Terug naar overzicht

Sporten heeft invloed op jouw gezondheid

Concap artikelen (5)

Sporten is niet enkel goed voor het fysieke lichaam maar ook mentaal: je krijgt er meer energie van, je spieren versterken, je stress vermindert, je slaap verbetert, je voelt je beter in je vel na een sportsessie, enzovoort. Daarnaast vermindert sporten de kans op hart- en vaatziekten en obesitas. Redenen genoeg dus om te (starten met) sporten! 

Lichamelijk effect

Het sporten versterkt jouw spieren. Niet enkel de spieren in je benen en armen maar ook de hartspier. Door te trainen krijg je een hogere hartslag en moet jouw hart meer werken om al het bloed rondgepompt te krijgen. Hierdoor verstevig je de hartspier. 

Je verkleint verder ook de kans op obesitas en hart- en vaatziekten door op regelmatige basis te sporten doordat er heel wat lichamelijke processen plaatsvinden tijdens een sportsessie. Sporten heeft invloed op de hartspier, de ademhaling, de botten en gewrichten, de spieren, enzovoort. 

Vergeet niet tijdens het sporten jezelf voldoende te hydrateren. Dat kan bijvoorbeeld met onze  Concap Hypotone drank 55-11. Deze bevat vitaminen, mineralen en aminozuren en is in twee verschillende smaken te verkrijgen (roze pompelmoes en vlierbes-citroen). Met een fles kom je even toe aangezien de Concap Hypotone dranken 55-11 super geconcentreerd zijn. 

Om jouw lichaam nog extra te ondersteunen, kan je na jouw sportsessie gebruik maken van de  Concap Amino A of Concap Amino O capsules. Deze bevorderen het herstel van de spieren na de inspanning. Vergeet immers geen rekening te houden met het herstel van jouw lichaam. Sporten moet wel gezond blijven om de goede invloed op het lichaam te behouden. 

Mentaal effect

Van regelmatig sporten krijgt je lichaam een ware energie boost, ook mentaal. Als je op een matig niveau sport, zal je veel minder stressgevoelig worden. Let op bij een te hoge inspanning of verwachting kan je juist extra stressprikkels krijgen. 

Sporten zorgt voor een blij gevoel. Je voelt je minder opgejaagd en vindt meer rust binnen in je geest. Doordat je zo een goed gevoel krijgt van sporten zorgt dit ervoor dat men meer gemotiveerd is om terug te gaan sporten.  Dit werkt in een soort van cirkel zoals je hieronder kan zien. Dit blijft in stand door het sporten waardoor personen zich goed in hun vel voelen. 

Concap artikelen

Een nieuwe sport kan ook het zelfvertrouwen omhoog krikken. Iemand die nieuwe vaardigheden leert en succes ervaringen beleeft, zal automatisch meer zelfvertrouwen krijgen. Pas op, ook hier zit een valkuil. Als je een nieuwe sport leert en je bent soms onzeker, en je voelt geen succes, dan kan je juist het omgekeerde veroorzaken. Dat willen we natuurlijk niet. Daarom dat je nieuwe sporten best onder begeleiding aanleert.

En jij? Welke sport ga jij straks eens proberen? 

 

Voedingssupplement. Dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden zonder medisch advies. 

Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. 

Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht en buiten het bereik van jonge kinderen.

Wil jij graag advies op maat? Kom dan langs in onze vestiging en wij helpen jou graag verder!

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.