Terug naar overzicht

Wat heb jij nodig voor een toertocht?

Concap artikelen

Grote kans dan ook jij al eens mee deed aan een plaatselijke toertocht. Ze zijn tegenwoordig immers erg populair. Je hebt ze in verschillende afstanden en soorten, dus voor ieder wat wils. Maar wat neem je nu best mee tijdens deze tochten? We geven je graag praktische tips, want een goede voorbereiding is key!

Voor de toertocht

Belangrijk voor je begint is om de juiste uitrusting en kledij uit te kiezen.

Kies de juiste fiets voor de tocht uit, gebruik de juiste banden en verklein zo de kans op stukken of een platte band. Neem zeker een basisset mee van gereedschap voor herstellingen. Tegenwoordig bestaan er handige mini multi-tooltjes om zo niet te veel overbodig gewicht mee te nemen.  Ook een luchtpompje of CO2 pompje is zeker een must. Daarnaast kan een reserve binnenband zeker en vast van pas komen wanneer je toch een lekke band hebt.

Belangrijk is ook de kledij die je gebruikt. Zeker als het lange toertochten zijn kan je maar beter een regenjasje mee hebben. De kans bestaat dat je toch eens de weg kwijt geraakt of door pech langer dan gepland van huis bent en hierdoor plots midden in een plensbui terechtkomt. 

Als laatste is het niet onbelangrijk om niet ongetraind aan een toertocht te beginnen. Begin bij een kleine afstand van bijvoorbeeld 30km en bouw dit telkens op in de trainingen waardoor je conditie opbouwt. Na een tijdje zal je zien dat je steeds handiger op de fiets wordt en een langere toertocht kan meedoen. Zorg er ook zeker voor dat je met de juiste trainingsvrienden de baan op gaat. Als je het tempo van de groep nog niet kundig bent, is de kans op blessures groter. Maak dus goede afspraken en zorg voor aangepast gezelschap op eigen niveau. 

Tijdens de toertocht

Tijdens de toertocht moet je jezelf natuurlijk bevoorraden. Het hangt natuurlijk van de afstand van de toertocht af maar 100km kan je niet gezond verwezenlijken met een banaan en water. Wij raden vanuit Concap aan om gebruik te maken van sportvoeding en sportdrank. 
Bij temperaturen boven de 10-15°C wordt er veelal gebruik gemaakt van onze sportdrank Concap Isotone. Onder deze temperaturen is een omschakeling naar Concap Fast Energy een goed idee. Deze dranken zullen jouw energie mee op peil houden en verhinderen dat je gedehydrateerd raakt. De combinatie van isotone en fast energy wordt ook regelmatig gebruikt onder de Concappers.

Naast sportdrank maak je best gebruik van één of meerdere energierepen of -gels. Een sporter heeft gemiddeld om het half uur tot uur iets nodig van sportvoeding. Dit is heel persoonlijk en afhankelijk van het verbruik van de sporter. Naast ons klassiek assortiment aan energierepen en -gels hebben we ook een nieuwe soort reep namelijk de Fruity bars. Deze zitten tussen repen en gels in qua werking en zijn erg zacht en goed om te gebruiken. Ben je iemand die - al dan niet door een laagje kledij te veel - fel zweet bij het fietsen? Kies dan voor een gel, reep of drank met extra zouten zodat jouw lichaam sneller terug aangevuld raakt. 

Na de toertocht

Uiteraard is het na de toertocht belangrijk om jouw spieren te ondersteunen in hun herstel. Dit kan je doen door binnen het half uur na de inspanning gebruik te maken van de Concap recuperatiereep. Een compacte reep om mee te nemen. Niet alleen erg handig maar ook nog eens erg lekker. 

Ook voor het slapengaan kan je gebruik maken van de Concap amino capsules. Deze zorgen ervoor dat je tijdens het slapen het herstel van jouw spieren optimaal laat verlopen. 

Wil jij graag advies op maat?

Het assortiment van Concap wordt alleen maar groter! Twijfel je hierdoor over wat jij best gebruikt in jouw persoonlijke schema? Kom langs in onze winkel voor advies op maat of vul ons online formulier in om advies op maat te verkrijgen.

Weet jij nog niet waar je onze producten kan vinden? Onze eigen officiële verdeelpunten zijn de Proti Balance winkels in Vorselaar en Brasschaat. Daarnaast zijn we te vinden bij heel wat therapeuten, apothekers en fietshandels.

Voedingssupplement. Dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden zonder medisch advies. Niet gebruiken zonder medisch advies tijdens de zwangerschap en bij minderjarigen. Vervangt geen gezonde en gevarieerde voeding. Droog en koel bewaren buiten direct zonlicht en buiten het bereik van jonge kinderen. 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.