Terug naar overzicht

Waarom ORS-zouten gebruiken als sporter?

Concap artikelen (21)

Wij leggen je graag uit wat ORS-zouten zijn en wat ze doen met ons lichaam. We laten jou ook kennis maken met onze Concap producten die extra zouten bevatten. Ontdek in dit artikel wanneer jij als sporter nood hebt aan producten verrijkt met ORS. 

Wat zijn ORS-zouten?

ORS-zouten worden niet uitsluitend bij sporters gebruikt, maar bijvoorbeeld ook bij personen die aan het uitdrogen zijn. Het is een mengsel van zouten en suikers en zorgt bij sporters voor een goede aanvulling van de mineralen bij de inspanning. 
Als je ORS-zouten gebruikt, zorgt het voor een dorstig gevoel waardoor je jouw lichaam sneller gaat hydrateren tijdens de inspanning. 

Heb jij nood aan extra ORS-zouten?

Een sporter heeft in principe een extra zoutopname nodig wanneer hij langdurig traint. Vanaf dat de inspanning langer dan 2 uur duurt, is de aanvulling van zouten in het lichaam nodig.
Train je bij warmere temperaturen of in een verwarmde ruimte? Of transpireer je veel? Je zweet bestaat naast vocht ook uit zout dat je dus verliest. Daarom zijn in bovenstaande situaties extra ORS-zouten wenselijk.  Je zal er immers sneller door recupereren. 

Producten met ORS-zouten

Onze Concap Energiegel Kers is een energiegel die je van energie voorziet tijdens de inspanning, maar verrijkt werd met ORS zouten. Hij werd net zoals onze andere producten specifiek samengesteld als maagvriendelijk product en geeft een voelbare werking na amper 7 minuten. 

Gebruik van de energiegel:
Voor of tijdens de inspanning ter ondersteuning van de prestatie en uithouding. Gebruik 1 gel per 45 tot 60 minuten.

Concap Elektrolyten met ORS 55-11 drankpoeder is een isotoon drankpoeder waarbij ook de zouten worden aangevuld. Ideaal bij personen die fel transpireren, senioren of bij warmer weer of inspanningen in een verwarmde ruimte. 

Gebruik van de drankpoeder: 
Meng 1 maatschep van 30 gram met 500ml water. Dit product is te gebruiken voor en tijdens de inspanning. 

Heeft u graag advies op maat? Kom langs in onze winkel en wij helpen u met plezier verder!

Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen. 
Voedingssupplementen vervangen geen gezonde en gevarieerde voeding en levensstijl.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.