Terug naar overzicht

Een blik op de Tour de France 2024

Tour de France

Afgelopen weekend ging de Tour de France weer van start. Ben jij een trouwe supporter die niet van het scherm is weg te slaan of ga jij zelfs fysiek supporteren? Dit jaar geen passage doorheen ons land, maar daarom niet minder interessant om een kijkje te gaan nemen en misschien zelfs met vrienden een rit zelf te ervaren. Wij geven je graag de basiskennis mee , maar ook handig advies van wat wij aanraden van Concap producten tijdens de Tour.  

De Tour de France 2024

Ik denk dat we niet liegen als we zeggen dat de Tour toch wel een van de meest iconische wielerevenementen is van het jaar. Overal ter wereld volgen miljoenen fans de wedstrijd op de voet online of langs het parcours. 
Dit jaar start het evenement op 29 juni in Florence in Italië en zal de eindsprint op 21 juli doorgaan zoals de jaarlijkse gewoonte is op de Champs-Élysées in Parijs op zondag 21/07. De Tour bestaat uit 21 verschillende etappes van allerlei aard met daarbij maar 2 rustdagen en is dus een flinke uitdaging voor alle deelnemers.

Verschillende truien

Je hebt de gele, groen, bolletjes en witte trui maar wat is nu juist de betekenis achter de truien wij leggen je het hier graag uit.

 • De gele trui krijgt de leider van het algemeen klassement.
 • De groene trui krijgt de leider van het puntenklassement.
 • De bolletje trui krijgt de leider van het bergklassement. 
 • De witte trui is de leider van het jongerenklassement (onder de 25 jaar).

Heb jij jouw pronostiek al klaar? Wie is jouw grote favoriet voor het klassement van 2024?

En nu is het aan jou! 

Ben jij een wielrenner die ook graag een aantal ritten doet vanuit de Tour? Dan moet je jezelf goed voorbereiden en voldoende ondersteunen met sportvoeding en supplementen. Wat wij aanraden tijdens de Tour zijn volgende producten:

 • Concap Max Isotonic: deze is aangevuld met aminozuren en mineralen en kan tot 2,5 schepjes in een bidon gebruikt worden om de koolhydraten te verhogen in de drank. Hierdoor vul je sneller jouw behoefte aan koolhydraten aan zonder constant gebruik te maken van sportvoeding.
 • Concap Keton:  ketonen wordt ook wel de vierde brandstof onder de wielrenners genoemd. Het zorgt voor extra energie en verbrandt ook nog eens het vet in het lichaam.
 • Concap energiegels en energierepen als voeding om jou van voldoende energie te voorzien tijdens de zware etappes. Om het half uur ongeveer moet je toch zeker rekenen om jezelf extra energie te geven.
 • Concap T-Boost: een kuur te gebruiken tijdens deze zware inspanningen om de uithouding een extra boost te geven. De naam T-Boost staat immers voor testosteron booster!
 • Concap Iron Power: 1 capsule vooraf te gebruiken om het ijzer te verbranden tijdens de inspanning. Zo zorg je er preventief voor dat het ijzer in het lichaam niet daalt. Daarnaast ondersteunt het ook mee het energieniveau van de sporters. 
 • Bij krampen kan je gebruiken van de Concap magnesium shot waardoor de krampen snel verdwijnen. Blijf je krampen krijgen ondanks je de magnesium gebruikt, dan kan het mogelijks zijn dat je een vitamine D-tekort hebt. 
 • X-Nutri Q10: 1 capsule te gebruiken voor de inspanning om het hart extra te ondersteunen. 

Wist je dat ...

 • de finish al sinds 1975 elk jaar plaatsvindt op de Champs-Élysées?
 • de Tour de France al bestaat sinds 1903? Dit jaar is het maar liefst de 111ste editie van het evenement.
 • er ook een Tour de France voor vrouwen bestaat? De Tour de France Femmes 2024 gaat van start op 12 augustus.

Advies op maat

Weet je niet zo goed wat jij nu nodig hebt ter ondersteuning? Kom langs in onze winkel of vul ons online formulier in om advies op maat te verkrijgen.

Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat. Daarnaast zijn we te vinden bij heel wat therapeuten, apothekers en in de betere sportwinkels.

Voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. 
Voedingssupplementen vervangen geen gevarieerde en evenwichtige voeding noch een gezonde levensstijl. 
Koel en droog bewaren, buiten direct zonlicht en bereik van jonge kinderen.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.