Terug naar overzicht

Werk aan jouw botgezondheid!

Concap artikelen (26)

2 op 3 profwielrenners hebben last van een slechte botgezondheid. Dit weten we door het onderzoek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Er werd onderzoek gedaan bij 93 (oud) elite wielrenners. Deze werden onderzocht via scans, vragenlijsten en bloedonderzoeken. De bevindingen van het onderzoek lees je in dit artikel.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek zagen de onderzoekers dat de deelnemers met een laag vitamine D-gehalte een slechte botgezondheid verkregen. Daarnaast zag men bij de sporters een verschil tussen de sporters met enkel het wielrennen als sport en de sporters met nog andere sporten zoals voetbal of tennis. Bij de groep met de meerdere sporten zag men sterkere botten terugkomen. Ook hebben ze ontdekt dat de wielrenners bij zowel de oudere als jongere generatie last hebben van broze botten. 

Daarnaast werd ook gekeken naar het feit dat sommige wielrenners wel genoeg energie innamen door middel van voeding tijdens de sportmomenten en andere niet genoeg energie innamen door een gebrek aan extra voeding om de resultaten te vergelijken. 

Conclusie onderzoek

De conclusie is dus dat de wielrenners, zowel de jongere als oudere generatie, aan hun botgezondheid moeten werken door voldoende te eten en brandstoffen op te nemen waardoor men energie krijgt en deze kan gebruiken tijdens het sportmoment. Hierbij raden wij onze Concap energiegels of Concap energierepen aan. Neem een kijkje op onze webshop naar de verschillende smaken.

Daarnaast moet je regelmatig oefeningen doen om de botten te belasten op andere manieren dan enkel steeds dezelfde spiergroepen en botten te belasten. Het gebruik van supplementen is zeker aangeraden om je daarbij te helpen. 

Voor wielrenners onze X-Nutri Vitamine D3 K1 E of X-Nutri Vitamin D liquid en onze X-Nutri Minerals dus onmisbaar. Zo heb je in de toekomst minder snel last van een slechte botgezondheid. 

Advies op maat

Heb jij graag advies op maat in verband met sportvoeding, sportsupplementen of voedingssupplementen dan ben je altijd welkom in onze winkel.

De voedingssupplementen mogen niet ter vervanging van een gezond en gevarieerd eetpatroon gaan.
De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden zonder medisch advies.
Koel en droog bewaren buiten direct zonlicht.

Bron

Inschrijven

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten & handige tips.