Terug naar overzicht

Welke drank past het beste bij jouw sport?

Concap artikelen (12)

Van amateur tot prof sporter vind je bij Concap steeds wel een product dat bij jou past. Dat is ook bij onze sportdranken niet anders. Concap staat al sinds de beginjaren gekend voor het aanbieden van maag- en darmvriendelijke én lekkere sportdranken. Door de jaren heen lanceerden we steeds meer producten en dus ook nieuwe sportdranken in ons assortiment. Om te ontdekken welke het best bij jouw bewegingspatroon past geven we jou graag wat meer uitleg.  Ontdek hieronder welke sportdrank jij nodig hebt tijdens het sporten!

De basis dranken

Isotone drankpoeders

De Concap Isotonic dranken in lemon en orange smaak zijn al jaren bestsellers in ons assortiment. Ze zijn samengesteld voor elk type duursporter om een goede basis te zetten voor en tijdens de inspanning naar hydratering toe. Concap isotone drank wordt zowel door recreatieve sporters als competitief gebruikt. De drank wordt snel opgenomen in het lichaam en blinkt uit in maag- en darmvriendelijkheid. Hij is ook erg geliefd omdat hij in tegenstelling tot vele andere merken niet te plakkerig is en zacht van smaak is. 
De lemon- en orange smaken zijn te verkrijgen in potten van 770g, zakken van 1kg en emmers van 5kg. 
Daarnaast hebben we ook de smaak watermeloen in ons assortiment in emmers van 5kg. 

Hypotone siropen

De Concap Hypotonic 55-11 dranken worden vooral gebruikt om snel en efficiënt te hydrateren, zonder daarbij veel koolhydraten op te nemen. De drank is niet alleen geliefd bij bijvoorbeeld indoor trainingen of kortere inspanningen, maar ook uitermate geschikt voor diabeten. Ook - in lagere dosering - is het een fijne drank om op warme dagen beter te hydrateren ook naast het sporten om. Door de beperkte koolhydraten, is deze drank wel  minder geschikt als energieleverancier. De drank is te verkrijgen in 2 smaken: de vlierbes-citroen en de roze pompelmoessmaak. Naast de beperkte hoeveelheid koolhydraten en suikers, zijn de Concap hypotone dranken verrijkt met vitaminen, elektrolyten, aminozuren, framboosketonen en artisjok-extract. Welke smaak is jouw favoriet? 

De aangevulde dranken

De Concap Fast Energy levert nog net iets meer energie dan de isotone dranken en is ideaal om te gebruiken onder de 15°C in de winter. Bij langere afstanden wordt deze in de zomer en tussenseizoenen gecombineerd met onze isotone varianten. De citroensmaak is heerlijk fris en de drank wordt goed verdragen ook door sporters met gevoelige maag en darmen. Deze drank is ook geliefd bij personen die stressgevoeliger zijn, bijvoorbeeld in wedstrijdcontext en bij jongere sporters wordt de drank daarom ook bij hogere temperaturen vaak in de eerste bidon gedronken. Deze sportdrank is te verkrijgen in potten van 800g en emmers van 5kg.

Ook hebben we de Concap elektrolyten 55-11 met ORS (=Oral Rehydration Salt) in ons assortiment. Dankzij de gemengde vruchtensmaak (tropical) word je uitgenodigd om voldoende te hydrateren bij het sporten, of het nu gaat om een stevige wandeling, fietstocht, loopwedstrijd, voetbaltraining, fitnesssessie of andere inspanning. In de zomer is het natuurlijk vanzelfsprekend dat wanneer je meer zweet je jouw zoutgehalte best zo snel mogelijk weer kan aanvullen met extra zouten door gebruik te maken van een elektrolyten sportdrank. Maar ook in de winter wordt deze sportdrank gebruikt als je indoor sport aangezien het binnen warmer is en je dan feller zweet. Ben jij een sporter die veel zweet? Dan is deze sportdrank zeker jouw partner in crime om de verliezen aan mineralen zo goed mogelijk te beperken. Dit zal je immers merken aan jouw herstel achteraf!

Voor de competitiesporters onder ons hebben we ook de Concap Drive 55-11 drankpoeder. Ben jij op zoek naar een sportdrank dat jou echt oppept tijdens de inspanning? Dan is deze drank zeker iets voor jou! Om de energieboost en uithouding te verbeteren worden volgende ingrediënten gebruikt: Guarana, cafeïne en L-Taurine. Dit is dus de ideale all-in ondersteuning voor het afwerken van een kwaliteitstraining of -wedstrijd. Concap drive 55-11 helpt jouw vochtbalans op peil te houden tijdens fysieke inspanningen door de toegevoegde natrium. Hierdoor wordt een snelle vochtopname gegarandeerd. Niet alleen om zijn goede werking is Concap Drive drankpoeder geliefd, maar ook zijn fruitige blueberry smaak maakt dat menig sporter fan is. Ideaal voor sporters die op niveau willen presteren of zwaardere fysieke trainingen willen afwerken.
Personen met bloedgroep O kunnen in sommige gevallen deze drank minder goed verdragen door de aanwezigheid van cafeïne. 

Onze meest recente sportdrank is de Concap Max Isotonic drankpoeder lemon te verkrijgen in potten van 800g en emmers van 5kg. Deze variant is specifiek ontwikkeld voor de sporters die willen presteren op wedstrijden en zware trainingen. De dorstlesser is aangevuld met extra zouten en aminozuren. Het voordeel aan deze sportdrank is dat men tot 3 dosissen kan gebruiken in 1 bidon. Hierdoor krijg je meer koolhydraten in jouw lichaam met de sportdrank waardoor je minder moet aanvullen met sportvoeding zoals energiegels of energierepen. Zeker ook in de zomer, wanneer je vaak wat minder eetlust hebt, biedt deze drank heel wat voordelen. Laat je verrassen door de gezouten citroensmaak! 

 

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.