Terug naar overzicht

Betere sportprestaties door ketonen?

Week 606 bestanden (1)

Het gebruik van ketonen vind je alsmaar meer in de topsportwereld. Geen wonder want ketonen zorgen voor een flinke boost. Hierdoor krijgt je prestatievermogen een stijging en helpt dit je erg vooruit.

Ons lichaam maakt ketonen zelf aan op een natuurlijke manier als we door onze voorraad koolhydraten heen zijn en we vetten beginnen te verbranden. Ze zetten vetten om in energie. Ideaal! Ketonen worden ook wel een de vierde brandstof genoemd naast koolhydraten, eiwitten en vetten. 

Ketonen vind je daarnaast ook in sportvoeding en supplementen. Noem het maar superbrandstof. Ketonendrank verbetert je sportprestatie maar ook je recuperatie nadien. Dankzij ketonen in je sportvoeding, vervroeg je het hele proces en kan je beter presteren. Ketonen ondersteunen je lichaam en zorgen voor een betere uithouding.

Als je intensief sport wordt je energie voornamelijk uit koolhydraten gehaald. Dit komt omdat koolhydraten snel beschikbaar zijn, maar de voorraden zijn ook sneller leeg. Met een verminderde sportprestatie als gevolg. Ketonen kunnen dit veranderen. Zo zorgen ze ervoor dat je lichaam minder afhankelijk wordt en meer vetten verbrand. 

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de sportprestatie bij het gebruik van ketonen. Zo blijkt dat je lichaam voor wel 15% meer trainingsvolume kan verwerken dankzij de inname van ketonen. Daarnaast takel je minder snel af tijdens zware inspanningen en word je herstelvermogen flink ondersteund. 

Ketonen bevatten geen negatieve bijwerkingen bij de aanbevolen doseringen. 

Verbeter je sportprestatie met onze Concap keton drink!

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.