Terug naar overzicht

Hydrateer jezelf, ook tijdens de wintertraining!

Concap artikelen (5)

Misschien denk ook jij dat je tijdens het sporten in de winter veel minder vocht verliest. Maar niets is minder waar! Jouw vochtbalans moet zomer én winter op peil gehouden worden tijdens jouw trainingen.
In de winter kleed je jezelf als sporter immers warmer aan. Jouw lichaam heeft daarnaast meer energie nodig om de lichaamstemperatuur op peil te houden ook, enz. Daarom gebruik je dus best een goede sportdrank voor de aanvulling van je koolhydraten zoals onze Concap Fast Energy, Concap Max Isotonic of onze Concap Isotonic drankpoeder.

Kleding

In de winter doe je warmere en winddichte kleding aan en indien kwalitatief,  neemt deze jouw zweet goed op. Bovendien draag je ook meer laagjes. Hierdoor krijg je vaak een valse indruk dat jouw lichaam minder vocht verliest. Door de aangepaste kleding valt het immers minder op dat je zweet. Hierdoor hebben vele sporters de neiging om minder te drinken voor, tijdens en ook na de inspanning. Tracht toch evenveel te drinken als bij een zomertraining, want dit zal je prestaties ten goede komen. 

Tip: probeer steeds met voldoende laagjes te werken. Als je het te warm hebt, kan je een laagje uittrekken. Hierdoor voorkom je dat je het te warm krijgt tijdens het sporten en nog meer gaat zweten. Aan het begin van je inspanning zal je immers nog niet voldoende opgewarmd zijn. 

Extra energie

Naast de aangepaste kledij, moet jouw lichaam ook nog extra energie gebruiken om de lichaamstemperatuur op peil te behouden als je in de winter buiten sport. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een fietstoer maakt of een looptocht afwerkt bij temperaturen rond of onder het vriespunt vraag je heel wat van jezelf. Het is daarom heel belangrijk om ook in de winter de juiste sportdrank en -voeding te gebruiken. Om te sporten in de koude winterdagen heb je dus effectief voldoende extra koolhydraten nodig. 

Vergeet naast de juiste sportdrank en-voeding ook geen gebruik te maken van de juiste supplementen die jouw lichaam nodig heeft. Zoals Vitamine D, deze heb je heel snel tekort en zeker op herfst- en winterdagen waarin geen zon te zien is. Ook het gebruik van een goede multivitamine kan de weerstand een boost geven met dit koude weer en de zieke mensen die zich wellicht ook in jouw omgeving bevinden deze periode van het jaar. Daarnaast geven onze vitaminen ook voelbaar energie. Bij tekorten zal je dus al snel een verschil merken aan jouw energieniveau. Preventie en een beginnend tekort wegwerken is veel efficiënter en kan veel verschil maken in jouw prestaties. Daarom is een regelmatige kuur met multivitamines geen slecht idee om ook jouw lichaam te ondersteunen. Dit verandert natuurlijk niets aan ons advies om halfjaarlijks tot minimaal jaarlijks een bloedanalyse bij de huisarts te laten uitvoeren om eventuele tekorten op te sporen.

Sportdrank en -voeding

Zoals hierboven vermeld is voldoende drinken dus ook belangrijk in het winterseizoen! Hiervoor kan je gebruik maken van Concap Isotonic drankpoeder in de verschillende smaken die we aanbieden; lemon, orange en watermelon. Je kan de smaken ook combineren voor wat afwisseling. Deze isotone dranken (niet Max Isotonic) kunnen daarnaast ook gecombineerd worden met onze Concap Fast Energy. Een half schepje isotone en een half schepje Fast Energy in de eerste bidon. Ben je iemand die veel zweet, dan kan je ook gebruik maken van onze Concap Elektrolyten met ORS 55-11 met een tropical smaak. Daarnaast hebben we sinds kort ook een nieuwe isotonic. Van onze Concap Max Isotonic kan je tot 2,5 maatschep gebruiken per bidon om de hoeveelheid koolhydraten te verhogen. Zelfs indien meer geconcentreerd, blijft dit drankpoeder maag-en darmvriendelijk! Deze drank heeft een frisse citroensmaak maar smaakt niet zo zoet in verhouding tot onze andere isotone dranken door toevoeging van extra mineralen en aminozuren. Voor de sporters die op intensief of wedstrijdniveau rijden is dit zeker een aanrader. 

Verkies je een indoor training of heb je in de winter voldoende aan een korte inspanning? Kies dan voor onze hypotone dranken. Wil je een stevige indoor training afwerken, dan kies je toch beter voor een drank met meer koolhydraten en zouten zoals Elektrolyten ORS drank. 

Naast sportdrank is ook sportvoeding onmisbaar. Daarbij bieden onze Concap energierepen een goede uitkomst. Ze zijn beschikbaar in verschillende smaken zoals banaan, citroen of classic. Probeer zeker ook onze variaties met meer koolhydraten: Concap energiereep nougat of Concap Almond bar met extra mineralen die zorgen voor een aanvulling bij het transpireren.

Wil jij graag advies op maat? Kom dan langs in onze winkel en ontdek welke sportvoeding en sportsupplementen het best geschikt zijn voor jou!

Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen. 
Dagelijks aanbevolen dosis niet overschrijden. 
Voedingssupplementen mogen niet gebruikt worden ter vervanging van een gevarieerde en gezonde voeding.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.