Terug naar overzicht

Het bakpoeder effect op sporters!

Concap artikelen-27

In bakpoeder zit natriumbicarbonaat, beter gekend als "maagzout". Onlangs omschreef Het Laatste Nieuws het stofje als wondermiddel, gebruikt door de grote namen in de wieler- en sportwereld. Dat natriumbicarbonaat voordelen heeft voor sporters, dat wisten we bij Concap al veel langer. Sinds ruim 5 jaar kan jij dan ook producten terugvinden in ons assortiment met toegevoegde zouten. Denk maar aan onze Concap Energiegel Kers of onze Concap Elektrolyten met ORS 55-11 drankpoeder. Ook minder recent voegden we nog een extra product met zouten toe: onze Concap Energiereep Nougat. Lees hier verder wat het effect is van natriumbicarbonaat.

In de sportwereld

In de zwem- en loopwereld staat natriumbicarbonaat al veel langer gekend de prestaties verbeteren. Ook bij Concap kenden we de voordelen van dit bestandsdeel al langer, maar na enkele nieuwsartikelen is het product ook een hype bij wielrenners. Er zijn verschillende ploegen die op dit moment gebruiken maken van dit zout. Dat komt omdat Natriumbicarbonaat helpt om de verzuring tegen te gaan tijdens de prestaties. Daarnaast verlies je als sporter sneller zouten in de zomer of als je iemand bent die veel zweet. Natuurlijk moeten die zouten dan aangevuld worden voor, tijdens en na de inspanning. Dat doe je eenvoudig met Concap. Ontdek hieronder hoe.

Ondek onze producten

Concap Energiereep Nougat

Een lekkere energiereep met gezouten citroensmaak. Naast de super lekkere smaak zorgt de reep ook voor de nodige energie tijdens de inspanning door een hoge hoeveelheid koolhydraten. 1 reep bevat 530mg zout per 100g. 

Gebruik

Klaar voor gebruik.
Bij inspanningen van 60 tot 90 minuten kan je 10 à 20 minuten voor de training een reep gebruiken voor extra energie tijdens de inspanningen.
Langere inspanningen gebruik je elke 60 minuten 1 reep tot het laatste uur en schakel dan over op een Concap energiegel.

Concap Energiegel Kers met ORS 55-11 40g

Een energiegel met fruitige kerssmaak die na 7 minuten voelbaar werkt. Hij is bovendien zoals al onze producten maagvriendelijk en kan zelfs op een nuchtere maag gebruikt worden. Een heel populair product om als sporter jouw zouten toe te voegen.

Gebruik

Klaar voor gebruik. Gebruik de gel voor of tijdens de inspanning ter ondersteuning van de prestatie en uithouding. 1 tot 2 gels maximaal per uur. 

Concap Elektrolyten met ORS 55-11 drankpoeder

Dit drankpoeder heeft een lekkere tropical smaak en helpt de vloeistoffen in je lichaam in balans te houden voor en tijdens de inspanningen. Koolhydraat-elektrolytoplossingen dragen bij tot de instandhouding van de prestaties tijdens langdurige uithoudingsinspanningen en vergroten de opname van water tijdens lichamelijke inspanningen.

Gebruik

Meng 1 maatschep (30g) op 500ml water te gebruiken voor en tijdens de inspanning.

Nieuwe producten

Bij Concap zijn we constant bezig met het vernieuwen en verbeteren van onze producten. Om die reden zijn we dan ook voorloper in de ontwikkeling van producten waarvan later bij het grote publiek pas de ontdekking komt. 

Ook nu werken we hard achter de schermen aan de lancering van nieuwe producten in ons assortiment. Wil jij op de hoogte blijven? Volg onze Facebook  of Instagram pagina en kom als eerste te weten welke producten we lanceren! Zo blijf jij telkens jouw concurrentie een stap voor!

Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding.
Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen.

Bron

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.