Terug naar overzicht

Waarom is jouw weerstand boosten noodzakelijk?

Concap artikelen (13)

September is gestart, de trainingen in de sportclubs gingen opnieuw van start en de kinderen en jongeren gaan terug naar school. De perfecte tijd om jouw weerstand een boost te geven. Wist je dat je als sporter baat hebt bij een regelmatige multivitaminenkuur? Maar ook als niet-sporter haal je best wat extra vitamines in huis om jouw lichaam extra te ondersteunen met de herfst in zicht.  Preventie is het beste medicijn. Gebruik daarom ook voor jouw kinderen onze vloeibare multivitaminen

Ontdek in dit artikel ook waarom de weerstand boosten nodig is.

Wat is een multivitamine?

Een multivitamine is een combinatie van verschillende vitaminen en mineralen in 1 formule. Ze hebben als doel om de weerstand van het lichaam te verhogen. Zeker als er regelmatig tekorten in het bloed terug te vinden zijn, is het een mogelijkheid om een multivitamine te gebruiken om deze tekorten te vermijden. Een multivitamine heeft een positief voelbaar effect op het energieniveau, daarom dat deze vitaminen nooit 's avonds mogen gebruikt worden. 

Belangrijk dat je regelmatig wisselt van multivitamine, omdat je anders gewenning aan de formule krijgt. Hierdoor neemt je lichaam nog maar een deel van de vitaminen op en dat kunnen we best vermijden. Daarom dat Concap verschillende formules heeft uitgebracht. Hierdoor kan je na een leeg potje of lege fles wisselen van formule. 

Ook voor kinderen mogelijk

De vloeibare variant is perfect bruikbaar voor kinderen. Het vult alle vitaminen aan waar een kind nood aan heeft. Kinderen kunnen zeker een kuur gebruiken zoals bijvoorbeeld in het begin van het schooljaar of tijdens de winter, wanneer alle infecties en bacteriƫn naar boven komen. Dan kan het voor hun interessant zijn om eens een kuur te gebruiken. Hierdoor werk je preventief en ondersteun je mee de weerstand. Maak daarom gebruik van onze lekker smakende vloeibare multivitaminesiroop. Zo kunnen ook de kinderen onder het jaar en in de vakanties volop genieten van veel minder ziektedagen of een verminderde hoeveelheid aan verkoudheden!

Voordelen van deze kuren voor volwassenen en kinderen

Je boost je weerstand waardoor er minder kans is op ziekte, vermoeidheid en tekorten aan vitaminen tijdens het sportseizoen. Vanaf dat je ziek bent geweest in het begin van het seizoen duurt het meestal een tijd voor je er weer helemaal bovenop bent. Je werkt dus duidelijk best preventief, met gebruik van de Concap Total Vits multivitaminen of onze Concap Total Vitamin +B multivitaminen. Ben jij niet zo voor capsules? Dan kan je ook gebruik maken van onze vloeibare multivitaminesiroop. Deze is de hoogst mogelijke dosering van vitaminen die je in vloeibare vorm op de markt terugvindt. 
Ook voor kinderen vermindert het de kans op ziekte, vermoeidheid en vitaminetekorten.

Gebruik voor volwassenen

Van de multivitaminen in capsule vorm mag je dagelijks 2 capsules gebruiken met een groot glas water tijdens of na de maaltijd 's ochtends of 's middags. Bij een tekort aan vitaminen mag je 3 capsules consumeren. 

Van de multivitaminen in vloeibare vorm mag je dagelijks 1 dopje gebruiken tijdens of na de maaltijd 's ochtends of 's middags. Bij een tekort aan vitaminen mogen 2 dopjes gebruikt worden. 

Vergeet zeker niet na een leeg potje of een lege fles te wisselen, zodat er geen gewenning ontstaat.

Gebruik voor kinderen

De vloeibare multivitaminesiroop mag gebruikt worden bij kinderen, maar een halve dosis en altijd gebruiken in een combinatie met een maaltijd 's ochtends of 's middags.

Wil jij graag advies op maat als sporter of heb jij specifieke klachten ? Kom langs in de Proti Balance winkel of gebruik ons online formulier onderaan onze contactpagina voor persoonlijk advies op maat via mail. 

 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.