Terug naar overzicht

Nieuw de Concap Pre-Workout!

Concap_PreWorkOut_200g-Current View

Concap lanceert elk jaar een aantal nieuwe producten. Dit jaar is de tweede nieuwkomer onze Concap Pre-Workout. De naam zegt het zelf al: een product om te gebruiken voor de stevige sportinspanning. Het zorgt voor extra uithoudingsvermogen, kracht en energie tijdens de inspanning. Een echt voelbaar product dat jouw lichaam de boost geeft die nodig is om een sterke prestatie neer te zetten tijdens de wedstrijd, training of inspanning. Lees hieronder verder over de ingrediënten en de voordelen van deze pre-workout.

Wat is de Concap Pre-Workout?

De Concap Pre-workout is een supplement dat duursporters en krachtsporters kunnen gebruiken om hun inspanning te ondersteunen. De pre-workout heeft invloed op verschillende vlakken zoals uithouding, energie en kracht. Het poeder heeft een ananas- en perziksmaak en is speciaal ontwikkeld om vooraf te gebruiken. Hoe lang op voorhand jij deze pre-workout moet gebruiken hangt af van de inspanningsduur. Dat kan je lager in dit artikel terugvinden. 

De ingrediënten

Dextrose

Dextrose is een snelle suiker die als snelle energiebron gebruikt wordt tijdens het sporten. We noemen het ook wel eens een brandstof voor het lichaam. Dextrose geeft langdurig energie, erg belangrijk voor jouw sportinspanningen!

L-citruline malaat

L-citruline is terug te vinden in meerdere producten van het Concap gamma zoals de Concap Fast Energy of de Concap Max Isotonic. Citruline is een aminozuur. Dit zorgt voor een betere doorbloeding zodat je tijdens de inspanning langer en dieper kan doorgaan. Door de zuurstoftoevoer zal je hierdoor ook een verschil kunnen voelen op vlak van herstel. Dit ingrediënt biedt dus verschillende voordelen aan het lichaam.

Beta-alanine

Beta-alanine heeft vooral invloed op de spieren. Het zorgt ervoor dat je kracht- en spieropbouw gaat creëren. Door dit ingrediënt lukt het jouw om langer te kunnen doorgaan op hoge intensiteit. De vermoeidheid in de spieren zal  meer uitblijven wat zorgt voor een verbeterde uithouding en meer kracht.

Dit is het ingrediënt dat zorgt voor de onderhuidse tintelingen voor de pre-workout in werking treedt. Hierover vind je meer informatie bij de voordelen.

Siberische ginseng

De Siberische ginseng zorgt voor een ondersteuning van de gehele fysieke conditie. De vermoeidheid zal verminderen en dit heeft een directe invloed op jouw fysieke inspanning. Het zorgt voor een energierijk en fit gevoel. Siberische ginseng heeft ook een gunstige invloed op het stressniveau. Het zorgt mee voor een betere balans op de fysieke en mentale stress op de trainingen en de wedstrijden.

Mate

Dit is een Zuid-Amerikaans kruid dat op verschillende vlakken een positieve invloed heeft op het lichaam. Het zorgt naast een vermindering van vermoeidheid voor een betere focus tijdens de inspanning. Dit kan dus zeker gunstig zijn tijdens intensieve trainingen of wedstrijden. Het kruid bevat antioxidanten die zorgen voor minder ontstekingen in het lichaam. Zeker voor de blessuregevoelige sporters is dit goed nieuws!

Rozenwortel

Rozenwortel geeft meer energie, ondersteunt de fysieke prestatie en is gunstig voor het uithoudingsvermogen. Het gaat actief de vermoeidheid tegen en helpt ook de gemoedstoestand verbeteren. Het bestanddeel wordt dan ook vaak ingezet tegen stress en als geestelijke ondersteuning. Rozenwortel is een toevoeging die heel wat voordelen biedt als ingrediënt in de Pre-workout. Dit ingrediënt wordt in verschillende producten van Concap gebruikt; denk maar aan Concap Boost 2.0, Concap Best-Ecdysterone, Concap Oxi-Fuel, enzovoort.

Guarana

Guarana is een natuurlijke bron voor fysieke en mentale energie. Het is een alternatief voor cafeïne die door meer mensen beter wordt verdragen. Net zoals cafeïne, geeft ook Guarana een energieboost en zorgt het voor een betere focus tijdens de inspanning. Deze verbeterde focus kan zeker een voordeel zijn wanneer je in wedstrijd of op een zwaar parcours aan het sporten bent. Soms kan het verliezen van de focus voor blessures zorgen, iets wat je als sporter zeker wilt vermijden natuurlijk. Ook zal je door de bijkomende energie minder snel hinder krijgen van een vermoeid gevoel tijdens de trainingen of wedstrijden, waardoor je langer kan doorgaan. 

Glutamine

Glutamine is een lichaamseigen stof die aangemaakt wordt in de spieren, hersenen, lever, enzovoort. Ze heeft een gunstig effect op de concentratie. Door deze verhoogde concentratie is een betere focus het resultaat. Ook ondersteunt glutamine de slijmvliezen in maag en darmen en helpt het bij een goede darmfunctie en spijsvertering. Dit kan gunstig zijn tijdens de fysieke inspanning om jouw sportvoeding en drank nog beter te verwerken. Naast dit alles, speelt Glutamine ook een rol in de energiestofwisseling en de stofwisseling van aminozuren. Dit is bijgevolg een onmisbaar bestandsdeel van de Concap Pre-workout. 

Theestruik

Dit ingrediënt gaat de mentale en fysieke vermoeidheid tegen waardoor het lichaam een ware boost ervaart tijdens de inspanning. Zo vermijd je energiedalen tijdens de fysieke inspanning. 

De voordelen

Deze mix van ingrediënten zorgt ervoor dat je lichaam meer energie, kracht en een betere uithouding ervaart. De combinatie van deze factoren kan je zowel als duursporter als krachtsporter ongetwijfeld gebruiken. Het product geeft een onderhuidse tinteling en wanneer deze stopt, weet je dat de Pre-workout zijn werk doet. Dit is dus gemakkelijk om als indicatie te gebruiken. 

Gebruiksadvies

10g of 2 afgestreken doseerlepels poeder oplossen in 250ml water of vruchtensap. Gebruik deze Pre-workout voor een inspanning langer dan 3 uur gemiddeld een 50 min à 1 uur voor het sporten om een goed voelbaar effect te hebben tijdens een inspanning. Voor een sportinspanning van minder dan 3 uur gebruik je de Pre-workout best 1,5u tot 2u vooraf.

Advies op maat

Het assortiment van Concap wordt steeds groter. Twijfel je hierdoor over wat jij best gebruikt in jouw persoonlijke situatie? Kom langs in onze winkel voor advies op maat of vul ons online formulier in om advies op maat te verkrijgen.

Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat. Daarnaast zijn we te vinden bij heel wat therapeuten, apothekers en in de betere sportwinkels.

Bevat cafeïne (60,5mg/5g poeder) Een dagelijkse dosis bevat 37,5g epigallocatechnine-3-gallaat. De dagelijkse hoeveelheid van 800mg epigallocatechine-3-galaat mag niet overschreden worden. Mag niet worden geconsumeerd als u dezelfde dag ook andere producten met groene thee consumeert. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden zonder medisch advies. Mag niet worden geconsumeerd door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, of door kinderen jonger dan 18 jaar. Mag niet worden geconsumeerd op de nuchtere maag. Voedingssupplementen vervangen geen gevarieerde en evenwichtige voeding noch een gezonde levensstijl. Koel en droog bewaren, buiten bereik van jonge kinderen. 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.