Terug naar overzicht

Wapen jezelf tegen de herfst!

Concap artikelen (2)

Nu de zomer voorbij is, is het nodig om ons lichaam te wapenen tegen de herfst. September is dé maand waarin iedereen wel iemand kent die ziek is. Denk maar aan griep, verkoudheden of het corona-virus. Een logisch gevolg van de scholen en de hobby's die terug zijn opgestart. Daarom is het heel belangrijk om het immuunsysteem een extra boost te geven. Hierdoor zorg je preventief voor een verminderde kans op ziek worden. Ook het energieniveau durft vanaf de herfst te dalen. Daarom is het begin van de herfst ook de ideale timing om een supplement te gebruiken om terug energierijk doorheen de dag te gaan. Ontdek hier alles over de producten om jouw immuunsysteem te boosten en ervoor te zorgen dat je geen energiedip krijgt!

Maak jouw selectie uit onderstaande supplementen. Weet jij niet goed wat je nodig hebt? Maak dan gebruik van ons online formulier. Vul dit in en wij bezorgen je via mail advies op maat.  Ons advies is gratis en vrijblijvend!

X-Nutri Immune defense

Onze immune defense werd specifiek ontwikkeld om de weerstand te boosten. Door de aanwezigheid van kurkuma, gember, zomeralsem en artisjok verdwijnen ook jouw maag- en darmklachten. Ook is deze samenstelling heel goed voor de botten en gewrichten. Daarnaast werkt de formule ontstekingsremmend. Dit alles maakt het een onmisbare topper. 

Gebruik:

2 keer 1 capsule per dag met water na een maaltijd.

Multivitaminen

Een kuur met multivitaminen is helemaal aan te raden bij het begin van de herfst en in de tijden waarin veel virussen de ronde gaan. Maar eigenlijk kan dit heel het jaar door gebruikt worden aangezien elk lichaam heel het jaar door nood heeft aan voldoende mineralen en vitaminen. Een multivitamine formule boost de energie, verhoogt de weerstand, is goed voor sporters die veel van hun lichaam eisen, enzovoort.

We hebben hiervoor 3 verschillende formules, waarvan 2 in capsulevorm en 1 vloeibare variant. We ontwikkelden bewust verschillende formules omdat je best regelmatig varieert tussen de formule  om gewenning te vermijden. We raden aan als de fles of het potje op is om eens te wisselen met een van de andere multivitaminen in ons assortiment. We geven hier graag nog eens een overzicht.

De Concap Total Vits multivitaminen is een capsule. 

Gebruik:

1 tot 3 capsules per dag met een groot glas water te gebruiken bij het ontbijt of lunch. Deze capsules niet gebruiken op een nuchtere maag! Dit kan misselijkheid veroorzaken.

De Concap Total Vitamins +B multivitaminen is een capsule en bevat extra soorten vitamine B. 

Gebruik:

1 tot 3 capsules per dag met een groot glas water te gebruiken bij het ontbijt of lunch. Deze capsules niet gebruiken op een nuchtere maag! Ook dit kan anders misselijkheid veroorzaken.

De Concap vloeibare multivitaminensiroop 500ml is de hoogste dosering die toegelaten is op de Belgische markt onder de vloeibare vitamines. Hij is dan ook goed voelbaar en heel krachtig. Heel gemakkelijk in gebruik maar ook lekker van smaak. Mede daardoor is deze variant ook bij kinderen een succes. Vraag ernaar in de Proti Balance winkels of contacteer ons via onze contactpagina

Gebruik:

1 tot 2 dosissen van 20ml gebruiken bij het ontbijt of lunch.

Bij kinderen wordt er een halve dosis aangeraden.

Vitamine C

Het voordeel van vitamine C is dat je het nooit te veel in jouw lichaam kan hebben. Wat je toch te veel zou halen uit een supplement of uit jouw voeding plas je gewoon terug uit. Dit is dé vitamine die mee aan de basis van jouw weerstand ligt. Erg handig dus om deze tijd van het jaar bij te gebruiken. Tip: ben je in contact geweest met personen die ziek zijn of zit je in een stressvolle periode? Gebruik extra vitamine C om jouw lichaam te ondersteunen. 

Ontdek onze X-Nutri Vitamine C met kleine capsules. 

Gebruik: 

1 tot 2 keer 2 capsules per dag hiervan gebruiken. Bij ziekte rondom je mag dit opgetrokken worden naar een hogere dosis om je te wapenen.

Vitamine D

Deze vitamine kan nuttig zijn aangezien we weinig tot geen zon meer zien vanaf dat de herfst start. In België hebben mensen snel een tekort hieraan.  Bij een tekort hebben veel mensen last van vermoeidheid, het meest herkenbare signaal. Ook krampen kunnen een alarmsignaal vormen. Denk ook jij tot deze groep met een tekort te behoren?  Ga langs bij de huisarts voor een bloedanalyse. Zo ben je helemaal zeker. Heb je een tekort? Dan kunnen onze supplementen jouw snel verder helpen. 

X-Nutri Vitamine D3 liquid zijn kleine ampules en heel gemakkelijk door te slikken. Ze mogen dan wel klein zijn, toch hebben ze een heel grote invloed op jouw lichaam. 

Gebruik:

1 capsule te gebruiken met water na een maaltijd.

X-Nutri Vitamine D3 K1 zijn capsules aangevuld met vitamine K1 en E.

 Gebruik: 

1 capsule te gebruiken met water na een maaltijd.

Vitamine E

X-Nutri Vitamine E is een antioxidant en is heel goed voor onze ogen. Deze zijn bv. sneller vermoeid nu we weer meer binnen zitten in drogere ruimtes of met heel wat extra schermtijd. Daarnaast beschermt Vitamine E onze cellen en bloedvaten. Zeker een aanrader om bij te gebruiken als supplement.

Gebruik:

1 capsule per dag met water te gebruiken na een maaltijd.

IJzer

IJzer is een mineraal dat zorgt voor het zuurstoftransport in het bloed en de spieren. Je kan ijzer uit voeding halen zoals spinazie, pompoen, courgette enz., maar bij een tekort is het moeilijk om via voeding de waarden terug op peil te krijgen. Hiervoor worden vaak supplementen gebruikt omdat voorkomen beter is dan genezen! Sinds kort hebben we in ons assortiment verschillende varianten ijzer: vloeibare supplementen en capsules. De varianten bevatten elk een andere ijzervorm maar de werking is wel gelijk. Heb jij het liefst capsules? Dan kan je het best gebruik maken van onze Concap Iron Power, ben jij een liefhebber voor siropen dan zijn de ijzersiropen van Phar-Mi-Lan voor jou de beste keuze.

De Phar-Mi-Lan ijzersiroop + C waarbij de vitamine C is toegevoegd en die voor een goede opname van het ijzer in het bloed zorgt.

De Phar-Mi-Lan ijzersiroop + C + foliumzuur + B12 is speciaal ontwikkeld omdat er bij een ijzertekort vaak ook een tekort is van deze 2.

Gebruik:

Voor gebruik goed schudden met de fles. Gebruik 1 tot 3 dopjes nuchter voor het ontbijt of voor de hoofdmaaltijd of de training. Na openen in de koelkast bewaren. 

Bij een tekort aan ijzer mogen 2 dopjes gebruikt worden nuchter.

Concap Iron Power is ijzer in een capsule vorm met de toevoeging van vitamine C. Deze capsule is bovendien erg maagvriendelijk in verhouding tot vele andere merken. 

Gebruik: 

Altijd te gebruiken op een nuchtere maag.
Bij een tekort: neem 's morgens 2 à 3 capsules op een nuchtere maag met een 200ml water.
Bij een onderhoudskuur: gebruik je 1 capsule op een nuchtere maag 's morgens of 's avonds voor het slapen met 200ml water.
Bij sport als surplus: gebruik je 1 capsule een half uur voor de inspanning.

Geen koffie, melk of andere zuivelproducten gebruiken 30 minuten na en 60 minuten voor de inname van de capsules. 

Omega 3

X-Nutri Omega 3 is een goed product om de energie terug op te krikken maar boost ook de weerstand van het lichaam. Omega 3 vetzuren zijn namelijk hele gezonde vetzuren die terug te vinden zijn in bijvoorbeeld vis. Maar niet iedereen eet genoeg vis om genoeg Omega 3 op te nemen uit eten. Daarom is het niet slecht om met supplementen te werken. Ook op de cholesterol heeft dit een goed effect. 

Gebruik:

Gebruik 1 tot 2 capsules per dag met een glas water, bij voorkeur bij een maaltijd.

Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat!

Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie of ziekte.
Voedingssupplement. Vervangt geen gezonde noch gevarieerd voedingspatroon. 
Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht en buiten bereik van jonge kinderen.

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.