Terug naar overzicht

Ontdek de voordelen van onze Q10!

Concap artikelen (4)

Het co-enzyme Q10 klinkt je misschien ook bekend in de oren? Als sporter en niet-sporter is dit een onmisbaar supplement. Q10 zit in bijna elke cel van ons lichaam. Deze co-enzyme wordt aangemaakt door ons eigen lichaam, maar vanaf een jaar of 40 begint die aanmaak te minderen. Daarom is het belangrijk om dit als supplement bij te nemen. Ontdek hier wat het is en de voordelen ervan!

Co-enzyme Q10

Het Co-enzyme Q10 is overal te vinden in ons lichaam. Deze co-enzyme wordt aangemaakt door ons eigen lichaam, maar het omzetten in het lichaam zelf vermindert vanaf de gemiddelde leeftijd van 40 jaar. Het is een vetoplosbaar antioxidant en een belangrijk antioxidant in het lichaam.

Opgelet: intensief sporten kan voor een tekort aan Q10 zorgen. Belangrijk dus om dit aan te pakken en preventief in deze situatie te werken. Ook stress, een ongezond voedingspatroon of te weinig eten kan zorgen voor een tekort aan Q10.
Een tekort is nooit gezond natuurlijk! Je kan dit op verschillende manieren aanvoelen, denk maar aan spierpijnen, hoofdpijn, vermoeidheid, enzovoort.

Twijfel jij of je een tekort hebt? Contacteer dan jouw huisarts. 

Functies

Q10 gaat oxidatie tegen binnen het lichaam. Oxidatie is een proces dat mee aan de oorzaak ligt voor veroudering van de huid (rimpels, bepaalde delen huid die minder elastisch zijn, enzovoort). 

Daarnaast versterkt Q10 de hartspier en zorgt het voor meer energie, wat natuurlijk (zeker op oudere leeftijd) de levenskwaliteit doet stijgen. 

Door supplementen te nemen vanaf de leeftijd van 40 jaar verminder je het risico op hart- en vaatziekten. Ook jouw energieniveau gaat terug verhogen en ook op de spieren heeft Q10 een positief effect. Jouw hart is een spier, dus in het algemeen is dit een beschermend supplement naar de hartspier toe. 

Ook heeft Q10 een positief effect op de bloeddruk en het cholesterol gehalte in je bloed. Daarnaast kan het de weerstand ook boosten, zeker bij een tekort is dit voelbaar. 

supplement

X-Nutri Co-enzyme Q10

Alleen maar vele voordelen voor sporters en niet-sporters! Dus laat jouw kans niet liggen en ontdek de effecten van dit krachtige supplement!

Gebruik:

1 capsule per dag.

Vraag raad aan een dokter indien je dit supplement wilt nemen in combinatie met andere medicijnen. Ook bij twijfels kan je bij de arts terecht. Wij geven enkel vrijblijvend algemeen advies in dit artikel. Voor advies op maat kan je altijd ons online formulier invullen op deze website. 

Droog en koel bewaren buiten bereik van jonge kinderen en buiten bereik van direct zonlicht.
De aanbevolen dosis niet overschrijden.
Voedingssupplementen vervangen geen gezonde en gevarieerde voeding noch een gezonde levensstijl.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.