainingssessies met CONCAP AMINO O of AMINO A !

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.