Terug naar overzicht

Jij hebt nood aan Vitamine D!

Concap artikelen (38)

Ook jij hebt ongetwijfeld nood aan extra Vitamine D. Iedereen associeert deze met de zon, maar daar halen we jammer genoeg niet voldoende van op natuurlijke wijze.

Lees hier welke functie Vitamine D heeft in ons lichaam en wat het precies is. We delen ook enkele sterke protocollen die jou kunnen helpen tegen een winterdip of je een goede weerstand kunnen bezorgen.

Opname van Vitamine D

Vitamine D kan je op 2 manieren in jouw lichaam krijgen. Zo maken we het in ons lichaam zelf aan door de zon of nemen we de vitamine op vanuit onze voeding. Maar in BelgiĆ« schijnt spijtig niet elke dag de zon van 's morgens tot 's avonds. En dan nog zijn we meestal niet lang genoeg buiten om alles zo goed mogelijk op te nemen. Daardoor hebben Belgen sneller kans om een tekort van vitamine D in het lichaam. 

Functie van Vitamine D

Je vraagt je waarschijnlijk af wat vitamine D dan juist doet in ons lichaam? Vitamine D heeft verschillende functies. Het heeft een grote invloed op de spierfunctie bv. Ook zorgt deze vitamine in combinatie met calcium voor sterkere botten. (Calcium vind je trouwens terug in onze X-Nutri producten Minerals en Rode rijst & Minerals). Vitamine D heeft ook een invloed op jouw weerstand. Als laatste zorgt deze speciale vitamine ervoor dat er bepaalde kankers voorkomen kunnen worden in het lichaam.1

Symptomen herkennen?

Vitamine D tekorten worden vooral opgemerkt door volgende symptomen:

  • spierkrampen of zwakkere spieren
  • minder goede weerstand
  • botverlies
  • vermoeidheid of tekort aan energie
  • lusteloosheid 

Belangrijk dus dat je als sporter jouw vitamine D-gehalte opvolgt anders kan je wel eens kampen met een minder goede weerstand, spierkrampen of botverlies in het midden van het seizoen en dat wil je natuurlijk niet. 

Het vitamine D-gehalte kan men ook terugvinden in de bloedwaarden. Twijfel je na het lezen van dit artikel en denk je dat je mogelijks een tekort aan vitamine D hebt? Dan raden we aan om een huisarts te contacteren om een bloedanalyse te laten uitvoeren. De X-Nutri Vitamine D3 Liquid of X-Nutri Vitamine D3 K1 E zijn onze beste formules om jouw tekort aan te vullen of om het vitamine D-gehalte in jouw lichaam op peil te houden.

Tekorten van vitaminen in het algemeen zorgen ervoor dat jij als sporter minder presteert dan voor deze tekorten in jouw lichaam aanwezig waren. Dus zorg ervoor dat je de vitaminen in jouw lichaam onderhoudt door bijvoorbeeld onze multivitaminen bij te nemen. Hieronder vindt u een protocol terug met onze multivitaminen bij in verwerkt.

Gebruiksadvies

Dit onderstaande gebruiksadvies zorgt voor een goede weerstand als je onderstaande hoeveelheden dagelijks neemt.

Door dit protocol te volgen ga je merken dat jouw weerstand een grote boost krijgt, je energieniveau gaat stijgen en een mentale boost kan hierbij niet ontbreken. Heb jij last van winterkwaaltjes? Goed nieuws dit advies is ook goed tegen al deze winterkwaaltjes. 

Het tweede protocol is specifiek een kuur tegen een winterdip als je  onderstaande hoeveelheden dagelijks neemt.

  • X-Nutri Vitamine D3: hiervan gebruikt u 1 capsule van per dag met water na de maaltijd of X-Nutri Vitamine D3 K1 E 1x 1 capsule te gebruiken per dag met water na de maaltijd.
  • X-Nutri Omega 3 gebruik 2 capsules per dag, bij voorkeur bij een maaltijd.
  • Concap Forte kan u gebruiken 3 tot 8 capsules 30 minuten voor een training. De hoeveelheid kan je best als sporter zelf uittesten. Dit hangt van sporter tot sporter af.

Het zorgt voor extra veel energie tijdens jouw dipjes of om deze winterdipjes tegen te gaan!

Wil jij net zoals onze ambassadeurs en ploegen de voordelen ontdekken van onze Concap en X-Nutri producten? Kom zeker eens een keer informeren in onze winkel wat wij voor jou kunnen betekenen in de sportwereld. We willen met onze kwalitatieve en volledig natuurlijke Concap producten op een gezonde manier alles uit jouw lichaam halen tijdens de inspanningen. 

Voedingssupplement. Dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden zonder medisch advies. Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht en buiten het bereik van jonge kinderen.

Bron 1

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.