Terug naar overzicht

Ontdek onze Concap Max EAA!

Concap artikelen (4)

Naast de Concap Max BCAA als recuperatiepartner bij uitstek, lanceerden we onlangs ook ook Concap Max EAA die zowel voor, tijdens als na het sporten kan gebruikt worden. Dit krachtig poeder is na jarenlange ontwikkeling een paradepaardje waar we trots op zijn en nu reeds is het product geliefd bij heel wat kracht- en duursporters! En er is meer! Ook als niet-sporter haal je heel wat voordelen uit het gebruik van Concap Max EAA! Ontdek hier wat het product is, welke samenstelling het heeft en hoe jij dit product best gebruikt. 

Wat is Concap Max EAA?

Concap Max EAA is een uitgebreide EAA formule in poedervorm. EAA is de afkorting van Essential Amino Acids, wat Engels is voor  essentiële aminozuren. Deze zorgvuldig uitgekozen aminozuren kunnen niet door jouw lichaam zelf aangemaakt worden, waardoor een opname door suppletie belangrijk is. Bij krachtsporters zijn EAA's doorgaans gekend, maar ook duursporters halen vele voordelen uit een regelmatige toevoeging van Concap Max EAA voor, tijdens of na een work-out. Het poeder met heerlijke ananassmaak kan dus zowel gebruikt worden als hersteldrank, alsook als pre-workout. Het gebruik zal immers de vetvrije spieraanmaak bevorderen en de reeds bestaande spieren extra beschermen. De spiereiwitsynthese wordt verhoogd door de inname van de EAA's waardoor een anabole of spieropbouwende toestand wordt gecreëerd. Deze anabole toestand ondersteunt ook preventief het herstel van de spieren. Concap Max EAA draagt ook bij tot de instandhouding van normale botten en verminderd spierpijnen. 

Voor de niet-sporters of herstellende sporters zijn er bovendien ook verschillende voordelen aan een regelmatig gebruik verbonden:

Door de toevoeging van Tryptofaan helpt de Concap Max EAA ook bij het verminderen van angst en depressieve gevoelens bij een dagelijkse inname. Personen die in een stressvolle periode zitten zijn hierbij extra gebaat. Ook voor sporters die wanneer het erop aankomt net dat tikkeltje te weinig zelfvertrouwen hebben zullen de voordelen snel merken. 

Ook als vegetariër of veganist is Concap Max EAA een interessant product om toe te voegen aan jouw voedingspatroon om zo de spieren optimaal de ondersteunen. Ook voor wie herstellende is na een blessure of medische ingreep, kan het nemen van dit product voordelig zijn. 

Samenstelling van de essentiële aminozuren

BCAA 2:1:1(Leucine*, Isoleucine*, valine*), glutamine, beta Aline, aspartaanzuur, fenylalanine*, threonine*, histidine*, methionine* , tryptofaan* en tyrosine.

* Dit zijn de essenitële aminozuren die het lichaam niet zelf aanmaakt maar dewelke wel nodig zijn om de spieren te ondersteunen bij hun inspanningen.

Gebruik van het product

Los het poeder op in ongeveer 300ml water en roer of schud goed.

Voor de beste smaak koud consumeren.

Voor duursporters:

1 maatschep voor de inspanning mengen in water en dit opdrinken tot halfweg de inspanning. Zo geniet je optimaal de voordelen. Bij voorkeur te combineren met een Concap energy shot, boost, Endurance AB of O of een S-D-P formule.

Voor krachtsporters:

2 maatscheppen voor, tijdens of na de inspanning naar voorkeur.


Voor de krachtsporters is ons advies om ook na de inspanning gebruik te maken van supplementen met aminozuren zoals onze Concap Max BCAA of Concap Amino A of O. Een Concap recovery shake chocola karamel na de inspanning kan zeker en vast een aanwinst zijn om de eiwitten aan te vullen.

Voor niet-sporters of herstellende sporters:

Gebruik 1/2e tot 1 maatschep gemengd met water naar keuze in de ochtend of middag.

 

Het assortiment van Concap wordt alleen maar groter! Twijfel je hierdoor over wat jij best gebruikt in jouw persoonlijke situatie? Kom langs in onze winkel voor advies op maat of vul ons online formulier in om advies op maat te verkrijgen.

Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat. Daarnaast zijn we te vinden bij heel wat therapeuten, apothekers en fietshandels.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.