Terug naar overzicht

Waarom hebben hobbysporters ook sportvoeding nodig?

Concap artikelen (59)

Een energiereep zorgt ervoor dat je als sporter tijdens het bewegen genoeg brandstof hebt, maar daarnaast zorgt het ook voor een optimaal herstel. Ook bevatten energierepen niet enkel koolhydraten, maar ook zouten en eiwitten. Bij Concap worden de energierepen zorgvuldig samengesteld. Zo hebben we ondertussen verschillende repen en energiegels met elk hun eigen smaken, aanvulling en werking.

Te weinig koolhydraten

Er zijn sporters die te weinig koolhydraten eten waardoor ze zich futloos voelen tijdens de inspanning. Daarom dat het belangrijk is om te denken aan energierepen en energiegels. Hierin zitten genoeg koolhydraten om weer verder te kunnen en terug een energiebron te hebben in het lichaam. Onze Concap producten zoals energierepen en energiegels zijn vrij snel voelbaar en kunnen onderweg gemakkelijk gebruikt worden. Niet onbelangrijk als je als sporter in een dipje komt!

Herstel

Door ervoor te zorgen dat je een juist voedingspatroon gebruikt tijdens de inspanning, ga je onbewust het lichaam helpen beter te herstellen na de inspanning. Naast een aanvulling van de koolhydraten is het als sporter zeker niet slecht om ook te kijken naar het herstel van het lichaam. De Concap Energiereep Nougat en Concap Energiegel Kers bevatten koolhydraten om tijdens de rit als energiebron te gebruiken maar bevatten ook zouten als aanvulling van het lichaam. In volgende situaties is het zeker aan te raden om de zouten in het lichaam aan te vullen zoals bij veel transpireren, op warme zomerdagen en tijdens hoogtestages. Dit is zeker belangrijk, want het lichaam heeft natuurlijk altijd een minimum aan zouten nodig en als sporter heb je soms een aanvulling nodig. 

Daarnaast is extra prote├»ne opnemen om het lichaam te laten herstellen na een zware training geen slecht plan. Concap heeft hiervoor zijn eigen Concap Recovery-shake chocola-karamel of de Concap recuperatiereep met chocola. Naast de prote├»nen vullen deze producten ook de koolhydraten aan en zorgen ze voor een preventieve werking tegen spierafbraak. Behalve deze recuperatie producten zijn de Concap Amino A en O een goed supplement als ondersteuning voor het herstel van de spieren, die de spierkracht verbetert. 

Advies op maat

Wil jij graag advies op maat? Vul dan onze online formulier in onderaan op onze contact pagina. We helpen je graag verder in het adviseren van jouw sportvoeding en supplementen op maat.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.