Terug naar overzicht

Nieuw de X-Nutri Ashwagandha!

X-Nutri Ashwagandha

X-Nutri Ashwagandha is het nieuwste product in ons X-Nutri assortiment. Ashwagandha is een kruid dat heel wat positieve effecten te bieden heeft voor ons lichaam. Het kruid is al sinds lang gekend in de natuurgeneeskunde, maar nog minder in Vlaanderen onder het ruime publiek. Daarom leggen wij jou graag uit wat Ashwagandha precies is en wat de voordelen van het kruid zijn voor jouw lichaam. 

Ashwagandha

Ashwagandha is een kruid dat vooral in Afrika en in Azië voorkomt. Het kruid is afkomstig van een struik en kan tot anderhalve meter hoog groeien. Ashwagandha heeft een positief effect op verschillende vlakken in het lichaam. De X-Nutri Ashawagandha is een volledig natuurlijk supplement en biedt voor zowel sporters als niet-sporters een meerwaarde van het gebruik. Ontdek hieronder de voordelen en het gebruiksadvies van het supplement.

Voordelen

Voor de sporters onder ons hebben we goed nieuws, want volgens onderzoek zou het de spierkracht kunnen vergroten en zorgt het ervoor dat de fysieke prestaties verbeteren door het verbeterde zuurstofverbruik van het lichaam. Belangrijk om te weten is dat een hoog zuurstofverbruik van het lichaam is gekoppeld aan een lager risico aan hartaandoeningen. Daarom is dit supplement zeker een meerwaarde om te gebruiken tijdens het sporten.

Daarnaast zorgt het kruid voor een verhoogd testosteron gehalte wat voor de sportprestaties ook zeker een voordeel is! Dat heeft ook nog een gunstig effect op de zaadcellen die hierdoor verbeteren, wat zeker voor mannen met een verminderde vruchtbaarheid een positieve bijwerking kan zijn.

Ben jij een sporter met veel ontstekingen? Dan hebben we goed nieuws, want één van de voordelen is dat het een ontstekingsremmende werking zou hebben op het lichaam. Dus wil jij preventief blessures voorkomen of van de ontstekingen af geraken? Probeer dan zeker dit supplement een keer uit. Hiervoor zou je het product wel langer moeten gebruiken dan een paar dagen om echt het verschil te voelen.

Volgens het onderzoek kan Ashwagandha angsten en stress verminderen. Ook mensen met depressie, cognitieve stoornissen en zware angsten kunnen hiervan de voordelen ondervinden. Dit product kan op een natuurlijke manier een remmend effect geven op deze angsten en stress die het lichaam hierdoor ervaart.

Ook de slaap zien we in onderzoeken verbeteren. Zeker voor personen met slapeloosheid of slechte kwalitatieve slaap of moeilijke inslapers is dit een supplement dat je hiervoor kan gebruiken. Omdat het kruid ook een rustgevende werking heeft, kan u dit supplement ook 's avonds voor het slapengaan gebruiken.

Ashawagandha heeft ook invloed op de bloedsuikerspiegel. Deze zorgt ervoor dat het meer onder controle is en er minder plotse stijgingen en dalingen zijn wat zeker voor Diabetes-patiënten een voordeel kan zijn. 

Het brein ondervindt samen met het geheugen ook invloed van dit kruid. Het zou positieve effecten hebben op verschillende vlakken zoals reactietijd, concentratie en executieve functies. 

Er worden nog steeds onderzoeken gedaan naar de voordelen van Ashwagandha, dus er komen mogelijks nog een aantal voordelen bij om aan dit lijstje te kunnen toevoegen. Wij kunnen alvast vaststellen dat bovenstaande voordelen een meerwaarde zijn voor sporters en niet-sporters en vonden dit kruid dus zeker de moeite waard om aan ons assortiment toe te voegen!

Gebruiksadvies

3 tot 4 capsules per dag met een groot glas water .

Advies op maat

Ons assortiment  wordt steeds groter. Twijfel je hierdoor over wat jij best gebruikt in jouw persoonlijke situatie? Kom langs in onze winkel voor advies op maat of vul ons online formulier in om advies op maat te verkrijgen.

Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat. Daarnaast zijn we te vinden bij heel wat therapeuten, apothekers en in de betere sportwinkels.

Twijfel je of je dit product mag gebruiken in combinatie met medicatie? Raadpleeg dan steeds je huisarts.

Voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden zonder medisch advies. Voedingssupplementen vervangen geen gevarieerde en evenwichtige voeding, noch een gezonde levensstijl.

Bron 1

Bron 2

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.