Terug naar overzicht

Overbelasting van de spieren

Concap artikelen

Een overbelasting van de spieren is in de meeste gevallen een stijve en pijnlijke spier. Een overbelasting is in sommige gevallen moeilijk vast te stellen omdat er ook vagere klachten kunnen zijn zoals hoofdpijn, pijn bij een bepaalde beweging of pijn die uitstraalt naar een andere plek in het lichaam. Daarnaast heb je ook nog eens spierscheuren. Lees hieronder meer over de preventieve middelen.

Opwarming en cool down

Door de spieren op een correcte manier voldoende op te warmen kan je als sporter overbelasting vermijden. Daarnaast is de cool down ook heel belangrijk om juist na het sporten geen stijve spieren te krijgen. Doe je nooit een opwarming of cool down omdat je denkt dat dit weinig tot geen effect heeft? Geef het dan toch beter een kans bij je volgende workout. Het is immers echt een must voor sporters die niet te veel blessures willen tijdens hun sportcarrière. 

Begeleiding

Naast de opwarming en cool down, is het tijdens het sporten heel belangrijk om te kijken naar wat jouw lichaam aankan. Smijt je niet meteen een volledig uur als je nog minder ervaring hebt in de sport. Bouw trainingen rustig op. Doe dit bij voorkeur onder begeleiding indien je gevoelig bent aan blessures of overbelastingen. Een sportcoach of trainer heeft vaak inzicht in wat goed is en wat te veel kan zijn voor een lichaam. Kom je uit een blessure? Begin ook dan weer met rustig opbouwen. Als je dit niet doet, heb je het risico om terug langs de kant te komen staan door een nieuwe blessure of overbelasting. Heb je een spierscheur opgelopen tijdens het sporten? Gun jouw lichaam voldoende rust om terug te herstellen.

Sportsupplementen

Spierscheuren, overbelasting van de spieren, spierblessures, ... ze komen vaker voor dan je denkt. Naast bovenstaande tips kunnen we ze nochtans vaak vermijden door de juiste sportsupplementen te nemen om het lichaam en de spieren te ondersteunen. Magnesium zorgt ervoor dat je spieren op een goede manier blijven functioneren tijdens de training. Heb je een tekort dan zal je dit snel merken aan bijvoorbeeld spierkrampen. De Concap Amino + AKG is een product ontwikkelt voor echte duursporters. Dit supplement ondersteunt de spieren voor kracht en uithouding tijdens de trainingen en wedstrijden. Lees hieronder meer over het gebruik van dit product. Daarnaast kan je ook gebruik maken van aminozuren die het herstel van de spieren te bevorderen. Concap Amino A of Concap Amino O gebruik je naargelang welk type bloedgroep je hebt. Het gebruik van deze capsules kan je hieronder lezen.

Gebruik Concap Amino +AKG

Gebruik 4 capsules voor mannen/3 capsules voor vrouwen 1,5 tot 2 uur voor de inspanning.
Gebruik deze in kuren van 30 dagen of telkens vanaf 3 dagen voor de wedstrijd om op te laden.

Gebruik Concap Amino

Bij intensieve trainingen neem je 2 capsules na het ontbijt en 2 capsules na de training of voor het slapengaan met een glas water. Voor niet-sporters neem je dagelijks 1 capsule na het ontbijt en 1 capsule voor het slapengaan in met een glas water. 
Bij combinatie met Concap Amino +AKG vervang je dit advies door een gebruik van 3 capsules voor het slapengaan. 

Wil jij graag advies op maat? Kom dan langs in onze winkel en ontdek welke sportvoeding en sportsupplementen het best geschikt zijn voor jou!

Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen. 

Dagelijks aanbevolen dosis niet overschrijden. 

Voedingssupplementen mogen niet gebruikt worden ter vervanging van een gevarieerde en gezonde voeding.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.