Terug naar overzicht

Herstel is belangrijker dan jij denkt!

Herstel

Door het herstelproces te ondersteunen zul je op lange termijn zien dat je prestaties verbeteren. Naast rustdagen inlassen, kunnen supplementen of sportvoeding ook veel ondersteuning bieden. Na het sporten moet er gekeken worden naar wat er gegeten en gedronken wordt, maar ook voor en tijdens het sporten is dit belangrijk om optimaal te kunnen presteren en herstellen. Bij Concap geven we graag informatie en enkele tips mee over herstel.

Voor het sporten

Het is belangrijk om reeds voor het sporten je voeding al aan te passen. Eet je koolhydraatarm voor een zware sportsessie, dan zal je merken dat je spieren heel snel terug brandstof nodig hebben. Belangrijk is dus om bij trainingen van tevoren toch voldoende koolhydraten te eten. De meeste sporters denken hieraan spontaan aan pasta, en zullen dan ook hiervoor kiezen om het lichaam al een bron van energie te geven. 

Tijdens het sporten

Natuurlijk moet je tijdens het sporten jouw lichaam aanvullen met vocht en energie. Als je geen gebruik maakt van sportdrank en sportvoeding, zal dit ook invloed hebben op het herstel achteraf. Je lichaam heeft namelijk bij ernstige inspanningen behoefte aan de koolhydraten die in sportvoeding zitten en de mineralen die te vinden zijn in het water dat je mengt met jouw drankpoeder. 
Drink je bijvoorbeeld te weinig water (gemiddeld 500ml per uur), dan heb je onvermijdelijk meer kans op krampen tijdens of na het sporten.

Maak dus gebruik van sportvoeding tijdens het fietsen en bij andere (duur)sporten; dit zal gemiddeld om het half uur tot uur zijn. Is eten voor jou heel moeilijk tijdens het sporten, maak dan gebruik van energiegels of het Concap max isotonic drankpoeder. Dit drankpoeder werd specifiek ontwikkeld zodat je er tot 3 scheppen van kunt gebruiken in jouw bidon. Zo kun je jouw koolhydraten verhogen via het drinken en zal je minder sportvoeding dienen te gebruiken. Deze max isotone drank is - net zoals onze andere dranken - zeer maagvriendelijk. Daarnaast bevat hij aminozuren en mineralen om het lichaam extra aan te vullen en te ondersteunen. Het is ook daarom dat zeker ook onze intensieve en professionele sporters fan zijn van dit product. 

Na het sporten

Maak bij zware trainingen of wedstrijden gebruik van een Concap recup shake chocolade karamel. Deze vult de koolhydraten en BCAA's aan als je deze binnen een half uur na het sporten gebruikt met water of indien gewenst met melk.  Gebruik jij liever een eiwitshake die laag in koolhydraten is maar toch de spieren en het lichaam mee zal ondersteunen bij het herstel? Maak dan gebruik van de Whey voordeelpotten of Fit shakes van Proti Balance. Deze eiwitrijke shakes kan je combineren met het Concap Max BCAA-poeder voor een optimaal herstel van het lichaam. Geen water of melk in de buurt? Geen zorgen, dan kun je gebruik maken van onze Concap recuperatiereep met chocolade

Onze Concap Max BCAA heeft als belangrijkste bestanddelen de essentiële aminozuren leucine, isoleucine en valine. BCAA is de afkorting van Branched Chain Amino Acids, Engels voor de vertakte aminozuren. Dit zijn essentiële aminozuren die niet door het lichaam zelf kunnen worden aangemaakt, maar die wel nodig zijn voor o.m. het herstel van het lichaam. Deze zijn onder andere belangrijk bij het tegengaan van spierafbraak door cortisol, maar ook bij de aanmaak van extra spieren, waardoor ze voor jou als sporter van grote waarde zijn. Deze aminozuren moeten we als mens opnemen uit voeding of uit supplementen zoals onze Concap Max BCAA. 

Concap Max BCAA's bieden een gunstig effect op spiermassa, kracht, spiercoördinatie, uithoudingsvermogen en vitaliteit. De werking wordt versterkt door beweging. BCAA's voorkomen ook spierpijnen, dus alleen maar voordelen met dit poeder! 

Gebruiksadvies van Concap Max BCAA

Er is nog een verschil in het gebruik als krachtsporter en duursporter.

Een krachtsporter:

  • 1 maatschep 30 minuten tot 1 uur na de training als je doel is om spierherstel te bevorderen.

Een duursporter:

  • 1/2de maatschep na de inspanning ter verbetering van de eiwitsynthese, al dan niet gecombineerd met een recup shake of eiwitshake.

Waarom is het herstel zo belangrijk?

Herstel is belangrijk op korte, maar vooral ook op langere termijn. In het begin zal je merken dat het sporten nog vrij goed gaat, maar als je geen ondersteuning geeft in het herstel zal je merken dat er veel meer en sneller vermoeidheid kan optreden. De spieren zullen minder kracht hebben en er zal veel meer spierstijfheid voelbaar zijn. Door deze kwaaltjes zal je merken dat je minder goed gaat presteren. Ook neemt de blessuregevoeligheid aanzienlijk toe.

Door de spieren optimaal te ondersteunen, verlaag je dus ook de kans op blessures. Plan nu en dan een rustmoment in om het lichaam de kans te geven om te herstellen. Je wilt natuurlijk niet net voor die belangrijke wedstrijd of uitdaging minder goed presteren door te weinig belang te hechten aan het herstel van het lichaam.

Advies op maat

Weet je niet zo goed wat jij nu nodig hebt ter ondersteuning? Kom langs in onze winkel voor advies op maat of vul ons online formulier in om advies op maat te verkrijgen.

Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat. Daarnaast zijn we te vinden bij heel wat therapeuten, apothekers en in de betere sportwinkels.

Voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. 
Voedingssupplementen vervangen geen gevarieerde en evenwichtige voeding noch een gezonde levensstijl. 
Koel en droog bewaren, buiten direct zonlicht en bereik van jonge kinderen.

 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.