Terug naar overzicht

Preventief gebruik van supplementen

Concap artikelen (8)

Beter voorkomen dan genezen! Een uitspraak die iedereen best ter harte neemt. Want als je ziek wordt, ervaar je vaak minder energie, een verhoogde hartslag, meer moeite met ademen, en zo kunnen we nog even doorgaan. Het herstel duurt vaak langer dan we zouden willen en kan soms tot vele weken of zelfs maanden aanslepen. Voor de sportievelingen onder ons is ziek zijn vaak nog dubbel zo lastig, omdat ook de opgebouwde uithouding en power een flinke deuk kunnen krijgen. Kortom, redenen genoeg om voortaan enkele voedingssupplementen als preventie in te zetten en bovenstaande kwalen ver uit jouw buurt te houden.

Meten is weten

Nog een gezegde om niet in de wind te slaan is ”meten is weten”. Ons advies: Laat minimaal jaarlijks jouw bloedwaarden controleren bij de huisarts. Vergeet daarbij zeker niet om een complete analyse te vragen. Had je in het verleden regelmatig tekorten of sport je meer dan eens per week? Verdubbel dan deze controle tot minimaal halfjaarlijks. Zo blijf je nieuwe tekorten voor en spoor je eventuele kwalen preventief op. Denk jij een tekort te hebben of twijfel je bij een symptoom vraag dan advies aan jouw huisarts. 

Multivitaminen

Of je nu sport of niet,  een regelmatige toevoeging  van multivitaminen aan jouw routine is hoe dan ook een goed idee. Minimaal halfjaarlijks een kuur om de weerstand te boosten én jouw energieniveau te verhogen zal ook jouw lichaam goed doen.  We hebben verschillende formules in onze Concap lijn, te kiezen uit 2 formules in capsulevorm en een vloeibare siroop. Een goed idee is om regelmatig af te wisselen tussen deze formules om gewenning te voorkomen. Deze multivitamine complexen zijn allen ontwikkeld om jouw weerstand op te krikken en zijn ook echt voelbaar in jouw energieniveau doorheen de ganse dag. 

De Concap Total Vits multivitaminen is een capsule. 

Gebruiksadvies:

1 tot 3 capsules per dag met een groot glas water te gebruiken bij het ontbijt of lunch. Deze capsules niet gebruiken op een nuchtere maag! Dit kan misselijkheid veroorzaken.

De Concap Total Vitamins +B multivitaminen is een capsule en bevat extra soorten vitamine B. 

Gebruiksadvies:

1 tot 3 capsules per dag met een groot glas water te gebruiken bij het ontbijt of lunch. Deze capsules niet gebruiken op een nuchtere maag! Ook dit kan anders misselijkheid veroorzaken.

De Concap vloeibare multivitaminensiroop 500ml is de hoogste dosering die toegelaten is op de Belgische markt onder de vloeibare vitamines. Hij is dan ook goed voelbaar en heel krachtig. Heel gemakkelijk in gebruik maar ook lekker van smaak. Daardoor ook goed verdraagbaar door ouderen en kinderen (in aangepaste dosis). Meer info? Vraag  ernaar in de Proti Balance winkels of contacteer ons via onze contactpagina

Gebruiksadvies:

1 tot 2 dosissen van 20ml gebruiken bij het ontbijt of lunch.

X-Nutri Immune Defense

Heb jij soms last van jouw maag of darmen? Kom je vb. door een job als zorgkundige of leerkracht vaak in contact met zieken? Of heb je als sporter snel last van blessures? Gebruik dan deze X-Nutri Immune Defense. Deze power capsules  boosten de weerstand maar - door de aanwezigheid van kurkuma, gember, zomeralsem en artisjok - verdwijnen ook jouw maag- en darmklachten. Daarnaast heeft het ook nog eens een positief effect op de botten en gewrichten in het lichaam. Ook goed nieuws voor wie regelmatig last heeft van ontstekingen want deze formule werkt ontstekingsremmend. Dit supplement is voor vele personen onmisbaar. 

Gebruiksadvies:

2 keer 1 capsule per dag gebruiken met water na de maaltijd.

Bij contact met zieken mag deze dosis verhoogd worden naar 4 tot 6 capsules per dag te gebruiken met water telkens na een maaltijd.

Vitamine C

Vitamine C kan je terugvinden in verschillende groenten maar dit is vaak  niet voldoende om het immuunsysteem te ondersteunen. Vitamine C draagt bij tot een normale werking van het immuunsysteem waardoor je met onze X-Nutri Vitamine C een boost geeft aan het lichaam. Naast een gezond voedingspatroon is het een goed idee om Vitamine C als supplement bij te gebruiken. Tijdens stressvolle periodes of een wanneer je je tussen zieken in jouw omgeving bevindt, is dit supplement zelfs een must om vermoeidheid tegen te gaan alsook de ziektekiemen op afstand te houden. 

Gebruiksadvies:

1 tot 2 keer 2 capsules per dag met water innemen. Bij zieken rondom je of bij een verlaagde weerstand mag dit opgetrokken worden naar een hogere dosis om je te wapenen.

Omega 3

X-Nutri Omega 3 is een supplement met vele voordelen maar kan ook preventief gebruikt worden. Omega 3 boost de weerstand en zorgt voor extra energie in het lichaam.  Omega 3 vind je ook terug in bijvoorbeeld vis en zijn gezonde vetzuren. Maar niet iedereen eet voldoende vis om de Omega 3 uit voeding op te nemen. Het is dan ook een belangrijk supplement dat ons lichaam beschermt tegen hart- en vaatziekten en ook nog eens cholesterolverlagend werkt. Bij een tekort zal je merken dat je ook minder geconcentreerd bent en vergeetachtig wordt.  Gebruik deze capsules preventief om tekorten tegen te gaan. 

Gebruiksadvies:

Gebruik 1 tot 2 capsules per dag met een glas water, bij voorkeur bij een maaltijd.

Vitamine D

In de winter hebben we niet veel zon, hierdoor mislopen we veel vitamine D gezien  ons lichaam direct contact met de zon nodig heeft om deze vitamine aan te maken. Vaak hebben Belgen dan ook snel een tekort van deze vitamine. Er zijn verschillende symptomen die naar boven komen als je met een tekort kampt. Denk maar aan vermoeidheid, krampen, pijnlijke gewrichten of een verlaagd immuunsysteem. Natuurlijk wil je deze symptomen vermijden en dit kan je het beste doen door preventief te werken met een supplement. Onze X-Nutri Vitamine D3 liquid zijn kleine soft gel capsules  die  gemakkelijk door te slikken zijn. Ze mogen dan wel klein zijn, toch hebben ze een heel grote invloed op jouw gezondheid. 

Gebruiksadvies:

Onderhoudskuur: 1 capsule per dag na de maaltijd met een groot glas water.

Bij een tekort: 2 keer 1 capsule per dag nemen na de maaltijd met een groot glas water.

Advies op maat

Wil jij graag advies bij het gebruik van jouw supplementen om tot het gewenste resultaat te komen? Kom eens langs in onze winkel of contacteer ons .

Voedingssupplement. Vervangt geen gevarieerde en evenwichtige voeding, noch een gezonde levensstijl.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden zonder medisch advies.
Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht en buiten het bereik van jonge kinderen.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.