Terug naar overzicht

Hoe beginnen met supplementen?

Concap artikelen

Zijn supplementen voor jou nog onbekend terrein? Zeker als sporter kan het gebruik van kwalitatieve en goedgekeurde supplementen nochtans jouw gezondheid en prestaties verbeteren. Intussen is er natuurlijk een heel ruim aanbod waardoor het soms moeilijk is om te weten welke supplementen jij nu precies best gebruikt. Daarom dat wij bij Concap ook de gratis service aanbieden om vrijblijvend advies op maat te verkrijgen via een online formulier of live via de Proti Balance winkel. Lees hier snel verder over supplementen en veelvoorkomende vragen hierrond. 

Supplementen

Supplementen bestaan er voor allerhande doeleinden. Afhankelijk van de samenstelling bieden ze ondersteuning op vlak van 1 of meerdere van volgende zaken: energie, kracht, uithouding, mentale focus, herstel of algemene gezondheid. Daarnaast is het geschikte moment van opname ook belangrijk: voor, tijdens of na een inspanning of daarbuiten. Ook dient er rekening gehouden te worden met opname voor, bij of na een maaltijd, op dagelijkse basis of enkel op inspanningsdagen, kuren volgen of doornemen enz. 

Hoe dan ook: de juiste supplementen op het juiste moment zullen altijd voelbaar resultaat geven. Klachten die uitblijven of verbetering in vb. energie zijn dingen die ook jij kan ervaren. Het gebruik van supplementen noemen we een supplementen routine. Start vandaag nog met die van jou uit te werken en ervaar zelf het verschil. 

Wil jij graag starten met het gebruik van supplementen? Dan raden we aan om dit stelselmatig op te bouwen. Gebruik in de eerste week een halve dosis en voor supplementen in jouw sportroutine is onze raad deze eerst uit te testen op een stevige training alvorens je het gebruikt tijdens wedstrijden. Onze supplementen zijn dan wel veilig en van uitstekende kwaliteit, toch weet je natuurlijk nooit vooraf hoe jouw lichaam hierop reageert. 

We geven je hieronder graag een overzicht van een klein deel van ons assortiment. Hierdoor trachten we jou een beter zicht op de mogelijkheden te bieden die er zijn in de wereld van suppletie. . 

Bij Concap werken we specifiek op bloedgroep. Dit wil zeggen dat we van bepaalde supplementen een bloedgroep A en O variant hebben. Heel uitzonderlijk gebeurt het dat er iemand toch beter reageert op de andere variant, maar in de meeste gevallen zal het juiste supplement voor jouw bloedgroeptype een beter voelbaar resultaat bieden. 
Daarnaast is een supplementenprotocol heel persoonlijk want jij kiest op welk onderdeel jij wilt focussen (gezondheid, energie, kracht, mentale focus, uithouding en herstel).  Daarnaast komen er regelmatig nieuwe supplementen bij wat maakt dat jouw protocol hierdoor ook aangepast kan worden. Meer informatie over vrijblijvend advies op maat vind je onderaan in dit artikel terug. 

De basis: gezondheid

Standaard wordt er bij elke sporter aangeraden om 2 keer per jaar een vitaminekuur te gebruiken, een keer in het voorjaar en een tweede maal in het najaar. Dit om de weerstand van het lichaam op te krikken en vitaminen aan te vullen waar nodig met een onderhoudsdosis. Ben je erg vermoeid of recent ziek geweest, dan is een bijkomende korte kuur aangewezen.

X-Nutri Vitamine D Liquid heeft verschillende functies in het lichaam. Het heeft een grote invloed op de spierfunctie en zorgt in combinatie met calcium voor sterkere botten. Calcium vind je terug in onze X-Nutri producten Minerals en Rode rijst. Vitamine D heeft ook een invloed op jouw weerstand. In België heeft de meerderheid van de volwassenen en dus ook de doorsnee sporter sneller een tekort aan vitamine D. Dit kan men opsporen via een bloedanalyse bij de dokter. 

X-Nutri Vitamine C is daarnaast heel goed om de weerstand van het lichaam te ondersteunen. Zeker als er veel zieken in de buurt rondlopen of als je regelmatig tot het uiterste gaat tijdens trainingen dan is ondersteuning voor de weerstand een goed idee. 

Voor de inspanning

De S-D-P formules zijn vloeibare allround formules in ons assortiment. Ze staan voor Schud-Drink-Presteer. Dit is een supplement naar energie toe maar ook uithouding en herstel worden met deze formule ondersteund. 
De S-D-P kan door iedere sporter gebruikt worden van recreatieve sporters tot competitiesporters. S-D-P heb je in 2 varianten voor bloedgroep O en bloedgroep AB (A, AB en B). 
Het gebruik verschilt naargelang de inspanning. Korte inspanningen tot 2uur: 1u30 tot 1u15 voor de inspanning. Lange inspanningen +2uur: 45min tot 30min voor de inspanning.

Heb jij extra energie nodig? Dan kan je ook gebruik maken van de energieshots.  Deze geven een echte energie boost aan het lichaam. Voel merkbaar het verschil tijdens de inspanning. We raden aan deze shots vooral voor wedstrijden of pittige trainingen te gebruiken, niet op dagelijkse basis om het effect maximaal te houden. De shots gebruik je 45 minuten voor de start en zijn voelbaar voor 4 tot wel 6 uur inspanning naargelang jouw verbruik.

Concap Duration+ Blueberry zet de bloedvaten meer open en zorgt ervoor dat er meer zuurstof naar de spieren toe kan stromen. Ben jij een duursporter die de uithouding wilt verbeteren? Dan is dit poeder zeker een aanrader voor jou. Alsook zorgen de aminozuren in de formule voor een beter herstel na de inspanning. 
Gebruiksadvies: begin 3 dagen voor een wedstrijd met de toepassing van het supplement, zodat het lichaam zich kan opladen. Neem één tot twee uur voor de training 2 à 3 schepjes van het maatlepeltje in een half glas water, goed mengen en uitdrinken.

Wil jij graag als sporter jouw uithouding verbeteren? Dan zijn de capsules Concap Amino+ AKG zeker iets voor jou. Gebruik ze 1,5 uur tot 2 uur voor de inspanning en voel het verschil vanaf het eerste gebruik. Je zal merken dat je vanaf de eerste training langer door zal kunnen gaan en dat je meer kracht hebt tijdens de training. Deze capsules zijn voor zowel kracht en duursporters een goede ondersteuning. Probeer ze zeker eens uit, maar zorg er zeker voor dat je ze tijdig gebruikt om de werking op het juiste moment te ervaren. 

Heb jij nood aan mentale focus en energie tijdens het sporten/zware fysieke of mentale arbeid? Dan kan jij gebruik maken van onze Concap Boost 2.0 capsules. Gebruik deze zo’n drie kwartier voor de inspanning en voel het verschil in energie en focus tijdens de activiteit. 

Bij sporters worden er ook vaak tekorten in de ijzerwaardes vastgesteld. Dit is zeker niet onlogisch omdat je tijdens vele uren sport per week veel vraagt van je lichaam. Ijzer kan je ook uitzweten bij intensieve sportsessies, daarom is ijzeraanvulling des te belangrijker. Om jouw ijzerniveaus stabiel te houden kan elke keer voor de stevige training gebruik maken van 1 dopje van de Phar-Mi-Lan ijzersiroop of 1 capsule van de Iron power. Zeker wanneer je een stressgevoelig persoon bent, is dit heel interessant om doen. Bij een ijzertekort mag je hier 2 dopjes/capsules van gebruiken in de ochtend en in de avond nuchter. Zo vul je snel het ijzertekort terug aan.

Tijdens de inspanning

Belangrijk dat je zeker tijdens het sporten blijft drinken. Om jouw vochtbalans op peil te houden kan je hiervoor gebruiken maken van een isotone drank. Deze is te verkrijgen in verschillende smaken namelijk lemon, orange en watermeloen. 

Daarnaast is eten tijdens lange trainingen een belangrijk onderdeel. Je kan gebruik maken van energierepen of energiegels. Gemiddeld wordt er aangeraden om het half uur iets gebruiken om de energie aan te vullen maar dit is persoonsgebonden. Bij sommige sporters is een aanvulling na 20 minuten al nodig en bij andere na 40 minuten. 

Heb jij extra energie nodig? Dan kan je ook gebruik maken van de energieshots. Bij duursporters (trainingen/wedstrijden langer dan 90 minuten) kan je deze best tijdens de inspanning gebruiken na 1 uur activiteit. 

Bij langere inspanningen kan er tijdens het sporten zelf nog gebruik gemaakt worden van suppletie in capsulevorm. Denk maar aan fietstochten van +4 uur of lange afstandslopen. Dan neem je halfweg vb. nog enkele extra capsules Concap Boost 2.0, Sport of Forte

Bij krampen tijdens de inspanning mag er zeker gebruik gemaakt worden van X-Nutri Magnesium of Concap Magnesium. Dit is een anti-krampformule die binnen een aantal minuten voor verlichting zorgt en de kramp doet verdwijnen. Als je weet dat je snel last hebt van krampen mag je dit supplement ook gebruiken voor de inspanning of voor het slapengaan. 

Na de inspanning

Om het herstel van het lichaam te ondersteunen kan je gebruik maken van de Concap recup shake chocolade karamel. Deze gebruik je binnen het half uur na de inspanning. Zo zorgt hij voor een aanvulling van jouw eiwitten, mineralen en aminozuren.

De capsules Concap Amino A of Concap Amino O bevatten een combinatie van aminozuren die bijdraagt tot het behoud van spieren, verbetering van spierkracht en bevordering van herstel. Deze herstellen ook de beginnende spierscheurTies die nog niet direct voelbaar zijn maar wel kunnen uitgroeien tot een echte spierscheur. Dit is dus zeker een belangrijke capsule die blessures kan vermijden in de toekomst.

Ben jij geen liefhebber van capsules? Dan kan je gebruik maken van onze Concap BCAA. Dit is een supplement in poedervorm dat je met water mengt. Het poeder met perziksmaak bevat 3 vertakte aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Dit is een heel goed supplement om vermoeide spieren of spierpijnen tegen te gaan. 

FAQ - Veelgestelde vragen

Welke supplementen zijn nodig voor mijn lichaam?

Nu begrijpen we dat na deze uitleg er bij sommige sporters veel vragen naar boven zullen komen. 
Is dit product iets voor mij? Welke producten zijn voor mijn inspanningen de beste combinatie? 
Het gebruik van supplementen en sportvoeding kan voor elke sporter verschillend zijn. Dit hangt af van jouw lichaam, trainingen, leeftijd, doelstelling, duursport of krachtsport, enzovoort. We raden elke sporter aan om regelmatig een bloedanalyse uit te laten voeren (ongeveer 2 keer per jaar) om zo tekorten vroeg genoeg op te sporen bij de dokter. Heb je een tekort dan zal jouw supplementenschema hierop aangepast moeten worden. Om iedereen zo goed mogelijk verder te helpen hebben we bij Concap een online formulier op onze website geplaatst. Wil jij graag advies op jouw maat verkrijgen? Maak dan gebruik van dit formulier, vul deze volledig in en krijg vrijblijvend advies in je mailbox om jouw prestaties naar een hoger niveau te tillen.

Zijn supplementen wel veilig?!

De supplementen die je op onze webshop en in de winkels terugvind zijn goedgekeurd door de overheid. Deze kan je dus volledig als veilig beschouwen. Ook topsporters maken gebruik van onze producten. Supplementen ondersteunen jouw prestaties maar dat wil niet zeggen dat je niet meer moet trainen.
De combinatie van de juiste sportvoeding, sportdrank en supplementen met de juiste trainingen zorgt ervoor dat jouw prestaties verbeteren.

Waar kan je Concap en X-Nutri producten verkrijgen?

Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat. Daarnaast zijn we te vinden bij heel wat therapeuten, apothekers en in de betere sportwinkels.
Ook op onze webshop kan je de producten bestellen en deze worden dan aan huis geleverd. Heb je voor 13u besteld? Dan krijg je de producten de volgende werkdag al aan bij jouw afleveradres. Boven de 90 euro wordt de bestelling zelfs gratis verstuurd naar adressen in België. 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.