Terug naar overzicht

Elke sporter heeft magnesium nodig!

Concap artikelen-2

Magnesium is één van de belangrijkste mineralen voor wie sport. Het aanvullen van het magnesiumgehalte is ondermeer belangrijk voor voor het energieniveau van het lichaam, maar ook spierkrampen kunnen door magnesiuminname vermeden worden. 
Ontdek alle functies en voordelen van magnesium hier in dit artikel.

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat jouw lichaam niet zelf kan aanmaken. Dit mineraal kan je in het algemeen uit een gezond voedingspatroon halen. Toch volstaat dat vaak niet en kampen veel mensen met tekorten. Hierdoor kan je verschillende nadelige symptomen verkrijgen voor het lichaam. Verder in dit artikel bespreken we de symptomen van een magnesium tekort.

Voldoende magnesium hebben, biedt een eindeloze lijst aan voordelen. Zo helpt het jouw lichaam te voorzien van energie en speelt het een rol bij de weerstand. Ook zorgt het mee voor de opbouw en het functioneren van de spieren in jouw lichaam. Daarnaast is het ook een natuurlijk middel tegen stress in ons lichaam. Door je stressniveau te verlagen kan je bijvoorbeeld een betere nachtrust genieten wat op zijn beurt zorgt voor een betere conditie van het lichaam. Wat je hier nu leest zijn heel wat voordelen die je eenvoudig kan bekomen door jouw magnesiumgehalte voldoende hoog te houden, of je nu sport of niet. 

Een leuk weetje: fysieke en mentale stress zorgen ervoor in het algemeen dat je lichaam meer behoefte heeft aan magnesium. Jouw lichaam gaat tijdens stressperiodes bepaalde spieren meer aanspannen. Denk maar aan de spanning in jouw kaak- en nekspieren. Er ontstaat bij deze spieren een hogere nood  aan ontspanning. Magnesium is precies het  mineraal dat in jouw lichaam nodig heeft op zo'n moment om voor ontspanning en rust te zorgen.

Magnesium voor sporters

Sport jij? Dan is het voor jouw lichaam moeilijker om de nodige hoeveelheid magnesium uit een evenwichtige voeding te halen. Wanneer je een inspanning doet, zal jouw lichaam via het zweten veel van dit mineraal verliezen, waardoor jouw behoefte hoger ligt dan bij een persoon met een sedentaire levensstijl. Bij een tekort zal je jouw prestaties verminderen omdat je jouw spieren niet optimaal kan benutten. Daarom hebben we de X-Nutri Magnesium + Vitamine B6 500ml en de Concap Magnesiumshots ontwikkeld. Door één van deze supplementen bij te gebruiken zorg je ervoor dat je tekorten snel en efficiënt aanvult en blijf je toekomstige tekorten voor. Het fijne is dat je de werking heel snel zal ondervinden. Onze magnesiumproducten komen bovendien zonder chemische bindmiddelen en met een lekker zoete framboossmaak. 

Symptomen magnesium tekort

Nog niet overtuigd? Hieronder vind je enkele van de symptomen terug van een magnesium tekort. Magnesium zit maar zeer beperkt in ons bloed waardoor het bij een bloedanalyse moeilijk te zien is of we kunnen spreken van een echt tekort. Heb jij één of meerdere van onderstaande symptomen? Dan kan het zijn dat je een magnesiumtekort hebt. 

  • Spierkrampen, bij vele personen ter hoogte van de kuiten of voeten. 
  • Pijnlijke spieren 
  • Stress
  • Vermoeidheid / Vermoeid ontwaken. 
  • Hoofdpijn
  • Concentratieproblemen

Supplementen gebruik

Onze X-Nutri Magnesium + Vitamine B6 500ml is net zoals de Concap Magnesium + Vitamine B6 shot verrijkt met Vitamine B6. Deze zorgt ervoor dat de vloeibare magnesium nog sneller wordt opgenomen door jouw lichaam.  Onze magnesiumsiroop heeft een snelle werking wat zeker bij spierkrampen welkom is bij jouw als sporter. 

De X-Nutri Magnesium + Vitamine B6 500ml  bevat 20 dosissen in 1 fles. 
Goed schudden voor gebruik.
Neem 1 maatbeker (25ml) voor of meteen na de inspanning. 
Niet-sporters nemen 1 maatbeker voor de maaltijd. Wanneer je last hebt van krampen, kan je nog een extra dosis nemen wanneer deze optreden. Na zo'n 10 minuten zouden de klachten moeten verdwijnen. 
Heb jij een tekort aan magnesium dan mag je 2 maatbekers per dag gebruiken.* 
Na opening best de fles op kamertemperatuur bewaren.

De Concap Magnesium + Vitamine B6 shot  bevat 1 dosis. 
Goed schudden voor gebruik.
Dagelijks 1 shot magnesium op rustdagen voor de maaltijd. 
Op sportdagen neemt u best een shot voor de inspanning. 
Wanneer je last hebt van krampen, kan je nog een extra dosis nemen wanneer deze optreden. Na zo'n 10 minuten zouden de klachten moeten verdwijnen. 

Liever een capsule? Vraag ernaar bij onze medewerkers. 

Wilt u graag nieuwe producten ontdekken, advies op maat of producten kopen? 
Dan bent u altijd welkom in onze winkel.

Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen. Dagelijks aanbevolen dosis niet overschrijden. Voedingssupplementen mogen niet gebruikt worden ter vervanging van een gevarieerde en gezonde voeding.

* Dit advies is enkel en alleen voor personen waarvan jouw huisarts aangeeft dat je met een tekort aan magnesium kampt.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.