Terug naar overzicht

Ontdek onze Concap Iron Power!

Concap artikelen

Concap heeft onlangs zijn assortiment weer uitgebreid. Wij laten je alvast kennismaken met onze ijzer capsules. Ijzer is een belangrijk mineraal als sporter. Als sporter heeft je lichaam meer nood aan ijzer waardoor je sneller met een ijzer tekort kampt. Lees in dit artikel waarom je als sporter best ijzer als supplement bijneemt, enkele symptomen bij een ijzertekort, wat de samenstelling is van onze Concap Iron Power, hoe onze capsules te gebruiken en wat het verschil is met onze Phar-mi-lan ijzersiroop.

IJzer bij sporters

IJzer is een mineraal dat zorgt voor het zuurstoftransport in het bloed en de spieren. Je kan ijzer uit voeding halen zoals spinazie, pompoen, courgette enz., maar bij een tekort is het moeilijk om via voeding de waarden terug op peil te krijgen. Hiervoor worden vaak supplementen zoals ijzersiropen of onze Concap Iron Power capsules gebruikt.

Maar voorkomen is beter dan genezen! Daarom is het als sporter aan te raden om gebruik te maken van supplementen om de ijzerwaarden te onderhouden.

De behoefte aan ijzer is bij prestatiesporters over het algemeen hoger. Dit komt o.a. omdat je tijdens het sporten ijzer verliest via zweet. Dit kan oplopen tot 0,4 mg per liter. Daarom dat je als sporter best al ter preventie ijzer bijneemt. Dit kan met onze Phar-mi-lan ijzersiropen of met de Concap Iron Power

IJzertekort bij sporters

Enkele symptomen die je als sporter kan ervaren bij een ijzertekort:

  • Na het sporten kan je meer last hebben van spierpijn. 
  • Je hebt soms sneller koud tijdens het sporten. 
  • Tijdens de training kan je snel uitgeput of snel buiten adem zijn. Sommige sporters ervaren ook een hogere hartslag tijdens de trainingen.
  • Je voelt constante vermoeidheid, ook voor en na het sporten.
  • Ook duizeligheid komt bij ijzertekort soms voor.

Bij elke sporter kan dit zich anders uiten maar door bovenstaande symptomen kan een ijzertekort ervoor zorgen dat je als sporter minder goed presteert. 

Samenstelling

Bij deze capsules wordt er gebruik gemaakt van ijzerbisglycinaat dit is een ander soort ijzer dan in onze Phar-mi-lan ijzersiropen. Deze soort is meestal nog iets beter te verdragen dan de andere soorten ijzer. Bij deze capsules is vitamine C toegevoegd voor een goede opname van het ijzer in het bloed.

Gebruik van Iron Power capsules

Altijd te gebruiken op een nuchtere maag.
Bij een tekort: neem 's morgens 2 à 3 capsules op een nuchtere maag met een 200ml water.
Bij een onderhoudskuur: gebruik je 1 capsule op een nuchtere maag 's morgens of 's avonds voor het slapen met 200ml water.
Bij sport als surplus: gebruik je 1 capsule een half uur voor de inspanning.

Geen koffie, melk of andere zuivelproducten gebruiken 30 minuten na en 60 minuten voor de inname van de capsules. 

Verschil met onze Phar-mi-lan ijzersiroop

De ijzersiropen bevatten een andere ijzersoort dan de capsules, maar daarom zijn ze niet beter of slechter.  
Ben jij iemand die liever capsules gebruikt dan is dit product zeker iets voor jou! Heb jij liever vloeibare supplementen, dan raden we zeker onze Phar-mi-lan ijzersiropen aan.

Het assortiment van Concap wordt alleen maar groter! Maar twijfel je nu over wat jij als sporter het beste gebruikt? Kom langs in onze winkel voor advies op maat of vul ons online formulier in voor advies op maat te verkrijgen via mail!

Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat!

 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.