Terug naar overzicht

Ontdek onze Concap Max BCAA!

Concap artikelen (12)

Heb jij het al gezien? We hebben onlangs enkele nieuwe producten in ons assortiment gekregen maar wat is nu de Concap Max BCAA? Alle sporters hebben alvast baat bij het gebruik van dit topproduct! 

BCAA's zijn essentiële aminozuren die niet door het lichaam aangemaakt worden. Daarom heeft Concap het product Max BCAA ontwikkeld. Lees hier meer over wat Concap Max BCAA is, hoe het te gebruiken en wat de voordelen zijn! Lees hier eventuele combinaties van producten die jij als sporter kan gebruiken!

Wat is het?

Onze Concap Max BCAA heeft als belangrijkste bestanddelen de essentiële aminozuren leucine, isoleucine en valine. BCAA is de afkorting van Branched Chain Amino Acids oftewel de vertakte aminozuren. Dit zijn essentiële aminozuren die niet door het lichaam zelf worden aangemaakt, maar wel nodig zijn voor het herstel van het lichaam. Deze zijn onder andere belangrijk bij het tegengaan van spierafbraak door cortisol, maar ook bij de aanmaak van extra spieren waardoor ze voor jou als sporter van grote waarde zijn. Deze aminozuren moeten we als mens opnemen uit voeding of uit supplementen zoals onze Concap Max BCAA. 

Voordelen van het product

Concap Max BCAA's bieden een gunstig effect op spiermassa, kracht, spiercoördinatie, uithoudingsvermogen en vitaliteit. De werking wordt versterkt door beweging. BCAA's voorkomen ook spierpijnen, dus alleen maar voordelen met dit poeder!

Hoe te gebruiken?

Er is nog een verschil in het gebruik als krachtsporter en duursporter.

Een krachtsporter:

  • 1 maatschep voor de training als je doel is om de vermoeidheid uit te stellen of je spieren extra energiereserves te geven.
  • 1 maatschep 30 minuten tot 1 uur na de training als je doel is om spierherstel te bevorderen.

Een duursporter:

  • 1/2de maatschep vóór de inspanning als energieleverancier.
  • 1/2de maatschep na de inspanning ter verbetering van de eiwitsynthese, al dan niet gecombineerd met een recovery of eiwitshake.

Voorbeelden van combinaties van producten

Voor een optimale recovery kan dit product  na het sporten gebruikt worden in combinatie met een Concap recovery shake chocola-karamel of recuperatie reep met chocola. Ook onze Concap Amino A en O kunnen in combinatie gebruikt worden aangezien dit andere aminozuren bevatten.

Het assortiment van Concap wordt alleen maar groter! Maar twijfel je nu over wat jij als sporter het beste gebruikt? Kom langs in onze winkel voor advies op maat of vul ons online formulier in voor advies op maat te verkrijgen via mail!

Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat!

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.