Terug naar overzicht

Wat is het verschil tussen een sportsupplement en sportvoeding?

11

Een sportsupplement is niet hetzelfde als sportvoeding. Wij leggen je graag het verschil uit omdat het erg belangrijk is dat beide producten juist gebruikt worden. Zo werken de producten efficiënt en blijf je gezond sporten. 

Ken jij Concap energieshot Kerosine en Concap energieshot Bomba al? Lees onderaan meer over deze sportsupplementen!

Sportvoeding VS sportsupplementen

Sportvoeding
Hoewel dat zowel sportvoeding als sportsupplementen beiden energie geven aan het lichaam is er toch een groot verschil tussen beiden.

De term sportvoeding wordt gebruikt voor een eetpatroon dat als doel heeft om een zo goed mogelijke sportprestatie neer te zetten. Zo worden er speciaal voedingsmiddelen ontwikkeld om voor, tijdens of na een training of wedstrijd te gebruiken. Denk maar aan energiegels of energierepen. Op deze manier wordt je lichaam ondersteund en wordt je sportprestaties verbeterd. 

De sportvoeding bevat een optimale samenstelling van verschillende voedingsstoffen. Denk anderzijds aan extra koolhydraten en eiwitten.

Sportsupplement
Een supplement is een voedingsmiddel dat in een kleine dosis terug te vinden is. Denk bijvoorbeeld aan capsules, shots, siropen,... 

Als je een goede basis aan sportvoeding hebt tijdens het trainen, dan zorgen de sportsupplementen ervoor dat je lichaam de aanvullingen krijgt die het nodig heeft tijdens/voor/na de inspanning. Een voorbeeld van capsules te gebruiken na de inspanning is Concap Amino. Deze bevatten een mix van aminozuren en bevorderen het herstel van de spieren. Onze energieshots die je tijdens de inspanning gebruikt kan je hier onderaan vinden. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook sportsupplementen tegen de krampen. Probeer zeker onze magnesiumproducten uit met een sterke anti-krampen formule.

Vergeet niet dat een sportsupplement een toevoeging is bij de sportvoeding en deze niet vervangt.

Energieshot Kerosine en energieshot Bomba in de kijker

Gevoelig aan cafeïne? Dan is onze Concap energieshot Kerosine jouw must-have! Doorgaans meer geschikt voor personen met bloedgroeptype O, onze energieshot Bomba is doorgaans meer geschikt voor de personen met bloedgroeptype A.

Kerosine en Bomba bevatten verschillende voedingsstoffen die ieder een eigen functie en toepassing hebben op jouw lichaam en je sportprestaties. We zetten ze graag even op een rijtje voor jou:

  1. Guarana: zorgt op natuurlijke basis voor energie en mentale focus. Daarnaast verhelpt het de pijn en ondersteunt het de gezondheid van je hart.  
  2. L-taurine:  is van belang voor het zenuwstelsel en spieren, heeft een ontstekingsremmende activiteit, draagt bij aan de hartfunctie, ondersteunt de leverfunctie, beschermt de ogen, fungeert als antioxidant, is betrokken bij vochtregulatie, glucosestofwisseling, temperatuurregulatie en slaap-waakritme. 
  3. L-carnitine: helpt bij spierpijn en herstel na het sporten, speelt cruciale rol bij de energieproductie en zorgt daardoor voor een makkelijker gewichtsverlies. Bovendien tonen studies aan dat L-carnitine een positief effect heeft op de bloeddruk. 

Dankzij deze unieke combinatie zorgen Concap energieshot Kerosine en Concap energieshot Bomba voor een geweldige boost tot wel 6 uur zonder nevenwerkingen. 

Voordelen van deze energieshots op een rij:

  • Zorgt voor sneller herstel na training
  • Verhoogt de hoeveelheid zuurstof in de spieren 
  • Verhoogt de bloedtoevoer en stikstofmonoxideproductie, wat zorgt voor minder snel optreden van ongemak en vermoeidheid. Dit heeft dus een goede invloed op je uithoudingsvermogen.
  • Vermindert spierpijn na het sporten
  • Productie van meer rode bloedcellen die zuurstof door het lichaam en de spieren vervoeren
Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.