Terug naar overzicht

Fuel up your oxygen met Concap Oxi-Fuel!

Concap artikelen (52)

Onze Concap Oxi-Fuel is één van onze meest recente formules. Oxi is kort voor oxygen, de vertaling van zuurstof. Welke invloed dit krachtige voedingssupplement heeft en welke ingrediënten jou tal van voordelen zullen bieden, dat leggen we graag voor je uit. Ook gaan we dieper in op het verschil tussen Concap Oxi-Fuel en Concap Oxi +

Zoals de naam doet uitschijnen, focust dit supplement zich vooral op de uithouding. Toch zijn er ook heel wat andere voordelen bij onze oxi-formules. Elk van de zorgvuldig gekozen ingrediënten heeft zijn eigen voordelen. 

Een diepere kijk op enkele ingrediënten

Chlorella stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen en draagt bij tot een goede natuurlijke weerstand. Het versterkt immers het immuunsysteem en dit door de antibacteriële, anti-infectieuze en antivirale eigenschappen. Ook zou chlorella het stressniveau verlagen en werkt het tegen vermoeidheid. Daarenboven zou het positieve effecten hebben op bloeddruk en cholesterol en voert het gifstoffen af. Deze voordelen zijn voor iedereen interessant, maar sporters zijn vaak liefhebber van chlorella omwille van nog extra voordelen. Zo zijn er een sneller spierherstel, een verdichting van de spieren, een goede maag- en darmwerking en bevat het veel goede voedingsstoffen. 

Spirulina is goed voor de weerstand en bevat veel eiwitten. Spirulina geeft ook extra energie aan het lichaam en is daarnaast ook een bron van antioxidanten, vitaminen en aminozuren. Zeker niet onbelangrijk voor sporters!

Rozenwortel zorgt voor een boost bij het fysieke en mentale aspect tijdens de inspanning. Het zorgt voor meer energie en het vergroot de veerkracht van de sporter. Dit ingrediënt vind je terug in meerdere Concap-producten zoals onder andere onze Concap Best-ecdysterone.

Kelp is een zeewiersoort die jodium bevat. Deze stimuleren de aanmaak van de schildklierhormonen T3 en T4. Kelp ligt mee aan de basis van de verhoging van de zuurstofopname in het bloed. Hierdoor ga je als sporter jouw fysieke uithouding vergroten. 

Ecklonia cava is een zeewiersoort en bevat eveneens vele antioxidanten. Deze zijn goed voor de weerstand van het lichaam en bieden je een beschermende werking tegen diverse ziekten zoals kankers en hart- en vaatziekten.

Ijzer en Vitamine B12 ondersteunen het zuurstoftransport in het lichaam. Ook zorgt ijzer ervoor dat een vermoeid gevoel langer uitblijft bij een inspanning. Vitamine B12 zorgt mee voor de aanmaak van rode bloedcellen in het lichaam. Bij een ijzertekort kan je gebruik maken van onze Phar-Mi-Lan Ijzersiropen. Deze kleurloze goed opneembare ijzerformules zorgen ervoor dat u snel weer voluit kan gaan tijdens én ook naast het sporten. Belangrijk om weten is dat je bij inspanningen ijzer verliest bij het transpireren. Daarom is het geen overbodige luxe om ijzer als supplement bij te nemen net voor een inspanning.

De algemene voordelen

De Concap Oxi + en Oxi-Fuel zijn formules gemaakt om de rode bloedcellen op een natuurlijke manier te verhogen in het lichaam. Deze sportsupplementen zorgen voor meer zuurstof in de spieren en houden je ademhaling onder controle tijdens zware inspanningen. De beide formules bevatten ijzer die mee de vermindering van vermoeidheid tijdens de inspanning ondersteunen!

Deze producten bootsen het effect van hoogtestages en hoogtetenten na of versterken het effect ervan. Daarnaast zijn ze een ideaal hulpmiddel bij een hooikoorts allergie of ademtekort tijdens én naast de inspanning. 

Verschil Concap Oxi +

Oxi + bevat enkele soorten algen die niet terug te vinden zijn in de Concap Oxi-Fuel. Mensen die hieraan gevoelig zijn reageren daarom soms beter op Oxi-Fuel.  
Doorgaans moet je beide producten uittesten om te weten op welke van de 2 je het beste reageert. Wil jij deze graag uitproberen? Vraag dan gerust een staal in onze winkel

Toch hoef je niet altijd een keuze te maken. De 2 formules kunnen ook versterkend werken. Kies in dat geval voor 3 capsules nuchter van Oxi + en vervolgens 1 tot 2 capsules na de maaltijd van Oxi-Fuel. 

Belangrijk om te weten is dat onze Concap supplementen goedgekeurd zijn door de overheid en dus allemaal een eigen notificatienummer hebben. Deze kan je ook op onze website terugvinden. Onze producten gebruik je dus met een gerust hart en vol vertrouwen! 

Gebruik Concap Oxi-Fuel

Dagelijks 2 tot 3 capsules nuchter innemen met een glas water.
Niet gebruiken bij kinderen en adolescenten onder 18 jaar.
Mag niet worden geconsumeerd door personen met een schildklierziekte of door personen die weten of van wie is vastgesteld dat ze een risico op een schildklierziekte lopen.
Dit voedingssupplement mag niet worden geconsumeerd als ook andere voedingssupplementen met jodium worden geconsumeerd.

Gebruik Concap Oxi +

Neem dagelijks 3 tot 4 capsules capsules nuchter in met een glas water.
De goede werking kan verstoord worden in combinatie met medicatie zoals slaaptabletten en anti-depressiva, daarom dit gebruik beter niet combineren.
 

Voedingssupplement. Dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden zonder medisch advies. Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht en buiten het bereik van jonge kinderen.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.