Terug naar overzicht

Antioxidanten wat zijn dat?

Concap artikelen

Je hoorde vast al eens de term antioxidanten, maar weet je ook wat ze zijn? Je kan bepaalde antioxidanten uit fruit en groenten opnemen, maar ook uit supplementen. Dat laatste is geen slecht idee wetende dat de gemiddelde Belg te weinig groenten en fruit eet. Antioxidanten ondersteunen jouw immuunsysteem en zorgen daarnaast voor een verminderde ouderdom. Ook gaan ze ontstekingen tegen, enz. We leggen je graag uit waarvoor antioxidanten goed zijn.

Antioxidanten en vrije radicalen

Antioxidanten zijn stoffen die schade aan de lichaamscellen kunnen vertragen of zelfs tegen gaan. Voorbeelden zijn o.a. Vitamine A, Vitamine C, Vitamine E, Bèta-caroteen, enzovoort. Deze stoffen zorgen er voor dat de vrije radicalen in het lichaam geneutraliseerd worden. 

Vrije radicalen ontstaan tijdens het afbreken van voedingsstoffen in het lichaam zoals bijvoorbeeld gebeurd wanneer je gaat sporten. Je breekt dan stoffen af in het lichaam om te gebruiken om te sporten. Ook om ziektes tegen te gaan vindt dit proces plaats. Maar er zijn ook vrije radicalen die ontstaan door onze buitenomgeving denk maar aan roken, luchtvervuiling, stress, alcohol, enzovoort. Te veel vrije radicalen is niet goed in het lichaam. Het is dan ook daarom dat we antioxidanten nodig hebben om het lichaam weer in evenwicht te brengen. Zij zorgen ervoor dat dit te veel aan vrije radicalen geneutraliseerd wordt.

Voordelen van antioxidanten

Antioxidanten gaan veroudering tegen in het lichaam en de conditie van het lichaam wordt behouden. Maar ook voor het uiterlijk hebben ze een positief effect: de huid blijft immers elastischer wanneer er voldoende antioxidanten opgenomen worden. Eén van de grootste voordelen is ongetwijfeld dat antioxidanten zorgen voor vermindering van ziektes in het lichaam. Ze dragen dus in het algemeen bij aan een goede gezondheid van het lichaam.

Waarom supplementen gebruiken?

Naast een gezond voedingspatroon kan je ook gebruik maken van supplementen. Door de jaren heen zijn er steeds minder vitamines en mineralen aanwezig in voedingsmiddelen zoals groenten en fruit. Dan spreken we vooral over vitamine C, vitamine B, Bèta caroteen, ijzer, zink, magnesium, enzovoort. Hierdoor is het goed om supplementen als aanvulling te gebruiken. Hieronder enkele interessante producten om jezelf cadeau te doen, zo kom je zeker niets tekort. (bron 1)

Antioxidanten in een potje

X-Nutri Vitamine C geeft energie, ondersteunt het geheugen en zorgt voor een goede weerstand van het lichaam.

Gebruik: 1 tot 2 keer per dag 2 tot 4 capsules te gebruiken met water na een maaltijd.

X-Nutri Vitamine E beschermt de bloedvaten en de cellen. Ook is het heel goed voor onze ogen. Deze zijn bv. sneller vermoeid nu we weer meer binnen zitten in drogere ruimtes of met heel wat extra schermtijd.

Gebruik: 1 capsule per dag te gebruiken met water na een maaltijd.

Bèta-caroteen zit in verschillende supplementen van onze Concap lijn denk maar aan de isotone dranken. Het zorgt voor een natuurlijke kleurstof in onze dranken maar daarnaast zet onze lichaam deze stof om naar Vitamine A. Ons lichaam is zo intelligent waardoor het enkel en alleen de hoeveelheid Vitamine A aanmaakt die we nodig hebben. Het zal dus nooit te veel aanmaken als we hiervan voldoende in het lichaam aanwezig hebben.

Andere verminderde voedingsstoffen in groenten en fruit:

Mineralen met kalium, calcium, magnesium en zink. Deze zijn in het algemeen goed voor de vochtbalans, botten, haren, nagels, en spieren in het lichaam. 

Gebruik: 2 tot 3 capsules per dag.

IJzer is vaak tekort bij sporters, jongeren, vrouwen en mensen met een druk leven. Daarom niet slecht om regelmatig een kuur te volgen. Voor sporters is zeker aangeraden om deze bij te gebruiken voor het sporten of als onderhoudskuur. Tijdens het sporten zweet je namelijk ook ijzer uit.

Je kan gebruik maken van onze vloeibare vorm of onze capsules. Beide varianten zijn aangevuld met vitamine C voor een goede opname in het lichaam.

Gebruik: De ijzer flessen gebruik je 1 tot 2 dopjes nuchter voor het ontbijt of voor de hoofdmaaltijd of de training. Na het openen van de fles in de koelkast bewaren. Goed schudden voor gebruik.

De Iron Power capsules gebruik je 1 tot 2 capsules op een lege maag met een 200ml water. Bij een tekort mag je in het totaal 2 tot 3 capsules gebruiken.

Onze X-Nutri B-complex zorgt ervoor dat je minder vermoeid bent en je energie stijgt. Daarnaast zorgt het voor de groei van nieuwe huidcellen en haren. Ook het zenuwstelsel en geheugen worden door deze vitaminen ondersteund. Ze dragen bij tot een gezond hart, jouw belangrijkste spier in het lichaam. 

Gebruik: 1 capsule per dag.

Twijfel je over wat voor jouw lichaam een goede aanvulling kan zijn? De meeste tekorten van vitaminen kan een arts vaststellen via een (uitgebreide) bloedanalyse. Denk jij dat je mogelijks tekorten hebt? Ga dan langs bij jouw huisarts. Vervolgens kan je de nodige producten aan betaalbare prijs bij ons terugvinden. 

Wil jij graag advies op maat?

Kom langs in onze winkel voor advies op maat of vul ons online formulier in om advies op maat te verkrijgen. Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat. Daarnaast zijn we te vinden bij heel wat therapeuten, apothekers en fietshandels.

Wil jij graag advies bij het gebruik van jouw supplementen om tot het gewenste resultaat te komen? Kom eens langs in onze winkel of contacteer ons .

Bron 1

Voedingssupplement. Dagelijks aanbevolen dosis niet overschrijden. Niet gebruiken zonder medisch advies tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen. Voedingssupplementen mogen niet gebruikt worden ter vervanging van een gevarieerde en gezonde voeding. Plaats van herkomst EU.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.