Terug naar overzicht

Vergeet jouw B-Vitamines niet

Concap artikelen (31)

Versterk jouw lichaam met onze X-Nutri B-complex. Deze perfect uitgebalanceerde formule zit boordevol essentiële B-vitamines die je energie, huid, haar en immuunsysteem een boost geven. Met het vallen van de bladeren, ervaren vele mensen een energietekort. Vaak wordt er dan overgeschakeld op een te veel aan koffie, ongezonde energiedrankjes of zelfs slaapmedicatie. Natuurlijk zijn er ook betere oplossingen die uw gezondheid niet schaden. Naast de klassieke oplossingen zoals een kuur met multivitaminen, ijzersupplementen of magnesium, is een Vitamine B supplement ook een uitermate geschikte remedie. Lees de voordelen hier!

Vitamines B

Er zitten in onze X-Nutri B-complex verschillende B-vitamines: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12. B11 is beter bekend onder de naam foliumzuur.

Uit voeding kan men bovenstaande vitamines uithalen, maar niet iedereen neemt vitamine B goed op. B12 kan je uit dierlijke producten halen zoals melk, eieren, vlees en vis. B3 kan je uit vlees en vis halen maar ook uit verschillende groenten.

Een tekort aan B12 kan zich uiten in verschillende symptomen. Dit kan gaan van evenwichtsproblemen tot tintelingen in het lichaam. Ook vermoeidheid kan hierdoor naar boven komen.

Heel veel mensen voelen de vermoeidheid opkomen net zoals jij. Denk maar aan de ochtenden dat je niet uit bed raakt of de middagen waarbij je na de lunch een zware dip voelt. Dit kan verholpen worden door onze X-Nutri B-complex. Ontdek zelf de kracht van deze uitgebalanceerde formule door het supplement te gebruiken. 

Functies van de vitamines

Elke vitamine B heeft invloed op ons lichaam. Wij halen de belangrijkste functies of invloeden aan.

Onze X-Nutri B-complex zorgt ervoor dat je minder vermoeid bent en je energie stijgt. Het helpt om de weerstand van jouw lichaam terug op te bouwen of te onderhouden. Daarnaast zorgt het voor de groei van nieuwe huidcellen en haren. Ook het zenuwstelsel en geheugen worden door deze vitaminen ondersteund. Daarnaast spelen de B-vitamines een rol in het omgaan met stress. Ze dragen bij tot een gezond hart wat heel belangrijk is aangezien het hart de belangrijkste spier is in jouw lichaam. 

Invloed op een sporter

In het algemeen ga je als sporter bij een tekort van vitaminen voelen dat je minder energie hebt. Daarom is het belangrijk om regelmatig bij de huisarts jouw bloedwaarden te laten nakijken. Zo kan je direct inspelen op tekorten.

Een tekort aan B12 zorgt voor een slap gevoel en krachtverlies. Dit is natuurlijk als sporter niet ideaal. Daarom hebben wij hiervoor de Phar-mi-lan Ijzersiroop +vitamine C + B12 + foliumzuur. Sporters hebben ijzersiropen nodig om hun ijzerwaarden op peil te houden. Dit in combinatie met de B12 en foliumzuur zorgt voor 2 noodzakelijke benodigdheden binnen een sporterswereld en zeker bij tekorten!

Wil jij graag advies op maat?

Kom langs in onze winkel voor advies op maat of vul ons online formulier in om advies op maat te verkrijgen. Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat. Daarnaast zijn we te vinden bij heel wat therapeuten, apothekers en fietshandels.

Wil jij graag advies bij het gebruik van jouw supplementen om tot het gewenste resultaat te komen? Kom eens langs in onze winkel of contacteer ons .

Voedingssupplement. Dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden zonder medisch advies. Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht. 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.