Terug naar overzicht

Welke Energiegel gebruik jij?

Concap artikelen (48)

Doorheen de jaren is ons assortiment Concap energiegels groter geworden. Deze zijn populair bij wielrenners en hardlopers, maar iedere duursporter kan er gebruik van maken. Er zijn verschillende soorten energiegels en deze zetten we samen met de voordelen graag op een rijtje voor jou. Ontdek hieronder welke energiegel jij nodig hebt! 

Wat is een energiegel?

Een energiegel zorgt ervoor dat je gemakkelijk tijdens een inspanning jezelf kan bevoorraden van extra koolhydraten. Als je zonder koolhydraten komt te zitten, komt je lichaam in energienood en tijdens een wedstrijd of training is dit heel vervelend. Onze energiegels zijn gemakkelijk mee te nemen, te openen en plakken niet! Alsook zijn de gels die wij produceren maagvriendelijk en van zeer hoge kwaliteit. Ook zijn onze Concap Energiegels natuurlijk genotificeerd, dit wil zeggen dat deze zijn goed gekeurd door de Vlaamse overheid!

Soorten energiegels met hun gebruik

Energiegels zonder cafeïne 

Onder deze categorie bevinden zich verschillende energiegels zoals onze Energiegel Peach 40g,  Energiegel Extra peach 80g en Energiegel Carbo NRG

De energiegels met perziksmaak hebben dezelfde samenstelling, enkel is het formaat anders. De ene bevat 40g en de andere is een dubbele dosis van 80g met een draaidopje. Deze energiegel heeft een mix van glucose, fructose, maltodextrine en palatinose. Het is een gel die voelbaar is na amper 7 minuten. 

De Energiegel Carbo NRG heeft een andere samenstelling en is vloeibaarder. Deze Concap gel bevat 60ml per gel. Deze samenstelling is met een verhouding van 2 glucose tegenover 1 fructose. Ook deze energiegel is voelbaar na 7 minuten.

Gebruik van deze bovenstaande energiegels:
Scheur de bovenkant van de verpakking of draai de dop bovenaan de verpakking los om het product te gebruiken. 
Gebruik de gel voor of tijdens de inspanning ter ondersteuning van de prestatie en uithouding. 
1 tot 2 gels maximaal per uur (40g of 60ml is gelijk aan 1 gel). 

Energiegels met cafeïne

Wij hebben in ons assortiment 2 energiegels met cafeïne, namelijk onze Concap Energiegel Finale + Amino 40g en onze Concap Energiegel Carbo +. Deze energiegels worden gebruikt voor de laatste eindsprint.

De Concap Energiegel Finale + Amino 40g is een energiegel die verrijkt is met aminozuren en cafeïne. Deze is zeker geschikt naar het einde toe van een inspanning om nog een laatste energie boost te krijgen, vandaar ook de finale in zijn naam.

De Energiegel Carbo + heeft ongeveer dezelfde samenstelling als de Energiegel Carbo NRG, enkel is bij de Carbo + nog cafeïne toegevoegd en heeft hij een andere smaak. Ook deze energiegel is vloeibaarder en in een verpakking van 60ml te verkrijgen.

Gebruik van deze bovenstaande energiegels:
Scheur de bovenkant van de verpakking om het product te gebruiken. Gebruik de gel bij voorkeur voor de finale van de inspanning ter ondersteuning van de prestatie en uithouding, en dit 50 tot 30 minuten voor het einde ervan.
1 tot 2 gels maximaal per uur te nuttigen.

Energiegels met ORS-zouten

Naast de vorige categorieën hebben we ook energiegels speciaal om de zouten aan te vullen tijdens de inspanning. Deze Concap Energiegel kers met ORS 55-11 40g bevat 0,4g zouten per gel en 22g koolhydraten. Deze gel wordt vooral gebruikt bij warm weer of stages in een warm klimaat. Deze energiegel is ook zeer geschikt voor sporters die veel transpireren tijdens inspanningen en wedstrijden. 

Gebruik van deze energiegel:
Scheur de bovenkant van de verpakking om het product te gebruiken. Gebruik de gel voor of tijdens de inspanning ter ondersteuning van de prestatie en uithouding. 1 tot 2 gels maximaal per uur. 

Advies op maat

Wil jij advies op maat verkrijgen? Vul onderaan onze contactpagina onze formulier in en krijg persoonlijk advies. Je bent steeds welkom in onze winkel om tijdens de aankopen advies te krijgen.

Aanbevolen dosis niet overschrijden. 

Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. 

Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.