Terug naar overzicht

Bereid je voor op het sportseizoen

Concap artikelen (22)

Het seizoen staat voor de deur, maar hoe bereid jij jezelf goed voor? Naast het gebruik van de juiste sportvoeding en supplementen zijn er natuurlijk nog tal van anderen zaken waarmee je als sporter rekening moet houden. Elk lichaam is anders en heeft zijn eigen behoefte aan supplementen. Naast een persoonlijk protocol is ook luisteren naar jouw lichaam belangrijk. Lees hier onze tips en tricks!

Basisregels

Tijdens het sporten heb je enkele basisregels die je het best kunt volgen. Zo raden we aan om gemiddeld om het half uur iets van koolhydraten te gebruiken, zoals een energiereep of een energiegel. 
Vind je het moeilijk te eten tijdens de inspanning? Dan kun je eventueel gebruik maken van de Concap Max Isotonic. Deze drank kun je tot 2 en halve schep gebruiken in de bidon om het aantal koolhydraten te verhogen zonder te eten. 

Gebruik gemiddeld 1 bidon van 500ml per uur tijdens het trainen, zelfs zonder warme temperaturen, om je vochtbalans op peil te houden. Hiervoor kan je gebruik maken van onze Concap Isotone drankpoeders.

Coach

We raden altijd aan om met een coach te werken, zeker als je deelneemt aan competities en of zware inspanningen wilt doen. Laat hem of haar samen met jou een trainingsplan opstellen dat op maat gemaakt is voor jou. Jouw doelen kunnen verschillen van die van je vriend of vriendin in het team. Op het ene moment  train je misschien meer op uithoudingsvermogen, op het andere moment op techniek, enzovoort.  

Een coach helpt ook om tijdens het seizoen jouw trainingen aan te passen.  Als je een blessure hebt of er is een zwak punt waaraan gewerkt moet worden, kun je altijd bij hem of haar terecht. 

Trainingen

Dit is een heel belangrijk onderdeel van het seizoen, maar daarnaast is het ook niet onbelangrijk om rust te nemen. Als je niet voldoende hersteltijd neemt voor jouw lichaam, loop je het risico blessures te creëren. 

Train samen met de club of het team; dit zorgt ervoor dat je mentaal een boost krijgt en jezelf motiveert. Houd wel in gedachten dat individueel trainen nog steeds de beste resultaten geeft, omdat je op dat moment echt luistert naar je lichaam. 

Net zoals het individueel trainen is het ook heel belangrijk om jouw eigen voedings- en supplementenprotocol te volgen. Het zou kunnen dat jouw teamgenoten andere supplementen gebruiken dan jij, of op andere momenten sportvoeding gebruiken. Elk lichaam is anders en heeft andere ondersteuning nodig. Misschien heb jij meer behoefte aan energie en zul je de Concap Sport capsules nodig hebben, terwijl jouw teamgenoot meer behoefte heeft aan een mentale boost en gebruik maakt van onze Concap Boost 2.0 capsules

Heb jij nog geen protocol op maat? Vraag dan nu advies aan de experts op dit gebied en vul hier ons online formulier in voor advies op maat op onze website

Hoogtestages

De hoogtestages zijn vaak een goede voorbereiding voor het sportseizoen of voor enkele zware wedstrijden. Om jouw lichaam goed te ondersteunen tijdens deze stages, kun je gebruik maken van onze Concap Oxi+ en Concap Oxi-Fuel. Deze supplementen versterken het effect van een hoogtestage en stimuleren de aanmaak van rode bloedcellen op een natuurlijke manier.  

Naast supplementen is ook sportvoeding en sportdrank een groot onderdeel van deze stage. Meestal is het tijdens hoogtestages warmer weer waardoor je meer moet drinken dan anders tijdens de training. Ook is voldoende rust en herstel tijdens deze stages echt noodzakelijk. Stretch goed die spieren en laat je eventueel eens masseren om die spieren weer los te maken. 

Korte samenvatting

  • Luister naar jouw lichaam, je hebt er maar één!
  • Vergeet niet te eten en te drinken tijdens de training en wedstrijden.
  • Neem een coach die jou steunt en ondersteunt 😉.
  • Train niet alleen in groep maar ook regelmatig alleen.
  • Vraag hier een supplementen protocol op maat.
  • Blijf genieten tijdens het sporten!
Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.