Terug naar overzicht

Omega 3 heeft meer invloed dan jij denkt!

Concap artikelen (13)

Iedereen kent Omega 3 wel, maar waar zijn deze vetzuren nu goed voor? Ze beschermen jouw lichaam tegen hart- en vaatziekten maar ook als sporter kan je er nog andere voordelen uithalen. Het verbetert het herstel van de spieren in combinatie met onze Concap aminozuren. Daarnaast zorgen ze voor extra energie en een positief effect op de spieropbouw. Lees hieronder meer over Omega 3.

Wat is Omega 3?

We beginnen bij het begin. Wat is omega 3? 
Omega 3 zijn vetzuren die je ook uit voeding kunt halen. De bekendste vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en decosahexaeenzuur (DHA). Deze vetzuren kan je uit vis, vlees, schaal- en schelpdieren halen. De opname is belangrijk want deze draagt bij tot de bescherming van ons lichaam tegen hart- en vaatziekten. 
De vetzuren zorgen er daarnaast ook nog voor dat de zenuwcellen snel met elkaar kunnen communiceren. Bij een tekort van Omega 3 kunnen problemen met het geheugen optreden, zoals een mindere concentratie en vergeetachtigheid. 

Als sporter is een optimale gezondheid én een goede focus en concentratie belangrijk natuurlijk. Wil jij daarom zeker zijn van een voldoende hoge opname van omega 3? Gebruik dan een kwalitatief supplement zoals X-Nutri Omega3 naast een gezond voedingspatroon en voorkom tekorten. 

Spieropbouw en prestaties

Maar er is meer! De vetzuren hebben ook een positief effect op je spieren: tijdens de trainingen doe je aan extra spieropbouw. Daarnaast heb je met X-Nutri omega 3 ook een extra energiebron tijdens de training. Bij duursporters leidt de inname tot betere prestaties door de stofwisseling die verbetert binnen het lichaam. Combineer met het supplement Concap Oxi + en zorg er zo voor dat je nog extra zuurstof opneemt tijdens de training of wedstrijd. Wil je graag weten welke supplementen je mag combineren? Contacteer ons via mail of kom langs voor advies op maat. 

Verbeterd herstel

In combinatie met rust, Concap amino en de opname van extra eiwitten zorgen omega 3 vetzuren voor een beter herstel van de spieren. Daarnaast zorgt het ook voor vermindering van spierpijnen na trainingen. Ben je op zoek naar een supplement dat jouw spieren ondersteunt tijdens het sporten? Dan ben ook jij zeker geholpen met de Concap Amino + AKG.  

Wil jij graag advies op maat? Kom dan langs in onze winkel en ontdek welke sportvoeding en sportsupplementen het best geschikt zijn voor jou!

Voedingssupplementen mogen niet gebruikt worden ter vervanging van een gevarieerde en gezonde voeding.
Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen. 
Dagelijks aanbevolen dosis niet overschrijden. 

Bron
Bron

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.