Terug naar overzicht

Het advies van Luc, sportliefhebber en oprichter van Concap

Concap artikelen (2)

In deze nieuwsbrief laten we graag zaakvoerder Luc (58) aan het woord. Zelf is Luc fervent sporter sinds veertienjarige leeftijd. Hij leerde daarbij gaandeweg meer en meer over hoe je jouw lichaam op en naast de fiets best van de nodige supplementen voorziet om niet alleen beter te presteren, maar ook jouw gezondheid voorop te blijven zetten. Want sporten, dat is plezant, maar het moet ook gezond zijn. Iets waar preventie een essentieel onderdeel van is als je het hem vraagt. Lees hieronder zijn advies.

Preventie is vaak onderschat en vergeten. Toch is het een noodzaak voor wie het beste uit zijn of haar lichaam wil halen ook op hogere leeftijd en voor wie intensief wilt sporten. Wil jij dus ook net zoals mij jouw lichaam optimaal gezond houden of jezelf wapenen tegen de herfst en winter?
Maak dan gebruik van de Concap en X-Nutri supplementen en vergeet niet om een minimum aan beweging in je routine in te bouwen. 
Hieronder vind je enkele supplementen waarvan ik vind dat ze meer aandacht nodig hebben. Test ze zeker uit en je zal zelf ondervinden aan je gevoel en je bloedwaarden dat je voortaan gezonder in het leven zal staan bij en naast het sporten. 

Supplementen

X-Nutri Q10

Deze co-enzyme Q10 is een belangrijk, maar vaak vergeten supplement. Deze co-enzyme wordt aangemaakt door ons eigen lichaam, maar het omzetten in het lichaam zelf vermindert vanaf de gemiddelde leeftijd van 40 jaar. Het is een vetoplosbaar antioxidant en een belangrijk antioxidant in het lichaam. Het versterkt en beschermt de hartspier, geeft energie en heeft een positief effect op het cholesterolgehalte. 


Een tekort aan Q10:
Intensief sporten kan voor een tekort zorgen. Daarom dat het heel belangrijk is de X-Nutri Q10 preventief te gebruiken. Ook stress, een ongezond voedingspatroon of te weinig eten kan zorgen voor een tekort aan Q10. Bij een tekort kan je dit op verschillende manieren aanvoelen. Denk maar aan spierpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, enz.

Gebruiksadvies:

  • 1 capsule per dag voor de maaltijd.  

X-Nutri Vitamine D3 

De donkere maanden zijn begonnen en de zon schijnt veel minder overdag. Daarom is het belangrijk om ook jouw Vitamine D aan te vullen of te onderhouden. De  X-Nutri Vitamine D3 Liquid zijn kleine capsules met vloeibare inhoud, ideaal voor personen die moeilijk capsules kunnen slikken. Vitamine D3 is in het algemeen goed voor de botten en huid. 

Bij een tekort hebben veel mensen last van vermoeidheid, het meest herkenbare signaal. Ook krampen en spierspasmen kunnen alarmsignalen vormen. Denk ook jij tot deze groep met een tekort te behoren?  Ga langs bij de huisarts voor een bloedanalyse. Zo ben je helemaal zeker. Heb je een tekort? Dan kunnen onze supplementen jouw snel verder helpen. 

Gebruiksadvies:

  • Onderhoudskuur: 1 capsule per dag na de maaltijd met een groot glas water.
  • Bij een tekort: 2 keer 1 capsule per dag nemen na de maaltijd met een groot glas water.
  • Opgelet neem deze vitamine nooit 's avonds aangezien deze energie geeft.

X-Nutri B-complex

Onze X-Nutri B-complex zorgt ervoor dat je minder vermoeid bent en je energieniveau aanzienlijk stijgt. Het helpt om de weerstand van jouw lichaam terug op te bouwen of te onderhouden. Daarnaast zorgt het voor de groei van nieuwe huidcellen en haren. Ook het zenuwstelsel en geheugen worden door deze vitaminen ondersteund en zeker niet onbelangrijk: de B-vitamines boosten ons immuunsysteem. Daarnaast spelen deze vitamines een rol in het omgaan met stress. Ze dragen bij tot een gezond hart, de belangrijkste spier van jouw lichaam. 

Gebruiksadvies:

  • 2 capsules per dag na de maaltijd met een groot glas water.

X-Nutri Omega 3

Omega 3 is één van de belangrijkste supplementen in ons assortiment. Deze draagt bij tot de bescherming van ons lichaam tegen hart- en vaatziekten, maar werkt ook cholesterol verlagend. De vetzuren zorgen er daarnaast voor dat de zenuwcellen snel met elkaar kunnen communiceren en bovendien geeft onze formule ook extra energie. Bij een tekort van Omega 3 kunnen problemen met het geheugen optreden, zoals een mindere concentratie en vergeetachtigheid. 

Als sporter is een optimale gezondheid én een goede focus en concentratie belangrijk natuurlijk. Wil jij daarom zeker zijn van een voldoende hoge opname van omega 3? Gebruik dan een kwalitatief supplement zoals X-Nutri Omega3 naast een gezond voedingspatroon en voorkom tekorten. 

Gebruiksadvies:

  • 2 capsules per dag bij voorkeur bij een maaltijd te gebruiken.

X-Nutri Vitamine E

X-Nutri Vitamine E is een antioxidant en is heel goed voor onze ogen. Deze zijn bv. sneller vermoeid nu we weer meer binnen zitten in drogere ruimtes of met heel wat extra schermtijd. Daarnaast beschermt Vitamine E onze cellen en bloedvaten. Zeker een aanrader dus om te gebruiken als supplement en zo jouw gezondheid een handje te helpen.

Gebruiksadvies:

  • 1 capsule per dag na de maaltijd te gebruiken met een groot glas water.

X-Nutri Immune Defense

Onze Immune Defense werd specifiek ontwikkeld om de weerstand te boosten. Door de aanwezigheid van kurkuma, gember, zomeralsem en artisjok verdwijnen ook jouw maag- en darmklachten. Ook is deze samenstelling heel goed voor de botten en gewrichten. Daarnaast werkt de formule ontstekingsremmend. Dit alles maakt het een onmisbare topper. 

Kom jij regelmatig met zieken in contact of wil jij jouw immuunsysteem optimaal boosten? Of heb jij veel last van ontstekingen? Dan is dit supplement zeker iets voor jou!

Gebruiksadvies:

  • 2 keer 1 capsules per dag gebruiken met water na de maaltijd.
  • Bij contact met zieken mag deze dosis verhoogd worden naar 4 capsules in totaal per dag te gebruiken met water na de maaltijd.

Advies op maat

Wil jij graag advies bij het gebruik van jouw supplementen om tot het gewenste resultaat te komen? Kom eens langs in onze winkel of contacteer ons .

Voedingssupplement. Vervangt geen gevarieerde en evenwichtige voeding, noch een gezonde levensstijl.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden zonder medisch advies.
Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten het bereik van jonge kinderen.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.