Terug naar overzicht

Meer zuurstof in de spieren met supplementen

zuurstof

Verbeter nu de zuurstoftoevoer naar jouw spieren door gebruik te maken van een van onze supplementen! Je kan nu kiezen voor een capsule, vloeibaar of poeder supplement. Ondersteun die spieren en de resultaten zal je zeker en vast voelen. Wij leggen je graag uit welke supplementen je hiervoor kan gebruiken. Zoals de capsules Oxi+ en Oxi-Fuel, de vloeibare vormen zoals onze Concap un-BEET-able of S-D-P formules en we hebben natuurlijk ook het poeder Concap Duration+. Gebruik jij al een van deze producten? Ontdek hier meer over deze supplementen en hun voordelen.

Supplementen in capsulevorm

Concap Oxi+ en Oxi-Fuel zijn capsules met verschillende voordelen. Ze zijn ontwikkeld om de rode bloedcellen in het lichaam op een natuurlijke manier te verhogen. Het supplement zorgt ervoor dat er meer zuurstof in de spieren is. Daarnaast zorgt het ervoor dat je minder snel buiten adem bent en dat je dus meer controle over jouw ademhaling hebt tijdens de inspanning. Ook bevatten de formules ijzer waardoor de vermindering van vermoeidheid wordt ondersteund. Deze producten bootsen het effect van hoogtestages en hoogtetenten na of versterken het effect ervan. Daarnaast zijn ze een ideaal hulpmiddel bij een hooikoorts allergie of ademtekort tijdens én naast de inspanning. 

Wat is nu het verschil tussen deze capsules?

Oxi+ bevat enkele algensoorten die niet terug te vinden zijn in de Concap Oxi-Fuel, zoals bv. Chlorella. Mensen die hieraan gevoelig zijn reageren daarom soms beter op Oxi-Fuel die andere algensoorten, zijnde bruinwieren zoals kelp bevat. Doorgaans moet je beide producten uittesten om te weten op welke van de 2 je het beste reageert. Wil jij deze graag uitproberen? Vraag dan gerust een staal in onze winkel

Toch hoef je niet altijd een keuze te maken. De 2 formules kunnen ook versterkend werken. Kies in dat geval voor 3 capsules nuchter van Oxi+ en vervolgens 1 tot 2 capsules na de maaltijd van Oxi-Fuel. Het aparte gebruiksadvies van de capsules vind je verder onderaan in het artikel terug.

Een diepere kijk op enkele ingrediënten van de Oxi+ en Oxi-Fuel

Chlorella stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen en draagt bij tot een goede natuurlijke weerstand. Het versterkt immers het immuunsysteem en dit door de antibacteriële, anti-infectieuze en antivirale eigenschappen. Ook zou chlorella het stressniveau verlagen en werkt het tegen vermoeidheid. Deze voordelen zijn voor iedereen interessant, maar sporters zijn vaak liefhebber van chlorella omwille van nog extra voordelen. Zo zijn er een sneller spierherstel, een verdichting van de spieren, een goede maag- en darmwerking en bevat het veel goede voedingsstoffen. 

Spirulina is goed voor de weerstand en bevat veel eiwitten. Spirulina geeft ook extra energie aan het lichaam en is daarnaast ook een bron van antioxidanten, vitaminen en aminozuren. Zeker niet onbelangrijk voor sporters!

Rozenwortel zorgt voor een boost bij het fysieke en mentale aspect tijdens de inspanning. Het zorgt voor meer energie en het vergroot de veerkracht van de sporter.

Kelp is een zeewiersoort die jodium bevat. Deze stimuleren de aanmaak van de schildklierhormonen T3 en T4. Kelp ligt mee aan de basis van de verhoging van de zuurstofopname in het bloed. Hierdoor ga je als sporter jouw fysieke uithouding vergroten. 

Ijzer en Vitamine B12 ondersteunen het zuurstoftransport in het lichaam. Ook zorgt ijzer ervoor dat een vermoeid gevoel langer uitblijft bij een inspanning. Vitamine B12 zorgt mee voor de aanmaak van rode bloedcellen in het lichaam. Bij een ijzertekort kan je gebruik maken van onze Phar-Mi-Lan Ijzersiropen. Deze kleurloze goed opneembare ijzerformules zorgen ervoor dat u snel weer voluit kan gaan tijdens én ook naast het sporten. 

Gebruiksadvies Concap Oxi-Fuel

Dagelijks 2 tot 3 capsules nuchter innemen met een glas water.
Niet gebruiken bij kinderen en adolescenten onder 18 jaar.
Mag niet worden geconsumeerd door personen met een schildklierziekte of door personen die weten of van wie is vastgesteld dat ze een risico op een schildklierziekte lopen.
Dit voedingssupplement mag niet worden geconsumeerd als ook andere voedingssupplementen met jodium worden geconsumeerd.

Gebruiksadvies Concap Oxi +

Neem dagelijks 3 tot 4 capsules capsules nuchter in met een glas water.
De goede werking kan verstoord worden in combinatie met medicatie zoals slaaptabletten en anti-depressiva, daarom dit gebruik beter niet combineren.

Vloeibare supplementen

Concap un-BEET-able 55-11

Dit kleine shot doet meer dan jij denkt! Door de rode biet verbetert de uithouding en dit heeft verschillende voordelen. De rode biet nitraten zorgen voor een betere doorbloeding in het lichaam waardoor de zuurstoftoevoer verhoogt tot in de spieren. Naast de verbeterde zuurstoftoevoer naar de spieren geeft het ook nog eens energie. Het heeft een goede invloed op je mentale focus tijdens de inspanning of wedstrijd. De formule bevat ook aminozuren wat het herstel van het lichaam bevordert. Met dit flesje kan je jezelf al enkele dagen opladen voor de inspanning, hierover vind je alles terug bij het gebruiksadvies. 

Gebruiksadvies

Gebruik voor het beste resultaat in kuren van 3 tot 5 dagen waarbij de laatste dag de dag van de inspanning is. 
Bij inspanningen tot 4u gebruik je 1 dosis 1 tot 2 uur voor aanvang. 
Bij inspanningen van 4u of meer gebruik je een tweede dosis halfweg de inspanning.

Concap S-D-P (Schud-Drink-Presteer)

Deze formules S-D-P AB en S-D-P O zijn all-round formules waaronder ook de uithouding kan genieten van ondersteuning. Ze zorgen daarnaast ook voor energie en herstel van het lichaam. De uithouding wordt vooral door de biet en spinazie ondersteunt. De voordelen van biet kon je hiervoor al lezen bij de un-BEET-able. Het spinazie extract is zeker ook voelbaar op de spieren daarom dat dit zeker ook een supplement is dat ter ondersteuning van de spieren tijdens de inspanning gebruikt kan worden.

Gebruiksadvies beide varianten

Schud de formule goed en gebruik vervolgens 1 maatbeker van 25ml voor de inspanning.
Bij korte inspanningen tot 2 uur gebruik je 1 maatbeker 1u30 tot 1u15 voor de inspanning.
Bij lange inspanningen +2 uur gebruik je 1 maatbeker 45min tot 30min voor de inspanning.

Supplement in poedervorm

Concap Duration+ 55-11

Dit supplement is ontwikkeld voor de duursporters. Het zorgt voor een verbeterde uithouding door volgende samenstelling van bestandsdelen: nitraten van rode biet, ijzer, spinazie extract, dextrose, aminozuren, enz.
De voordelen van de rode biet nitraten zijn de betere doorbloeding waardoor het zuurstofgehalte in de spieren verhoogt. Naast de uithouding zorgt het er ook voor dat de spieren een beter herstel genieten door de toegevoegde aminozuren. Echt een aanrader voor wie zich wil opladen voor wedstrijden of trainingen. Ondersteun de spieren optimaal met de Duration+ 55-11!

Gebruiksadvies

Gebruik 1 tot 3 maatschepjes (3g) in glas lauw water 1 à 2 uur voor de inspanning.
Begin 3 dagen voor een wedstrijd met de toepassing van het supplement, zodat het lichaam zich kan opladen. Neem één tot twee uur voor de training 2 à 3 schepjes van het maatlepeltje in een half glas water, goed mengen en uitdrinken.

Voedingssupplement. Dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden zonder medisch advies. Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht en buiten het bereik van jonge kinderen.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.